Privatchaufför i Rom för en dag

24 feb. 2013 14:07
Visningar: 1885
Hej!

Istället för att tipsa om en privatchaufför i Jordanien som verkar vara populärt så vill jag göra det samma men i Rom, Italien.

Jag var i Rom förra året och vi hade bokat en privatguide för en dag (8 tim) med företaget RomeInLimo:
http://www.romeinlimo.com/
Omdömen på trippan:
http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187791-d1739408-Reviews-RomeInLimo_Private_Tours-Rome_Lazio.html#REVIEWS

Det är ett helt perfekt sätt att spara sina fötter på. Vi blev hämtade på hotellet enligt överenskommelse (kl 9 i vårt fall) och tillfrågade om vi hade några särskilda önskemål. När vi önskade ta lunch, samt vilken typ av lunch vi ville ha.

Vi bad om en tur runt Rom med de största sevärdheterna men sa också att vi ville skippa Sixtinska kapellet t ex. Biljetter till Colosseum hade vi förköpt (efter rek från firman) för att kunna knalla rakt in förbi köerna.

Vid eller utanför respektive sevärdhet fick vi en liten historielektion och sedan kom vi överens om var och när vi skulle bli hämtade. Till hjälp fick vi en mobiltelefon till låns för att kunna ringa dem när vi behövde.

När det var dags för lunch tog de oss till en helt suverän liten "lokal" restaurang som med riktigt billig och god pasta. den ligger lite off så det är inget ställe man tar sig till helt enkelt utan bil tyvärr. Jag skulle vilja säga att de enda trister som hittar hit är just de som limoservicen tar hit vilket är ca 2-3 sällskap per dag.
http://www.osteriadeipontefici.com/

Vi kom lite efter i programmet eftersom vi tog god tid på oss men det var inga problem, Franco och Federico såg till att vi hann med hela dagsprogrammet vilket innebar att det tog mer än de bokade timmarna. Omdömen på trippan vittnar om tillmötesgående på alla plan vilket jag inte betvivlar.

Till sist:
Ja, de ber en skriva omdöme på trippan om man är nöjd med dem - men det gör jag så gärna eftersom det var där jag hittade dem och de definitivt är väl värda bästa betyg!

De tar bara kontanter vilket är till stor nackdel, men det är ju bara att hämta dem på hotellet efteråt om man inte vill ha med pengarna under resan.
De kostar en hel del, men för en förstagångsbesökare som är i Rom en långhelg och vill se alla viktiga attraktioner, är det utan tvekan väl värt pengarna! Vi tog turen första dagen och kunde sedan gå tillbaka till de ställen vi ville se mer av och promenera kortare bitar (för att insupa atmosfären som andra kan tro att man missar om man åker bil).

Eftersom det trots allt kostar en del så skulle jag rekommendera att skippa Vatikanstaten då det tar ett par timmar att knalla runt där, speciellt om man som vi väljer att gå upp i kyrktornet eller sixtinska kapellet. Det äter ju upp ens timmar s a s. Dit kan ni gå nästa dag istället.
Av Annl
24 feb. 2013 14:25
Egen guide är verkligen riktigt bra och kan rekommenderas.

När vi var i Rom senast hyrde vi en svensktalande guide (Solveig) som under tre timmar guidade oss runt på Forum Romanum , Pallatinen och Colloseum. Helt perfekt och inte blev det hela sämre av att hon dessutom var väldigt duktig.

När vi var i Delhi hade vi också egen guide och chaufför som körde oss runt så att vi fick uppleva highlightsen. Perfekt och man fick tala om var man ville käka lunch och när man skulle hämtas upp igen.
24 feb. 2013 14:44
Asch, jag skrev guide istället för chaufför som det egentligen handlar om.
Skall se om jag kan få rubriken ändrad att gälla privatchaufför.

Men apropå guider, så kan man välja till en guide för respektive sevärdhet från RomeInLimo. Det gjorde dock inte vi.
26 feb. 2013 20:25
Jag glömde ju att skriva att bokar gör man via hemsidan ovan. Den ser lite oproffsig ut men det funkar väldigt bra och man får bekräftelse via mail. Betalar gör man som sagt kontant efter körning.
Av Xbend
10 mars 2013 22:13
Anni, var hittar man svensktalande guide typ Solveig? Kostnad för de 3 timmarna?
Av Annl
11 mars 2013 08:35
Adressen till Solveig har Sierra så förtjänstfullt gett dig och vad gäller din andra fråga så betalade vi runt
1 500 kr exklusive dricks för våra tre timmar.

Solveig guidar även i Vatikanen och någon skrev i en tidigare tråd att om man kommer med gudie dit så kommer man före den långa kön och det kanske är något att tänka på.
Citerat från xbend:
Anni, var hittar man svensktalande guide typ Solveig? Kostnad för de 3 timmarna?
Av Xbend
12 mars 2013 23:46
Tack så mycket Sierra och Anni!