Resa Egypten, El-Gouna och Mövenpick resort

18 mars 2011 18:10
Visningar: 1358
Hej!!
Vi ska åka till Egypten/El Gouna och bo på Mövenpick resort i början av juni. Är det någon som varit där och har någon erfarenhet av staden eller hotellet?? Några roliga resetips eller turistfällor vi inte ska fastna i? =) Vi åker med fyra barn/ungdomar mellan 11-19 år, så lite andra aktiviteter än bara sol och bad vore kul att få tips på!?
Av Hathor
19 mars 2011 12:06
elgouna en exklusiv turistort,med en lång strand,dock kostar de pengar att gå in.
alla hotellen har privata inbyggda stränder
orten är artificiell o byggd på öar som omges av laguner..alltså inget äkta afrikanskt..
Down town är elgounas centrum med stort utbud av rest o nattlivde går bussar dit från elgouna flera gånger om dagen.
I marinan ligger segelbåtarna på rad,o här finns mer exklusiva rest i butiker,perfekt för en kvällspromenad..
Här är det mkt dyrt,om man jämför med Hurghada.
Gör gärna en avstickare dit o upplev kaoset i basarerna,o äkta ordafrikansk stämning..
I Egypten är det lätt att bli lurad,så se upp o,tro inte på hjälplöshetsyttringar,de är ett sätt att få fatt på pengar..
Åker ni taxi gör upp om priset innan...
Utflykter,tja Luxor är en upplevelse,o Wally of the king,myllret i staden,också en stark upplevelse.
Karnaka o luxortemplet,samma sak,en tur på nilen,eller en fika bredvid i solnedgång...
Pyramider,Kan el khalili,o allt annat som finns runt denna stad är ju en fråga om hur mkt tid ni har..Lycka till med era val..hotell i elgouna har hö
har ingen erfarenhet av Mövenpick,men vet att alla hotell i området är bra...
Glöm inte att vaccinera er,,hep A O B stelkramp..
tänk på att de finns rabies i egypten,o mkt vilda hundar..
m
Av Ulfasa
19 mars 2011 13:36
Hej! Jag var i El Gouna i december med min dotter. Ett jättemysigt ställe, lite "Egypten-light" på så sätt att det var väldigt lugnt och tryggt och inte minst viktigt inte alls så påflugna försäljare som på andra platser i Egypten. I El Gouna är det inte så stor risk att ni blir lurade, det är strikta regler om hur turister ska behandlas. I övriga Egypten är det nog tyvärr lite annorlunda. I Kairo ska man pruta ca 70%, Hurgada kanske 50% medan El Gouna är lite dyrare och svårprutat men ca 30% kan gå. Det finns mycket vakter över allt, och man kommer inte in i El Gouna om man inte bor/arbetar där. Det står minst en vakt i varenda liten rondell, lite fascinerande men man tar säkerheten på stort allvar.

Det är inte så mycket hålligång så hoppas inte tonåringarna blir besvikna... Största anledningen att man åker dit är nog fantastiska möjligheter till snorkling och dykning. Jag hade aldrig provat snorkla förut men blev helt biten! Colona divers är stora och duktiga på dessa aktiviteter, svenska ägare och många olika båtutflykter som passar alla.

Det finns två "centrum" i El Gouna, AbuTig-Marina som ligger vid hamnen och att bara strosa runt och titta på alla lyxiga båtar är ett nöje. Det är lite dyrare shopping där än det andra centrat, "Tamrhenna" där det finns lite fler affärer och en liten mysig basar. Det finns också en riktigt bra restaurang i närheten (minns inte namnet just nu...) som drivs av ett svenskt par och som serverar högklassig mat till ganska snälla priser. (T.ex. kamel med chokladsås, räckte dock att ta in en portion och dela på för att få provsmaka...) En annan typ av restaurang är Jobos, en sportbar med det vanliga typ av "bar-käk" som brukar uppskattas av både barn och vuxna. Jättetrevlig personal och bra priser.

Om ni inte varit vid pyramiderna tidigare tycker jag ni ska åka på en sådan utflykt. Det tar visserligen hela natten men det funkade mycket bättre än jag trodde och det blev verkligen ett minne för livet för mig och inte minst min 9-åriga dotter.

För övrigt kan jag säga att Mövenpick är ett jättefint hotell med fin strand, där kameler finns tillgängliga om ni vill ta en ridtur... Jag bodde inte där men vi var där och tittade.

Det är nära till det mesta i El Gouna, går att gå till allt men man kan också ta en TukTuk och det är fast pris på 5 kr per person vart man än åker inom El Gouna. Snabbt och smidigt!

Kom ihåg att köpa med er handsprit, risken för magsjuka är ganska stor trots att det ska ha blivit mycket bättre. Min dotter åkte på två omgångar magsjuka, men det finns bra hjälp att få på apoteken med medicin som stoppar upp magen och inte kostar mer än ca 10 kr.

Hoppas ni får en riktigt bra semester, vi var väldigt nöjda!
Åsa