Portugals kust i Augusti?

30 maj 2017 18:02
Visningar: 450
Hej!
Behöver råd inför vår Portugalresa i sommar. Åker troligen sista veckan i juli och stannar minst två veckor. Första flyger vi till Lissabon där vi stannar en vecka. Därefter vill vi besöka någon vacker, mysig badort/by längs kusten i minst en vecka och bara ta det lugnt.

Vi funderar på om vi ska åka tåg/bil någonstans norrut längs kusten och flyga hem från Porto, eller om vi ska hitta något vid kusten kring Lissabon och flyga hem från Lissabon
Det perfekta stället att tillbringa vecka två på skulle vara en mysig by/stad med vackra stora stränder inte för blåsigt och vågigt (vet att det kan vara väldigt blåsigt längs atlantkusten) och inte för packat med folk. Vi gillar ställen som inte är för “turistiga” utan känns lite genuina och levande och uppskattar bra prisvärda restauranger.

Vet att det tyvärr är högsäsong i augusti och typ hela sydeuropa har semester då, men vi har inget annat val än att resa dessa veckor. Och Portugal (iaf kusten från Lissabon och norrut) verkar ändå vara mindre exploaterat än många andra badresmål längs sydeuropas kuster?
Alla tips och råd tas tacksamt emot!