Råd om Yellowstone

Av Cilla2
8 feb. 2016 11:02
Visningar: 704
Hej ! Skulle gärna ta emot råd och tips om Yellowstone nationalpark. Planerar en resa i augusti i år och vill få tips om vilka områden man bör välja för boenden. Helst inne i parken. Den är ju så stor och vi har hört att det tar lång tid att ta sig från ett hörn av parken till ett annat. Vi skulle vilja ha två olika boenden med två nätter på vardera. Skulle också gärna vilja höra om någon mer varit där i augusti. Ryktet säger att det är otroligt mycket folk och oändliga köer på vägarna. Stämmer detta ? Tips på bra vandringar mottages också tacksamt. Vi har två barn, 10 och 13 år, så inga dagsvandingar är aktuella.
Av Johwing
8 feb. 2016 16:57
Hej

Nu var det 20 år sen jag besökte Yellowstone men här kommer några tips. Vi bodde inte inne i parken utan i Jackson Hole och var där i september och då upplevde jag att det var inte farligt med folk, men det kanske är helt annorlunda i augusti.

I Yellowstone finns det massor att se.

Old Faithful geyser är ju spektakulär http://www.nps.gov/yell/planyourvisit/noldfaith.htm , kolla in Morning Glory pool, http://mms.nps.gov/yell/ofvec/exhibits/treasures/thermals/hotspring/morningglory...
Grand Canyon of the Yellowstone är ett vackert område och inte att blanda ihop med "riktiga" Grand Canyon. http://www.yellowstonepark.com/natural-wonders/grand-canyon-of-yellowstone/

Det finns som sagt massor att se men läs på ordentligt innan så kommer ni att ha det toppen. Kolla in videos på Youtube så kanske ni kan bilda er en uppfattning om vad ni vill se.

Sen håller ni ögonen öppna så kommer ni säkert att få se bisonoxe, men se till att sitta kvar i bilen då.

Med vänlig hälsning Johan
8 feb. 2016 22:19
Har varit dit 3 ggr men inte bott inne i parken och inte i augusti. Jag har kört in eller ut i Jackson Hole och övernattat i West Yellowstone där man då kunde hitta rum för 100$, där det är nära att köra in å ut i parken därifrån, men vet inte vad det finns för boende vid norra och östra infarten. Finns att göra 3 dagar om man vill se det mesta och lättillgängligt med bil.