Resa ensam i Delhi!

4 apr. 2014 12:58
Visningar: 962
Åker ensam till New Delhi om några dagar!

Vill gärna ha tips på var jag ska bo? Hur tar jag mig som ensam tjej säkrast fram?

Tacksam för svar! :)
Av Mgoser
7 apr. 2014 19:21
Metron är alltid snabbare , och säker. Det finns särskilda vagnar endast för kvinnor på många linjer , längst fram. Metron gör det så mycket lättare nu att mitt första råd alltid är att bo nära en linje/station. Själv bor jag alltid i Manju ka Tilla , den tibetanska" förorten" till Delhi : http://korta.nu/majnu

Indien.nu och matsism är alltid väldigt kunniga och entusiastiska - ibland bara entusiastiska - indienvänner. Läs alla inlägg om hur mycket farligare det är för kvinnor i Sverige med ett par rejäla nypor med salt , och kom ihåg att argumenten som används även bevisar att situationen är ännu bättre i Saudi-Arabien.
Av Ziesta
10 apr. 2014 14:31
Kanske att du redan har åkt nu?

Vet inte vad du har tänkt för prisklass men jag var i Delhi några dagar förra våren och då bodde vi på The Park. Vi lyckades hitta det för ca 500 kr/natt, och det kändes väldigt prisvärt med tanke på hotellets standard.

http://www.reseguiden.se/hotell/the-park-new-delhi-delhi/l1393078

Det låg några minuter ifrån Connaught Place som är rätt turistigt med massa affärer och restauranger. Vi tittade även på billigare hotell, men resonerade som så att det skulle känns tryggare med ett lite dyrare hotell, och vi ville ha ett hotell med pool. Som förstagångsbesökare till Indien och Delhi kändes det även bra att bo i ett turistigt område, och i värsta fall, om vi skulle vara sjuka och trötta efter rundresan i Indien, så är det ju trevligare att ligga däckad i ett fint rum.. ;-)

Jag reste med min pojkvän så har tyvärr ingen erfarenhet av att ta mig runt som ensam tjej. Han var dock sängliggande en eftermiddag och eftersom jag inte kände mig helt trygg att ge mig ut själv på kvällen, utnyttjade jag istället hotellets roomservice.
Av Mgoser
12 apr. 2014 04:29
Citerat från Ziesta:

Vet inte vad du har tänkt för prisklass men jag var i Delhi några dagar förra våren och då bodde vi på The Park. Vi lyckades hitta det för ca 500 kr/natt, och det kändes väldigt prisvärt med tanke på hotellets standard.
Femhundra kronor natten ... olika världar. själv kämpar jag fortfarande med att det nu kostar mer än femhundra rupees natten för ett bra rum i Manju ka Tilla.