Resa ensam LA/LV

28 apr. 2013 00:06
Visningar: 2165
Hejsan

Nu börjat det bli dags att boka höstens resa. Återigen kommer den gå till Los Angeles. ska även en sväng till Las vegas där jag kommer träffa ressällskap.
Jag var i LA i september. Någon som rest dit ensam?
Blir +-1vecka i LA ensam sen reser jag til Vegas.
Blir ju lite dyrare men har bestämt mig att det får bli så.

Kom gärna med rekommendationer som "ensam resare"
10 maj 2013 11:50
Hej! !
Jag har bott i USA i 2 år och rest ensam över hela landet, med buss, flyg och tåg och bott på hostel/ Motell. Allt har alltid gått bra. Jag bodde ett år i LA och det blev många turer till Las Vegas bl.a. Las Vegas är en säker stad på the Strip eller andra turistområden, där behöver du inte oroa dej för att resa själv.
LA har många bra och dåliga områden. Santa Monica/Malibu - säkert . Venice/Hermosa Beach - relativt säkert men många konstiga typer, fast dem är ju inte farliga, bara annorlunda :) Hollywood - säkert men nattetid händer det mycket här, inte alltid bra saker.
Beverly Hills - som namnet låter.. säkert! Brentwood/Westwood (West LA) - säkert.
Orterna i South Bay (Manhattan Beach m.m) är små och mysiga och säkra att gå runt i.
Downtown LA - bör man akta sig för, även dagtid i många områden är det inte rekomenderat att gå runt. Områdena kring Union Station, El Pueblo och Chinatown har alltid varit OK då jag varit där, men mer utanför dessa områden och på andra sidan av downtown finns många osäkra platser man bör undvika.

Jag kan ge dej några tips som ensam resenär i USA: För att få en så bra resa som möjligt på egen hand genom USA ska man tänka på följande:

- Ha en färdplan över var du ska åka och hur du ska ta dig dit. Megabus är ett smidigt och effektivt bussbolag jag alltid använde mej av då jag åkte buss genom USA, det går bussar mellan LA och Vegas och kostar knappt en slant, mycket prisvärt!

- Är du öppen för att knyta nya kontakter rekommenderar jag att bo på ett hostel, de flesta sådana är fina och välskötta i USA och där bor många gånger resenärer som precis som du reser själva och vill uppleva det mesta av resmålet. Boka hostel i USA gör du bäst på sidan http://hostelworld.com

- Har du en begränsad tid får du tänka igenom vilka sevärdheter du vill se i varje stad, prioritera de som verkar mest relevanta för dig och dina intressen, gör din resa så personlig som möjlig. Besök stadens officiella hemsida för att hitta mer information om platser.

- Få feedback på din resa i olika reseforum på internet innan du åker iväg för att underlätta att allt går smidigt och bra på plats. Diskutera med resenärer som tidigare besökt resmålet du planerar att åka till. Tripadvisor brukar vara en bra sida att göra detta på http://tripadvisor.com

- Se till att du har alla dokument du behöver utskrivna, så som buss biljetter och hostel reservationer, det är inte lätt att få tag på en skrivare i en stad du aldrig tidigare varit i. Ha gärna med dig kartor över platserna du ska besöka eller studera dem i förväg så du inte går vilse, speciellt i USA ska man vara vaksam över att hamna i fel område vid fel tidpunkt. Förberedning av resan krävs!

Som sagt, det bör vara säkert att resa själv i USA, men måste alltid vara vaksam, det finns många dåliga områden och känns det inte bra där du går omkring se till att du tar dej ifrån det området så snabbt som möjligt. Ibland kan taxi vara ett bättre alternativ än att åka den lokala trafiken (buss, tunnelbana) eftersom dessa många gånger går igenom dåliga områden.
I Las Vegas är det dock väldigt säkert att åka turistbussen "the Deuce" fram och tillbaka längs med the Strip.
I LA, är bussar mellan Santa Monica & Hollywood helt OK, samt alla bussar mellan Santa Monica/Malibu/Venice och övriga ställen i west LA. Även buss till downtown från santa Monica bör fungera bra. Men att åka buss runt i downtown LA är inte lika kul, inte heller tunnelbanan är särskilt ren och fin i LA, lite läskig på sina ställen. det rekomenderas att hyra bil i LA, otroligt lätt att köra där men mycket trafik såklart, men annars bra vägar och väldigt bra skyltat överallt.