Redwood

10 apr. 2014 19:59
Visningar: 1942
Jag är väldigt kluven ang en del av vår roadtrip i Kalifornien, och det är Redwood. Vi kommer komma ut i västra Yosemite och ska till San Francisco, och där emellan vill vi se de berömda träden. Men frågan är om det är värt att lägga den långa vägen ända upp till Eureka eller om det är likvärdigt med tex Muir Woods?
11 apr. 2014 19:22
Hej
Om du skall besöka Kings Canyon i Yosemite och titta på sequoia träden där, så verkar det vara en ganska
lång omväg om du även skall besöka Muir Woods.
Är nog inte så stor skillnad och omvägen är ganska lång.
12 apr. 2014 06:52
Vi ska med till Yosemite men EFTER san Francisco. Vi kommer åka inom mariposa grove på vår väg till highway 1..
Av Marulk
31 maj 2014 09:49
ni har säkerligen redan rett ut begreppen gällande nationalparkerna, men här kanske ett litet förtydligande om inte ;)
Giant Sequia finns i nationalparkerna Yosemite NP och i den söder om liggande Segouia & Kings Canyon NP. Seqouiaträden är som de heter giant=enormt stora, främst i omkrets. I NP Kings Canyon finns världens största träd "General Sherman". Redwood träden som växer utmed västkusten är enorma på sitt vis men mestadels för dess höjd. Är ni i trakten av SF är Muir Woods den mest lätt tillgängliga, en kort bilresa på norra sidan om Golden Gate. En fantastiskt vacker park att vandra runt i. Besök tidig morgon - det är ett populärt utflyktsmål och blir lätt "crowded" framåt lunchtid. Jag har haft den fantastiska möjligheten att besöka alla 3 ovanstående parker, med förhoppning om att inom snar framtid få besöka även Redwood NP som ligger strax norr om Eureka (som du skriver canonsteph). Får återkomma med recension därifrån.
bilder från de 3 ovanstående parkerna finns här på RG :)

trevlig resa!
31 maj 2014 10:14
Som det ser ut nu så kommer vivta oss ända upp till Eureka, tror det är värt det. Men det är ju fortfarande ett tag kvar tills vi reser ;)
Av Marulk
31 maj 2014 10:32
Citerat från Canonsteph:
Som det ser ut nu så kommer vivta oss ända upp till Eureka, tror det är värt det. Men det är ju fortfarande ett tag kvar tills vi reser ;)
tror Redwood NP är fantastiskt o väl värt resan. Inte minst är nog vägen norrut från SF utmed Hgw 1 särdeles vacker. vi körde bara en kort bit, svängde av vid Jenner, pga tidsbrist. Men denna rutt var minst lika vacker som "1an" söder om SF
31 maj 2014 17:29
Mina föräldrar var där förra sommaren och tycker att man skaåka dit just för att det var så hähäftigt. Vi gillar att blanda intrycken och får vi med Eureka så har vi sett alla typer av natur egentligen. Men vi behöver inte bestämma oss förrens efter Yosemite egentligen där sista boendet är bokat, vill vi ha mer dagar i städerna längs kusten så hoppar vi Redwood :)