Resa Bangkok - Koh Phangang

3 jan. 2017 17:51
Visningar: 342
Hej!
Behöver tips på hur man tar sig mellan Bangkok o koh phangang på bästa sätt.

Vi åker gärna nattid då vi har med oss våran son 4 år.
har läst om att nattåget ska vara helt okej men efersom vi kommer till Bangkok den 25 och tänkt åka till phangang den natten den 26 så är det väl stor risk att tågen är fulla? vill ju dessutom isåfall gärna ha liggvagn.

Kan man boka tåg på internet innan eller är det bättre med buss?
Av Atjima
3 jan. 2017 22:01
Lompraya.com har buss plus båt, vi har rest med dem. Bra enkelt billigt...
Har själv åkt tåg från Trang till Thap sakae, norrom Chumpon, tågtid 9 timmar...
4 jan. 2017 09:09
Jag skulle antingen flyga ner eller ta natttåget. Liggvagn är grymt! Lite gungigt och låter men med öronproppar och en extra kudde funkar det hur bra som helst. Jag har både flygit och åkt tåg. Åker ni med barn skulle jag nog föredra flyget och sedan båt.

Har ni redan bokat koh phangang? Om inte åk till Koh tao istället. koh phangang är fest och ganska tråkigt i min mening. Håll er borta från "festsidan" om ni åker dit.
Av Atjima
4 jan. 2017 11:31
"håller med föregående talare", Koh tao är mysigare, vi bodde vi coral grand resort längre bort på sairee beach, lagom gångavstånd till byn antingen via vägen eller stranden. ta gärna med ficklampor o reflexer...
läste ju ordet liggvagn i ert inlägg men tänkte då på barnliggvagn! att åka liggvagn på tåget, vete tusan om jag skulle vilja! vi åkte klass 1 på tåget, det var rena rama orientexpressen! kul var det! liggvagn är en vagn full med våningssängar både 2 och 3 våningar och alla tillsammans, kanske något skynke emellan... tror man sover bättre i så fall sittandes i sin stol i vanlig vagn... men som sagt, kolla lomprayah.com
4 jan. 2017 11:46
Vi skulle gärna flyga men pga den stora pris skillnaden så blir det inte så.
Vi har varit på koh phangang norra del för 2 år sedan o trivdes jätte bra och kommer därför åka igen.

Har ni någon koll om det går att boka tågbiljett i förväg via internet. Vi anländer till Bangkok den 25 och kommer åka vidare natten den 26. Så antar mycket är slut då
Av Atjima
4 jan. 2017 12:46
Ser på lomprayah.com att en buss går kl 21den 25/1 från bangkok och du är framme på koh pangnan 10.45 dagen därpå.
När vi bokade tåg så bokade vi i thailand på thaibeachtravellers kontor. De hjälpte oss att ringa, för vi hittade inte i sverige hur vi skulle boka och inte ens våra thailändska vänner!
Men kolla länken:http://www.railway.co.th/
Av Atjima
4 jan. 2017 18:40
Kolla med dem när du vill boka vart bussen börjar någonstans. Vi klev på i Hua hin.
4 jan. 2017 22:00
Kl 21 går bussen från bkk. Den går ifrån närheten av Khaosan Road. De har sitt kontor där på gatan bredvid. Brukar ta nattbussen till Chumphon sedan färjan till Tao. Eller phangan.
Phangan är bra. Det är bara fest på sydöstra delen så oroa er inte. Bussen kan man boka samma dag om man går till deras kontor. Kostar runt 1000 baht person eller lite mer. Då är man framme på morgonen.