Råd inför vår roadtrip på västkusten efterfrågas.

13 feb. 2012 11:17
Visningar: 893
Hej

Skulle behöva lite praktiska råd.
Jag vet att det säkerligen finns svar på dessa frågor in någon tidigare tråd här på forumet, men det underlättar att få det samlat här för egen del =)

Jag och sambon åker i Maj över till USA och ska bila San Francisco (stannar ca 3-4dagar) – Los Angeles (stannar 4-5dagar) – Las Vegas (stannar 2-3dagar) – Phoenix (stannar 1-2dagar). Vi tror att med restid mellan städerna så tar det nog ca 2-2½ veckor att klara av den resan.
Sedan tänkte vi flyga vidare och avslutar med 4-5dagar i New York och fylla upp resväskorna innan vi återvänder hem igen.

Vi har en lång lista med saker som vi vill se och göra, men det vi funderar på är följande:

• Kan det vara bra att boka hotell i förväg i San Francisco och New York?
Vi vet ju datumen när vi kommer dit samt hur länge vi ska vara där ungefär.
• Har ni i så fall något bra hotell att rekommendera i dessa städer?
Vi är inte ute efter superbilligt boende, utan hellre bra kvalité till ett bra pris.
• Hyra GPS av bil-uthyraren, eller att köpa en egen i någon elektronikaffär i San Francisco?
Vi räknar med att ha hyrbil mellan 2-2½ veckor.
• Ska man beställa Baseball-biljetter i förväg, eller kan man köpa sådan på plats?
Är osäker på vilken arena vi ska besöka i dagsläget, men Yankee Stadium ligger högt på listan.
• Vilket är bästa sättet att få med sig ett nytt golfset hem igen, och tjänar man något på att köpa ett där borta?
Funderar på att kanske skicka det med ett transportbolag, ex DHL, UPS, men hur är det med eventuell tull och moms-avgifter då det bara är för privat bruk? Hört att några brukar "skita" ner golfklubborna och hävda att dem är begagnade och inte alls nyköpta =)

Hoppas och ser fram emot era svar och synpunkter.
13 feb. 2012 15:08
Bara ett personligt råd... Klipp en dag i LA (tycker personligen att sta'n är överskattad) och ta en natt på en mindre ort typ Monterey, Big Sur eller kanske något av vindistrikten för att känna av något annat än "storstadspulsen".

I NY kan ni köpa "svartbiljetter" utanför oftast utan att bli "rånade" för det finns en lokal bestämmelse (eller fanns) att max $5 får läggas på priset. Självklart kommer folk att försöka utnyttja detta ändå, men jag har lyckats få biljetter med endast detta påslag både i MSG och Nassau Col.
13 feb. 2012 22:39
Citerat från nojoklas:

• Kan det vara bra att boka hotell i förväg i San Francisco och New York?
Finns det en anledning till varför ni INTE skulle boka? Så mkt skönare att ha det klart när ni kommer fram, slippa leta rum efter en så pass lång resa.
• Har ni i så fall något bra hotell att rekommendera i dessa städer?
Som du själv skriver, finns massor av trådar även om NYC-hotell. :) Eller kollar tripadvisor.com massor av hotellrecensioner. Jag anv Trippan till allt!
• Hyra GPS av bil-uthyraren, eller att köpa en egen i någon elektronikaffär i San Francisco?
Kolla gamla trådar, härom tvistar de lärde - men det skall vara mkt billigare att köpa än hyra.
• Ska man beställa Baseball-biljetter i förväg, eller kan man köpa sådan på plats?
Är osäker på vilken arena vi ska besöka i dagsläget, men Yankee Stadium ligger högt på listan.
Har ingen egen erfarenhet, men Yankees är ett poppis lag så vill ni hemskt gärna gå och vill ha schyssta platser så kanske boka via http://newyork.yankees.mlb.com/index.jsp?c_id=nyy (har själv blivit uppmanad att göra så, där Yankees spelar borta sommar) eller gör som tipsas ovan - chansa o köp på plats :)
14 feb. 2012 08:41
Tjena,

Blir nog att vi bokar hotellen i San Francisco och NY i förväg, men man är lite osäker på vart i städerna man ska bo för att få bäst tillgång till allt. Så det var därför vi funderade på att avvakta med att boka tills vi var på plats och hade haft möjlighet att åka runt och kolla lite på staden innan vi bestämde oss för vart vi skulle bo.

Kan nästan bli halva priset för en GPS om man köper en istället för att hyra om jag har förstått det rätt när jag har surfat runt. Kan ju vara skönt att lägga dem pengarna som man sparar på nått annat istället =)

Verkar ju inte vara helt omöjligt att få tag i biljetter till Baseballen på plats, så vi håller nog schemat så öppet som möjligt och försöker få tag i biljetter när vi känner för att se en match helt enkelt.

Tusen tack boys.
Men ingen som har "importerat" ett nytt golfset från staterna som kan dela med sig av tips?
14 feb. 2012 10:23
Hej igen!

Då ska du få ett tips av mig som kan vara till hjälp ang att veta var man ska bo :) (avstånd o s v)

Använd Google maps - kolla in var olika sevärdheter eller ställen ni vill besöka finns. Jämför med aktuella hotell. Knalla runt m h a Street View - hur fräckt som helst!

I NYC kan jag ju säga att ingenstans är fel att bo - där är så stort så du har inte gångavstånd till något s a s mer än området du bor i - bor du nära Times Sq så måste du ändå åka buss om du ska till Empire o s v.

Ta hjälp av Tripadvisor.com för att hitta hotell av intresse. Där recenseras flest hotell, sevärdheter, restauranger, attraktioner på nätet.