Resa ensam tips

6 mars 2015 18:26
Visningar: 1211
Hallå alla resglada människor.
Jag har precis spontanbokat en biljett till Thailand och har egentligen inga planer förutom att spendera mina första dagar i Bangkok och sedan dra vidare söderut, kanske till någon ö, typ Koh Tao eller så.

Jag undrar egentligen bara om det finns något speciellt man ska tänka på, eller om ni har några ställen att tipsa om som ligger söderut eftersom det är där jag vill resa. Detta är för övrigt första gången jag reser ensam, så om det finns andra som drar själva, eller kompisgäng som är sugna på att träffa andra, så hör gärna av er.

Tack på förhand / Sebastian
6 mars 2015 19:40
Use common sense.

Tips på bra ställen att åka till beror på hur långt söderut du vill och hur länge du ska vara borta.

Men jag gillar Koh Samui och Koh Phangan. Det är ju bara lite mer söderut än Koh Tao.
Vill du träffa folk spontant på plats är det väl bara att gå till något ställe där folk verkar hänga. :)
7 mars 2015 11:12
Bo på dormboenden. Delat boende alltså, lättare hitta sällskap då än hotell å bungalos.
9 mars 2015 11:02
Hej Sebastian, det du skall tänka på är att ta det lugnt i trafiken ifall du hyr moped och om du hyr det så ta bilder på dens eventuella skador och repor medan dy hyr den så du inte blir blåst och tvungen att betala för skador som du ej orsakat själv.
Annars använd myggspray om det behövs, det kan du köpa där nere. Drick ej drinkar du blir bjuden på. Det kan innehålla något som man dör av om man har otur. Annars bo emellanåt i gemensamma sovsalar för att öka chansen att träffa nytt folk. Annars börja gärna prata med nytt folk, fråga vart de har varit och vart de är på väg osv. Det är sällan någon är otrevlig mot en kille som är trevlig .
Försök utforska ställen och se så mycket som möjligt. Det finns mycket fina platser och saker att göra i Thailand. Koh Tao är en jättefin ö som är mysig med bra snorkling osv. Koh Phangan är vacker med mycket djungel, fester och nöjen, wipeoutbana , elefanter osv.
Ladda ner tex agoda appen för att boka boenden och få rabatter och få lite bättre koll på utbudet.
Handla på 7eleven som till skillnad från Sverige är billigast när det gäller vissa varor. Ha så kul !
Mvh
9 mars 2015 13:00
7eleven är även din lokala leverantör av telefonkort och "skraplotter" för att fylla på sagda telefonkort med mer "credits". väl värt om man vill ringa hem eller ringa och bpka boende/taxi/whatever.
går också att köpa databundles om man vill surfa lite (kan vara bra när man vill boka boenden med) och inte vill förlita sig på svajiga wifi nere på stranden. :D

Telefoner förresten, vill man inte ta med sin dyra iPhone 6 kan man köpa en billig kopia på plats, för det mesta går det att surfa i dem också. :)
13 mars 2015 15:02
Koh tao är min absoluta favoritÖ i thailand! Den är ganska lugn, vacker, finns vääääldigt mycket dykmöjligheter och det är många som åker dit själva! Jag var där själv i december, och det var fantastiskt! Det finns folk och hänga med hela tiden!
Koh tao är lite mer en bohem, ta det lugnt och dyka-Ö.
Koh panyang är mer en party-rave-Ö-
Koh samui skule jag säga har börjat bli lite för exploaterad, som phuket, och kanske bättre för charterresenärer.
Koh chang i Norr är väldigt fin, och är lite som Koh tao men kolla upp vädret först!