Prag

21 maj 2012 19:46
Visningar: 2215
Reser till Prag på torsdag morgon. Något som jag bara inte får missa utöver det normala turistiga som står i alla resehandböcker?
Av Bibby
21 maj 2012 19:52
Åk till Plzen och besök bryggeriet, där pilsnern "uppfanns". Går buss dit (cirka 1.5-2 tim) för en liten peng sen kan man åka spårvagn till bryggeriet eller gå dit, tar cirka 20-30 min beroende på ens kondition.
Besöket avslutas med ett smakprov av opastoriserad öl, en upplevelse som man normalt inte får på bryggeribesök.
Av Desires
22 maj 2012 09:09
- Vill ni ha fin utsikt över staden kan ni ta linbanan och besöka baren som ligger högst upp, gå av vid stoppet innan toppen (det är bara två stopp).
- eller besök Prags Zoo som ni lätt tar er till via kollektivtrafiken, har inte varit där själv men det ska vara värt ett besök.
- Ät en middag med underbar utsikt över gamla stan på takverandan högst upp på hotellet U Prince, suverän utsikt och jättegod mat! Hotellet ligger mitt emot den berömda astronomiska klockan
- Eller gör ett besök i den vackra medeltidsstaden Kutná Hora, ca en timme med bil från Prag.

Tyckte mycket om Prag, och har själv gjort ett inlägg om den mysiga staden med mer tips o foton om ni vill kika här http://www.desires.se/#post47

Hoppas ni får en härlig resa!
22 maj 2012 20:47
Gillar Prag.
Vi hade vid senaste resan dit en svensktalande guide som berättade att vill ni ha god mat får ni ännu bättre om ni inte stannar vid fina köpgatan/gatorna utan går ett par kvarter bort. då får ni ännu godare mat, fast till betydligt lägre pris!
Kan berätta att det stämmer!
Ingemar
Av Fredros
22 maj 2012 22:23
Karlsbron - OBS den är inte riktigt rak. Denna vinkel gjorde att svenskarna i 30 åriga krigets slutskede 1648 aldrig lyckades erövra bron och inta även andra sidan, ty de nåddes av krigets slutsignal. Klostret med silverbibeln låg på den erövrade sidan och blev ett krigsbyte.
Alltså denna vinkel gjorde att skjutande rakt fram var verkningslöst mot försvarna !

Följande är inte så vanligt turistmål men intressant för den med lite historieintresse.
Reinhard Heydrich mördades i Prag och Hitler skydde inga medel i hämnd, byn Lidice utplånas och slutstriden med attentatsmännen är bland det mest dramatiska man kan tänka sig. Detta kan återupplevas vid ett besök i kyrkan:

http://www.prag.se/text/sevardigheter
http://www.pragportalen.se/sevardheter/cyril-metodkyrkan
30 maj 2012 21:47
Hemkommen efter fyra underbara dagar i Prag tackar jag för alla tips. Vi såg mycket, åt och drack gott och hade ett underbart väder. TIll Prag återvänder jag gärna för man hinner inte med allt man vill på 4 dagar.
Diskussionen är stängd för nya svar