Råd för storlek på hyrbil och val av hyrbilsfirma

Av Jica
3 nov. 2013 10:21
Visningar: 7750
11 veckor kvar nu tills vi är iväg för första gången till USA. Känns både lite läskigt men naturligtvis spännande också att lämna trygga Thailand i vinter för en Floridatripp:)
Skulle behöva er hjälp med ovanstående fråga. Vi är 6 personer som kommer åka. Hur stor bil bör vi ta för att ej trängas med packade väskor:). Vilket hyrbilsföretag rekommenderar ni och behöver vi ta deras försäkringar? Har läst om det här "Sunpass" också men ha ej klurat ut om det rekommenderas eller ej. Skulle bli sååå glad för era tips! Tack på förhand.
Av Annl
3 nov. 2013 10:27
Jag har varit på två månadslånga roadtrips i USA samt några andra resor där det också varit aktuellt att hyra bil och mitt råd är att hyra en så stor bil som möjligt - dels är ni många, dels är det gott att ha utrymme för väskor och grejjer som man handlat och dessutom är det så att det är goare att köra en stor bil och då särskilt i USA med den trafiken och mängden stora bilar som finns där.

Vi har hyrt via Avis och var inte alls nöjda med dem. Vi har hyrt via Alamo och var väldigt nöjda med dem. Du kommer att få andra svar som innehåller andra åsikter så man kan bara konstatera att alla tycker olika.

Trevlig resa!
Av Jica
3 nov. 2013 13:09
Ska kolla på det företaget. Avis har jag kollat på men verkar dyrare..
Av Jica
3 nov. 2013 13:51
Annie, har ni tagit någon självriskeliminering? Tycker att det är svårt att se vad som ingår på sidorna.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Annl
3 nov. 2013 20:45
Vem har sagt att Florida är läskigt?

Där är kanontrevligt och enkelt att leva och vara.

Och vad gäller valet av bil så är det bara att konstatera att alla tycker olika och argumentet för bensinkostnaden ger jag inte mycket för - bensin kostar ju nästan ingenting i USA.

Och är man en duktig förare så har man så klart inga problem med att köra runt i städer eller att parkera med en stor bil.
Citerat från Anteee:
"mitt råd är att hyra en så stor bil som möjligt "

Så stor bil som möjligt = Så dyr bil som möjligt

Ett dåligt förslag enligt mig.
Både ekonomiskt, miljömässigt, lämplighet i städer, parkeringsmässigt i städer osv osv.

Självklart ska du hyra en så liten bil som möjligt men som ändå uppfyller de krav du har på baggage och utrymme.
Med andra ord, bil efter behov.
Att hyra en onödigt stor bil bara för att är ju slöseri med reskassan.
Ju större bil desto mer bensinkostnader också.

Angående hyrbilsföretag så är det samma skrot och korn alltihopa. Det funkar strålande när ingenting strular. Men kan bli ett helvete om man är oense om nått...

Hyrbil i USA har de försäkringar du behöver som standard.

Självriskeliminering får du ju räkna på. Kostnad mot vad du kan tänkas betala vid olycka.
Om det är motiverat eller ej.
Det beror ju också på vilken bil du hyr.

Och nej, Florida är inte ett dugg läskigt, jag lovar :)
Av Annl
3 nov. 2013 20:50
Ja jag vill minnas att det ingick allt i bilhyran hos Alamo. De var kanonbra - vi fick helt nya bilar och större än vad vi bokat. Funkade strålande och inget strul alls med extraavgifter som vi råkade ut för med Avis trots att vi hämtade på ett ställe och lämnade på ett annat.
Citerat från Jica:
Annie, har ni tagit någon självriskeliminering? Tycker att det är svårt att se vad som ingår på sidorna.
3 nov. 2013 21:52
Hej på er. vi var i Florida förra höstlovet. 3 vuxna och 3 tonåringar, 13, 15, 15 år gamla. vi hade bokat en grand voyager, 7sitsig. på flygplatsen blev vi övertalade att uppgradera oss. vitog en GMC yukon xl. 8 sittplatser och plats för 5 stora väskor samt 2 mindre. Sett i efterhand var detnog rätt bra. Vi hade troligtvis knappt fått plats med allt i en 7sitsig. Vi betalade 29 usd per dag för uppgraderingen hos Alamo. Vi åkte på lågsäsong vilket kanske medförde att vi fick det lite billigare. Testa att benchmarka en 7sitsig mot olika hyrbilsföretag för att sedan kolla vad en uppgradering kan kosta. Problemet med 7sitsig är att bagageutrymmet är rätt begränsat. Kolla på youtube på olika modeller. Tilläggas kan att vi satt väldigt bra. Bensinpriset i USA är faktiskt inte så billigt längre. tror vi betalade 7 kr per liter. låter naturligtvis billigt jmf med Sverige men tänk på att man kör normalt mkt längre sträckor.
Av Jica
4 nov. 2013 05:39
Hej igen!
Läser och tar in era råd. Nisse och Annie, bokade ni via Alamos svenska hemsida? Har som sagt svårt att tolka om sjävriskeliminering ingår eller inte. Vet ej heller om man beöhver ta en sådan om det ej ingår. Vad säger ni som hyrt bil i Florida? Har ni tagit det? Vi kommer ha hyrbil i 19 dagar.
Annie.. när jag skrev "läskigt" så men ar jag ej att Florida skulle vara läskigt, mer att jag själv måste tänka mer då jag ej hittar i USA på det sätt som jag gör i Thailand:)
4 nov. 2013 07:44
Hej, jag har alla de ggr vi har haft hyrbil bokat genom autoeurope. www.autoeurope.se.
Då ingår de försäkringar som behövs. I min hemförsäkring ingår även ersättning för eventuell självrisk som jag kan råka ut för. Nu säger jag inte att alamo är bäst utan checka av vilka erbjudande som sökningen ger, jmf sedan med hyrbilsföretagets egen hemsida.
GPS tycker jag är ett måste i Florida. Har man en egen kan man ladda ned kartor för en billig peng, i alla fall min tomtom xl. Tror det kostar 350 kr. Att hyra en GPS i usa kostar nog 12-13 usd per dag plus skatt. Skall ni vara borta 19 dagar går det nog att räkna hem investeringen.
5 nov. 2013 11:35
När jag åkte till Miami för några år sedan bokade jag bil hemifrån på HolidayAutos hemsida. Vi hämtade ut en sedan hos Alamo på plats. Bra pris och service, smidig uthämtning även om vi anlände runt 18-tiden med flera andra flyg och fick stå i kö ett tag.
Av Jica
5 nov. 2013 12:36
Fick ni betala någon deposition?
5 nov. 2013 15:28
När man kollar lite snabbt så kan en stor bil innebära plats för många personer men få väskor (ett ex är 6 pers 2 väskor).

Jag tycker ni bör kunna ta ett beslut på vilken bil ni skall ha genom att läsa innantill vad som står om vad som ryms. Beroende på hur ni har tänkt lägga upp er resa och om ni är många vuxna (två familjer eller flera med körkort och egen vilja i en familj) så kan ni ju överväga fördelen med att ha TVÅ bilar. Jag säger inte att det varken är billigare eller att föredra - utan bara att fundera på, om det skulle underlätta på något sätt? Ibland kanske ni faktiskt inte vill åka till samma ställe (t ex dagsutflykter). Skall ni bara ha en bil håller jag med AnnL att ta en så stor "som möjligt" - i avseendet "har råd med" respektive "hellre snäppet större än mindre om ni står och väger mellan två storlekar"... Snåla inte - ni är ju på semester!

Vi hyr alltid direkt hos AVIS och har hittills aldrig haft problem, men det är ju som flera vittnar om ovan inte hugget i sten att det funkar för alla. Välj en av de bolag som är kända och ta den som passar ER.

Vad gäller försäkringar, kan jag inte hjälpa er.

Om det bara är i Florida ni skall bila så blir det inte många städer - eller egentligen, undvik städerna Tampa, St Petersburg och Orlando - lägg hellre tiden på annat.
Av Jica
12 nov. 2013 12:53
Har tittat på 2 alternativ nu. Det ena är en Toyota Sienna för 8 personer och den andra är en chevy express för 15 personer.. Funderar bara på om man får köra chevan i USA på B-körkort.. Känns som vi hade velat ha en bil för 10 personer, det skulle vara lagom men jag hittar ingen sådan:(. Vi är som sagt 6 personer med resväskor och den lär bli en del shopping.
Nån som hade något svar på det här med Sunpass också?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Jica
12 nov. 2013 14:39
Antee, jag sa inte att vi ville det utan ville hitta en bil för kanske 10 personer då bagageutrymmet inte brukar vara så stort och vi lär ha en del väskor. När jag kollar så finns det bilar som tar 8 personer sen är hoppet upp till 15 på de sidor jag tittat på.
12 nov. 2013 21:21
Hej Jica, såg du inte mitt svar?:-) GMC yukon har plats för 8 pers plus stort bagageutrymme. Enda ggn vi fick fälla ena sätet var när vi körde till flygplatsen för att åka hem.
Av Jica
13 nov. 2013 09:57
Nisse, jag såg ditt svar men en sådan modell kommer ej upp på den sidan du länkade till. Vi lär ha varsin staor resväska plus extraväskor när vi åker hemåt då det lär bli en del shopping om jag känner oss rätt. Jag har bokat på totalt 3 extra väskor på hemresan.
Av Ziesta
13 nov. 2013 10:12
Hej,
Jag var i USA med 5 kompisar för några år sedan. Delar av resan bilade vi runt i en hyrbil. Det blev en stor Chevy Tahoe med sittplats för 8. Gott om plats att sprida ut sig och ingen behövde sitta i mitten! :-) Om man ska vara ute och åka några dagar är det ju skönt att slippa sitta som packade sillar..
Såhär såg den ut: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/400716
Ser dock nästan mindre ut på bilden än vad den kändes i verkligheten. Var en rejäl koloss på vägen, för att inte tala om när man skulle backa..

Först hade vi bokat en mindre variant men fick tips när vi hämtade ut den att uppgradera den så att allt bagage skulle få plats.. 6 personer har ju rätt mycket väskor.. Det var dock rätt dyrt att uppgradera så hade varit bättre att hyra en större från början. Vi hyrde även en GPS.

Vi bokade via http://www.reseguiden.se/hyrbil Jag minns tyvärr inte vilket företag vi bokade med men vi hämtade ut den från Alamo.
Av Jica
13 nov. 2013 14:43
Nisse524, ni satt 6 stycken och sedan fick ni in det bagaget? Vi lär väl ha 6 stora väskor och sedan extra väskor innan hemfärd. Vi kommer ju inte resa med packning mer än till cape coral och sedan för förflyttning till huset i Miami. Sen är det utflykter över dagen men då är ju bagaget inte med. Den stora utmaningen blir väl till flyget sedan med all packning men kanske kan man stå ut med att knö sig just den dagen..
Hittar dock ingen sådan modell som du skriver om på bokningssidorna?
13 nov. 2013 16:54
Man kan ju säga såhär: Vi var fyra personer som precis var i väg (2 vuxna, 2 barn - 5 och 8) och vi hade bokat en standard SUV hos Alamo. Som tur var så fanns det inga sådana så vi fick ta en Fullsize SUV, i vårt fall en Chevy Tahoe. Vi satt jättebra men bagageutrymmet var inget att hurra för.

Om man inte fäller baksätena så kanske man kan få in 2 resväskor. Mer plats var det inte. Fällde man baksätet och dessutom tog loss ena halvan av baksätet och lade ovanpå andra, så gick det in tre resväskor och handbagage. Det hade naturligtvis gått in mer, men då hade man fått packa på höjden och kommit upp över ryggstödshöjd, vilket inte är så lämpligt.

Så jag kan ju säga direkt, allt under en Chevy Suburban (el motsv) kommer inte att funka med så mycket bagage och 6 personer.
13 nov. 2013 17:01
Citerat från Jica:
Nisse524, ni satt 6 stycken och sedan fick ni in det bagaget? Vi lär väl ha 6 stora väskor och sedan extra väskor innan hemfärd. Vi kommer ju inte resa med packning mer än till cape coral och sedan för förflyttning till huset i Miami. Sen är det utflykter över dagen men då är ju bagaget inte med. Den stora utmaningen blir väl till flyget sedan med all packning men kanske kan man stå ut med att knö sig just den dagen..
Hittar dock ingen sådan modell som du skriver om på bokningssidorna?
Hej, nubokade vi genom autoeurope och det blev alamo. Går du in på alamos hemsida hittar du modeller. Ni bör sikta på det som heter fullsize SUV eller premium SUV. Då får man bättre plats med väskorna. Väljer man en grand caravan är antalet väskor som visas färre. Kolla direkt på biluthyrarnas hemsidor vilka modeller som de har. Om det är billigast att hyra enstor bil direkt eller att uppgradera sig på plats vill jag låta vara osagt.
Som jag skrev tidigare, vi åkte på lågsäsong vilket innebar att det fanns många bilmodeller tillgängliga. Kuriosa: den hade bara gått 500 miles.
16 nov. 2013 11:18
Vi bokade förra året via Holidayautos, så även till resan vi ska göra till jul.
Klantigt nog hade vi glömt att ta med våra körkort förra gången och det upptäckte vi i Mexico, några dagar innan vi skulle flyga vidare till USA.
Ringde då Holidayautos som kunde avboka vår hyrbil utan kostnad.
Vi fick sedan skicka över körkorten och hyra en ny bil igen.
Allt funkade hur bra som helst!

Detta året ska vi dock absolut ta med våra körkort ;-)

I Holidayautos ingår alla försäkringar och dylikt som man behöver.
Tycker även att priserna står sig riktigt bra i konkurrens.
Ofta finns det rabattkoder så man får 10% i rabatt.

Vi hade inget Sunpass utan blev debiterade i efterhand på VISA kortet. Inga stora summor alls. Vet inte om det sedan har med vilken biluthyrningsfirma man hamnar hos på flygplatsen. (Man bestämmer inte det själv utan Holidayautos hänvisar till vilken det bllir)
Vi hamnade hos Alamo förra året, detta året är det Dollar.

Har läst någonstans att man kan köpa Sunpass på typ Target och ladda det med pengar. Tror att vi kommer göra det detta året om det behövs. Våra medresenärer betalade nästan 1000:- för sitt Sunpass och det var bra mycket dyrare än vad vi hamnade på i slutändan.

Hoppas mitt svar kunde hjälpa er lite iaf.

Trevlig resa!
16 nov. 2013 14:51
Holliday Autos finns inte längre, inte heller rabattkoderna man hade nytta av förr. Företaget är uppköpt, svenska personalen sparkad, kundtjänsten sitter nu i Baltikum eller Polen enligt uppgift. Det enda som finns kvar är varumärket som var välrenommerat och säkert värt en hel del. Tyvärr verkar det vara en helt annan service nu, titta t.ex. på deras svenska facebooksida... https://www.facebook.com/holidayautos.se

Man kan alltså inte längre rekommendera dem för att de varit bra tidigare tyvärr.
17 nov. 2013 14:20
Oj, när hände det?
Vi bokade med en 20% rabatt och allt är betalt så jag hoppas verkligen att det fungerar som det ska i vårt fall!
Av Jica
22 nov. 2013 10:09
Ni som kört Chevy av olika modeller tex Suburban eller Tahoe, är de dielselbilar?
25 nov. 2013 23:42
Vår Chevy Tahoe var besinare. Tror att det finns väldigt få SUV:ar som har diesel-motor. Kolla själv på ett antal biltillverkares hemsidor och jämför specifikationer. Alla jag har sett tar bensin/etanol.
Av Hkn
26 nov. 2013 02:15
Hej Jica,

Bilmodell:
Ni är sex personer med bagage + ett par kubikmeter shopping i 19 dagar
– då är det enkelt, ju större bil desto bättre! En full size SUV eller van.

SUV: Chevy Suburban eller Tahoe, Nissan Armada eller Ford Expedition. Minst.
Van: Ford E-Series.

Mina 2 cents;
har aldrig sett ett amerikanskt bagagerum som varit stort nog. Sätena i stora SUVar är inte sällan individuella fåtöljer med mugghållare mellan.
Att packa den här sortens bil är en utmaning om ni vill slippa klättra över ert eget bagage så fort ni ska ut och in i bilen. Så får ni en bra deal på en Ford E-Series eller liknande fullstor van, så är det läge att överväga saken. Tycker jag.

Och slutligen om att välja bil: Det här fordonet blir ert andra hem i nästan tre veckor.
Att snåla in på den kommer att påverka onödigt mycket av reseupplevelsen. Så ta den största möjliga som ni känner er komfortabla att köra (generellt gäller att en stor bil inte är ett problem i Florida).

För egen del hyr jag aldrig en mid-size eller compact i USA. Sitter hellre i en stor bil om det skulle smälla.

- - - -

Hyrbilsföretagen:
Dessa ÄR samma skrot och korn i USA, men inte riktigt på det sätt som Anteee menar.
• Enterprise äger även National och Alamo. Dessa toppar listan över nöjda kunder. Alamo är mer inriktade på privatpersoner.
• Hertz är rankade på fjärde plats. Business-image och dito prissättning.
• Avis äger Budget – och om Avis är affärsresenärens bästa vän så är Budget för prisjägaren. Säger de själva.
Har hyrt av samtliga dessa bolag utom Budget. Bilarna har alltid fungerat bra.
• Dollar och Thrifty brukar alltid rankas lågt. Nix, har inte hyrt av dem.

Om ni vill, så kan ni hitta skräckhistorier om samtliga dessa bolag. Och lita på att det alltid finns någon som känner någon… Men hyrbilsfirmorna i USA har i allmänhet bra bilparker. Det är på kundbemötande, shuttle service, försäkringar och annat som ni direkt kommer att märka skillnaden.

- - -

Försäkringar:
När det gäller försäkringar; räkna med att personalen på kontoret försöker sälja på er allt som går. Det är så som hen bakom disken tjänar in sin bonus. Ni hyr dessutom i så många dagar, så slutsumman lär påverkas ganska mycket om ni vill göra tillägg i försäkringen eller addera fler förare, etc.

Men teckna för allt i världen självriskeliminering (LDW – Loss Damage Waiver; kallades förr CDW).
De flesta andra tilläggsförsäkringar täcks av din hemförsäkring. Vill du vara helt säker, ring ditt försäkringsbolag och fråga.

Nu räcker det, tror jag. Good luck!

:: hkn ::
Av Birgere
2 dec. 2013 11:38
Behoven av bilstorlek varierar med resan. Men i princip brukar vi välja storleken större än vad vi behöver. AutoEurope.se har varit vår vän dom senaste åren.

Tänk på att det inte är säkert ni får exakt den modell som ni bokar. Principen är att man väljer biltyp och på parkeringen får man gå och välja exakt vilken bil man vill ha.
2 dec. 2013 17:34
Citerat från Hkn:
Hej Jica,

Bilmodell:
Ni är sex personer med bagage + ett par kubikmeter shopping i 19 dagar
– då är det enkelt, ju större bil desto bättre! En full size SUV eller van.

SUV: Chevy Suburban eller Tahoe, Nissan Armada eller Ford Expedition. Minst.
Van: Ford E-Series.

Mina 2 cents;
har aldrig sett ett amerikanskt bagagerum som varit stort nog. Sätena i stora SUVar är inte sällan individuella fåtöljer med mugghållare mellan.
Att packa den här sortens bil är en utmaning om ni vill slippa klättra över ert eget bagage så fort ni ska ut och in i bilen. Så får ni en bra deal på en Ford E-Series eller liknande fullstor van, så är det läge att överväga saken. Tycker jag.

Och slutligen om att välja bil: Det här fordonet blir ert andra hem i nästan tre veckor.
Att snåla in på den kommer att påverka onödigt mycket av reseupplevelsen. Så ta den största möjliga som ni känner er komfortabla att köra (generellt gäller att en stor bil inte är ett problem i Florida).

För egen del hyr jag aldrig en mid-size eller compact i USA. Sitter hellre i en stor bil om det skulle smälla.

- - - -

Hyrbilsföretagen:
Dessa ÄR samma skrot och korn i USA, men inte riktigt på det sätt som Anteee menar.
• Enterprise äger även National och Alamo. Dessa toppar listan över nöjda kunder. Alamo är mer inriktade på privatpersoner.
• Hertz är rankade på fjärde plats. Business-image och dito prissättning.
• Avis äger Budget – och om Avis är affärsresenärens bästa vän så är Budget för prisjägaren. Säger de själva.
Har hyrt av samtliga dessa bolag utom Budget. Bilarna har alltid fungerat bra.
• Dollar och Thrifty brukar alltid rankas lågt. Nix, har inte hyrt av dem.

Om ni vill, så kan ni hitta skräckhistorier om samtliga dessa bolag. Och lita på att det alltid finns någon som känner någon… Men hyrbilsfirmorna i USA har i allmänhet bra bilparker. Det är på kundbemötande, shuttle service, försäkringar och annat som ni direkt kommer att märka skillnaden.

- - -

Försäkringar:
När det gäller försäkringar; räkna med att personalen på kontoret försöker sälja på er allt som går. Det är så som hen bakom disken tjänar in sin bonus. Ni hyr dessutom i så många dagar, så slutsumman lär påverkas ganska mycket om ni vill göra tillägg i försäkringen eller addera fler förare, etc.

Men teckna för allt i världen självriskeliminering (LDW – Loss Damage Waiver; kallades förr CDW).
De flesta andra tilläggsförsäkringar täcks av din hemförsäkring. Vill du vara helt säker, ring ditt försäkringsbolag och fråga.

Nu räcker det, tror jag. Good luck!

:: hkn ::
Blir helt nojig när jag läser era inlägg.
Vi har bokat via Holiday Autos och efter vad jag har förstått så är de uppköpta och inget är sig likt där.
Står i vår bekräftelse att det är via Dollar och det är ju inte heller så lovande.
Dock har vi fått ett ganska bra pris och frågan är om vi borde boka om eller ska chansa på dem?
Och självriskeliminering?
Ingår det om det står att CDW ingår?
Jättetacksam för svar!

Description Included In Rate Payable At Counter Amount Tax Included
Other fees Yes - - No
Other fees Yes - - No
Tax Yes - - No
Airport fee Yes - - Yes
Breakdown assistance Yes - - Yes
Unlimited mileage Yes - - Yes
Theft waiver (TW) Yes - - Yes
Third party liability protection (TP) Yes - - Yes
Collision damage waiver (CDW) No Excess Yes - - Yes


Av Hkn
2 dec. 2013 20:29
Citerat från Nussemannen:

Blir helt nojig när jag läser era inlägg.
Vi har bokat via Holiday Autos och efter vad jag har förstått så är de uppköpta och inget är sig likt där.
Står i vår bekräftelse att det är via Dollar och det är ju inte heller så lovande.
Dock har vi fått ett ganska bra pris och frågan är om vi borde boka om eller ska chansa på dem?
Och självriskeliminering?
Ingår det om det står att CDW ingår?
Jättetacksam för svar!

Description Included In Rate Payable At Counter Amount Tax Included
Other fees Yes - - No
Other fees Yes - - No
Tax Yes - - No
Airport fee Yes - - Yes
Breakdown assistance Yes - - Yes
Unlimited mileage Yes - - Yes
Theft waiver (TW) Yes - - Yes
Third party liability protection (TP) Yes - - Yes
Collision damage waiver (CDW) No Excess Yes - - Yes
Hej,

om det som skrivits hittills gjort dig nojig, så vågar jag inte ens tänka på vad du tycker när du börjar ge dig in i snårskogen om hyrbilsförsäkring (sådana frågor är i samma klass som att försöka förstå bredbandsoperatörens villkor eller elbolagets faktura). Tyvärr.

Ungefär så här brukar det vara:

CDW eller LDW (collision damage waiver eller loss damage waiver) är detsamma som en helförsäkring på bilen. Alltså; den ersätter skador på bilen eller om bilen blir snodd.

Självrisken på denna helförsäkring varierar. Väldigt mycket till och med. Den beror t ex på om du är medlem i något av deras bonusprogram, om du tillhör en förening (Motormännen, AAA eller liknande).

För att riktigt röra till det så finns det olika grader av självriskeliminering.
De brukar kallas Super CDW (Total Protection eller Total Cover) och vad det kostar med är omöjligt att säga på förhand. Den kan variera med vilket kreditkort du betalar hyran med (kreditkorten innehåller ju oftast någon form av försäkringar för resan). Den kan variera med biltyp. Den varierar beroende på vilket slags försäkringsskydd din hemförsäkring har. Och så vidare.

Att reda ut detta var precis vad Holiday Autos var så bra på. Nu, sedan de sålts, vågar jag inte voucha för dem. Jag hittade dock en sida som handlade om detta – från Holiday Autos. Men om den gäller… Ingen aning. Läs detta på egen risk.

http://se.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2504/p/72,79

All the best,

:: hkn ::
2 dec. 2013 21:17
Tack Hkn!
Om jag förstår det rätt så är det depositionsavgiften som fungerar som självrisk.
Står att vi ska betala 400 $ i deposition så det är väl i värsta fall den summan vi blir av med om något skulle inträffa?
Vågar inte ge mig in för djupt i snåret.
Hoppas på att det ska gå bra och fortlöpa utan skador!
2 dec. 2013 23:24
Citerat från Nussemannen:
Tack Hkn!
Om jag förstår det rätt så är det depositionsavgiften som fungerar som självrisk.
Står att vi ska betala 400 $ i deposition så det är väl i värsta fall den summan vi blir av med om något skulle inträffa?
Vågar inte ge mig in för djupt i snåret.
Hoppas på att det ska gå bra och fortlöpa utan skador!
Det kan Du tyvärr inte utgå ifrån, säkerheten Du lämnar behöver inte vara det samma eller lika hög som självrisken.

Man vågar knappt uttala sig men det jag kan se i det kryptiska kontraktet är att Du har självriskelliminering på CDW delen av försäkringen, sen ser det väldigt konstigt ut med vad som ingår och vad som betalas på plats, man skulle behöva se det kompletta kontraktet för att avgöra.

Själv hade jag bokat med någon annan, helst direkt av någon uthyrare jag har mest förtroende för, om det inte blir väldigt mycket dyrare.
15 dec. 2013 22:36
Hej! Första inlägget på detta forumet. Tyckte mina frågor och funderingar passar in.
Har besökt USA 5 ggr. 1 gång Minnesota/Wisconsin. 1 gång Kalifornien/Nevada och 3 ggr Florida.

Nu till mina funderingar. Åker den 13-27 februari till Florida igen. Var där i somras, kan inte få nog.... :)
Blir så klart hyrbil med. Vilken är det bästa bolaget/hemsidan att förboka med?

Kommer inte ihåg de tidigare resorna men sist använd vi hyrbil.se. Med bäst tänker jag vad som ingår i försäkring Priset brukar bara diffa på hundralappar hit eller dit. GPS har vi sedan innan. Använda karta första gången i Florida 2008. Gick bra ändå! :)

Va jag sett snabbt nu är att med Mr Jet så verkar man får självriskeliminering och inte bara reducering som alla andra har. Kollade även direkt med Budget som tom. hade lägre pris än sökmotorerna som hyrbil, carrentals etc. Dock tyckte jag försäkringarna var sämre, eller?

Hjälp mig i hyrbilsdjungeln, tack!
/Jurabergen
Av Bigben
22 dec. 2013 00:45
Sist jag var i Florida bokade jag hyrbil hos Thrifty.
Bra pris, hyfsat klara försäkringsvillkor.
Det finns tre nivåer, fritt översatt: 1) Grundförsäkrad 2) Rätt försäkrad 3)Överförsäkrad

Alt. 2, dvs. inte det billigaste och inte det dyraste alternativet täcker CDW, skador på tredje part, olycka med oförsäkrad / underförsäkrad. Övriga moment som INTE täcks täcker normalt reseförsäkringen i din hemförsäkring. Kolla med ditt bolag för säkerhets skull.

Se till att ha ett "Sunpass" eller "Simplepass" för vägtullarna då i princip ingen vägtull längre tar cash eller kort. I slutändan betalar du sannolikt mer för "passet" än du kör på avgiftsbelagda vägar, men om du inte har det och råkar av misstag hamna på en avgiftsbelagd väg brukar biluthyrarna ta ut i runda slängar $ 100 per passage. Med passet så är det en sak mindre att bry sig om.

CDW är inte dumt alls. Var där för ett par veckor sedan och fick hyrbilen tillskrynklad på en parkering och det lokala Thrifty kontoret tittade på min försäkringstäckning (CDW waiver osv., alternativ 2) och sa "no stress, man." och gav mig en ny bil.

Är man 6 pers som reser tillsammans skulle jag nog föreslå att hyra två bilar. Efter ett par dagar kanske viljorna går isär och med två bilar blir sannolikt fler nöjda än alla i samma bil.
Av Bigben
22 dec. 2013 00:48
Apropå Jica:s fråga om dieselbilar: enda gången jag stött på en hyrbil med dieselmotor var när jag hyrde en Ford F-150 pickup. Men det lär knappast vara aktuellt i ert fall med en sån bil.
Av Jica
25 dec. 2013 16:39
Har nu preliminärbokat en Chevy Suburban hos Avis. Ca 12300 kr efter min rabatt med saskortet. Vet inte om det är mycket?? Sen blir jag inte klok på 2 saker..
1- behöver vi Sunpass eller ej? Klarar vi oss med knotanter i tullarna? Verkar vara olika bud om det.
2- ingår en extra chaufför eller inte hos Avis. Enligt Avis i Sverige, svar nej, enligt andra källor ja..
Någon som kan reda ut det för mig?
Av Bigben
25 dec. 2013 17:38
Låter som en rimlig prislapp. Avis är lite dyrare, men å andra sidan ett globalt företag. Du betalar för vad du får s a s och det är sällan fel.

1) NEJ, ni kan inte betala med kontanter eller kort i tullarna. End of discussion.
Om ni behöver Sunpass beror på vart ni skall och vilka vägar ni tar. Har alltid det för att slippa dyra efterräkningar när jag kommer hem. Även sist jag var där för ett par veckor sedan då jag inte åkte igenom en enda vägtull. Det är värt den extra kostnaden i alla fall.

2) Det ingår normalt inte en extra förare hos AVIS. Kostar inte mycket i tillägg dock så länge den extra föraren är äldre än 25 och kan visa körkortet när ni hämtar ut bilen.

Varför inte hyra två bilar när ni är så många....?
Av Jica
25 dec. 2013 17:50
ok, men var köper vi sunpass om vi nu måste då? Eller ingår det i bilhyran?
Varför vi ej tar 2 bilar.. ja, vi tycker nog det är kul att åka tillsammans antar jag. Vet inte heller om det blir billigare med 2?
Av Birgere
25 dec. 2013 17:59
SunPass löser ni med biluthyraren. Jag hade definitivt satsat på 2 bilar, billigare och mer flexibelt plus att ni får plats med packning. Antingen 2 mindre SUVs eller varför inte en SUV och en Mustang cabbe...såååå mycket roligare än att sitta i en bil o svettas tillsammans.
Av Bigben
25 dec. 2013 18:04
Birgere är snabb som en vessla och svarar som jag skulle svarat. Mustang cab är förstås väldigt roligt.
Räknat per hästkraft den billigaste hyrbilen du kan hitta.

Jag tänkte enligt principen att det kan uppstå en situation där hälften av passagerarna i stora SUV:en tittar ut och säger i kör: "ååååhhhh titta! En skoaffär som har rea!" eller den andra hälften säger i kör: "åhhhhh titta! Hooters! Åhhh vad vi är hungriga o törstiga!" Då kan det ha sin fördel med två bilar. ;)
Av Bigben
25 dec. 2013 18:06
Lite OT kanske, men har ni vägarna förbi Pompano Beach skulle jag föreslå att ni övernattar en eller ett par nätter på Ebb Tide Resort.
Billigt, rent, direkt på stranden och ett rätt personligt ställe.
Av Jica
25 dec. 2013 18:12
Tanken på 2 bilar har slagit mig men det verkar som familjen vill att vi åker i en (även om en cab skulle vara kul). Dock vet jag inte om det blir speciellt billigare när jag kollar..
Av Birgere
25 dec. 2013 18:40
Du får en Cabbe för 5700 och en SUV för 4100.
Av Jica
25 dec. 2013 19:04
Vilken sida kollar du på då? Och ingår tex självriskelminering?
28 dec. 2013 23:18
Hej Jica!
Nu ska du få ett SunPass svar...
När ni hämtar ut hyrbilen så talar ni om att ni ska ha SunPass. Bilarna i Florida är utrustade
med transponder. Ni drar ert kredit/kontokort hos biluthyraren och betalar en liten hyra för den och sedan dras tullavgifterna automatiskt från kortet varje gång ni passerat en tullstation. Det finns flera filer att välja men ni väljer SunPass. Om ni ligger på en stor väg och ska fortsätta på den så ska ni inte åka av vid en tull utan då gäller den bara avfartsvägen (detta är en miss vi gjorde första gången). Under våra tio dagar senast kom vi upp i dryga hundralappen i avgift och då åkte vi iaf Orlando-FtLauderdale-Miami-Fort Mayers- Tampa-Orlando.
Rentalcars.com har vi hyrt bil från och blivit nöjd. De väljer ut billigaste alternativet. Har fått bil från Alamo och Dollar. Har även hyrt GPS men det kommer nog bli att vi köper en egen med USA-karta innan nästa resa för det tjänar man in snabbt. Likaså kan ni beställa bilkartor från Adlibris då det kan vara trevligt att se på en papperskarta och få bättre uppfattning om avstånden.
Hoppas ni hittar bilen som känns bra för er. Ett litet tips är att kolla antalet väskor som står på bilbeskrivningen då bagageutrymmena är små. Chevrolet van får ni inte plats i för vi var fyra med en varsin väska plus handbagage och det räckte precis. Sist var vi fem personer och uppgraderade oss till en Cadillac Escalade som vi trodde skulle vara större men ack vad vi bedrog oss. Lyxig och härlig att både köra och åka i men vi satt som packade sillar trots att vi bara hade fyra väskor.
Hoppas du får nytta av mitt svar...och trevlig resa!