Råd om Gambia

21 okt. 2015 09:44
Visningar: 3435
Hej,
finns inga nyare trådar om Gambia och jag skulle vilja höra lite vad ni tycker om landet, var man ska bo, finns nåt att se/göra utom att sola/bad, maten, äta på restauranger mm.
Har hört lite blandat tidigare och vill höra hur läget är nu 2015.
Tacksam för dina tips och råd.
21 okt. 2015 15:31
Hej! Även jag är sugen på att höra mer om Gambia då vi åker dit i Januari :)
21 okt. 2015 16:31
Trevligt!
Lite nyfiken på var ni ska bo och "varför" valde ni just det hotellet?
25 okt. 2015 15:42
Har varit två ggr i gambia 2012 och 2013, bodde på Kombo beach i Kotu första gången och var helnöjd , bra frukostbuffe och bara några meter från stranden.
Andra gången låg vi på ett riktigt budgethotell i Fajara ca 1 km till stranden , har för mig det hette Sisoho hotel, bodde där 20 nätter inkl en lättare frukost för 4000sek.
Det var smått charmigt kaosartat ställel, fick byta rum 3ggr pga acproblem, läckte ner på undervåningen när man duschade mm. skulle ju ändå bara sova där ;)
Maten i gambia är fantastisk och det är väldigt billig om man vill.
Vi hyrde en gul taxi ( gröna är dyrare s.k turisttaxi ) inkl chaffis en hel dag eller två, kommer inte ihåg vad det kostade men med prutning så var det helt ok och åka till exempelvis Kunta Kintehs hemby och slavön i närheten, Wassu Stone Circle , Goerge Town och titta på flodhästar eller över till Senegal och djurparken Fathala.
18 nov. 2015 12:16
Hej där,
Jag är 50% gambian och åker dit varje vinter för min pappa har flyttat ner och en del av släkten bor där.
Det är ett helt underbart resemål som lockar mer och mer turister nu på senare år. Jag, min familj och vänner håller oss omkring Senegambia som är 30 min från flygplatsen ungefär och inte mot Banjul. Det finns mycket restauranger, fina stränder, en park med apor, en krokodilpool en bit ifrån Senegambia, alla hotell ligger däromkring också. Det finns andra utflykter genom Ving som rekommenderar en att göra, det ska jag själv göra. Kan handla om att besöka sjukhus, en förlossningsklinik, skolar, hälsa på kvinnor som syr det du vill ha, gå på marknader och så vidare.
Av K_eby
4 jan. 2016 13:41
Hej!

Ska också till Gambia i februari just för att se något annat än typ Kanarieöarna. Har aldrig varit där.

Tar gärna emot tips! Vi kommer resa med Ving. Är jag och min man, vi är 30 och 32 år och reser utan barn. Gillar att sola och bada och ta det lugnt delvis, men vi har också gärna en aktiv semester med utflykter/träning.
Av Alexxx
22 jan. 2016 09:38
Jag kan rekommendera den här hemsidan om du letar efter tips och annat om Gambia - http://www.gambiaguiden.se

Gambia är ett underbart land med många fina stränder och platser. En härlig lokalbefolkning och spännande maträtter :)