Port el kantaoui

2 feb. 2011 19:47
Visningar: 657
Hallå. Någon som har någon åsikt om Port El Kantaoui och hotellet Sun Family Kanta Resort i Tunisien??
Av Wanneli
6 feb. 2011 22:18
Hotellet kan jag ej mkt om men de ligger en bit ifrån Hammam Sousse ett omr. mellan Sousse o Kantaoui.
Promenadavstånd om man vill in till Sousse, även till Kantaoui, o vägen till ngt av ställena är inte så lång det finns en hel del att kika på o sedan kanske rasta sig själv med en liten dryck eller glass eller ngt. annat på vägen :)
Annars är taxi billigt i Tn.
Kantaoui är ett turistkomplex som är uppbyggt kring turismen dvs lite dyrare, lite plastigare o mer turisitiskt där än i Sousse.
Att shoppa , äta osv. blir då genast lite dyrare i Kantaoui . Kantaoui består av en vacker marina där man ser alla de olika slag av båtar (yatcher mm. ej fartyg)anlända o ligga till där ett par dar , v. elelr liknande.
Sedan finns även en hel del turistfällor i form av båtar, piratbåtar som jag personligen tycker man sitter som packade sillar på då man ska ut på havet.
Nej då rek. jag hellre att isf. ta en katamaran där det finns lite mer space o mysigare :)
Sedan finns ett litet centrum i Kantaoui, en vattenfontän med lite mindre vattengrejer, vackert , kantat av restauranger, cafer o shoppar att handla i .
Ett litet nöjesfält för de lite mindre kan jag tycka . Det är Kantaoui.
Sen promenarar man från Kantaoui så kantas de av hotell, restauranger o lite smått o gott till turisten.
Jag rek. att åka till Sousse OM ni är ute efter att se det verkliga Tn. live. Där kan man handla billigare, äta billigare o även prova det riktiga Tn. köket :)
Det finner ni aldrig i Kantaoui.
Att handla i Sousse finns en vacker Medina som består av en massa shopping med krimskrams o mkt annat , kryddor, fisk, grönsaker,kläder, skor osv. osv. Guld finns rätt billigt om man ser i Sv. mått.
Då ni är i Kantaoui rek. jag att ta er en promenix en bit inåt från havet räknat då är ni plötsligt i Tn. kvarter, vilket man ej behöver vara rädd för att det händer saker, är mer trygg i Tn. än i Sv. känner jag...
Elelr ja vi får väl se hur allt urartar sig nu när Mr. President flytt landet...
Men tror att de blir bättre nu än förut med honom vid styret.
Är det ngt speciellt ni funderar på så hör av er bara fråga på hjälper till så gott jag kan :)
6 feb. 2011 23:46
Kanske lite väl långt att gå, Ca 1,5 mil. Fast nog kan man det om man vill;-) Annars mycket mysigt turistställe.
Bra sammanfattat av tidigare skrivare.
Av Wanneli
13 feb. 2011 07:55
Nja, de kanske inte riktigt så långt - utan mer ca 8-9 km. Mellan Kantaoui-Sousse, men beror på iof. var i Kantaoui man räknar från : )
Är man på vägen ut till Hergla så är det lite längre avståndet men centrum Kantaoui - Sousse, centrum(Medinan räknas som centrum) så är det ca 8-9km- kort :)
Sen vet alla vi som vart där att det är en underbar strand som sträcker sig LÅNGT LÅNGT LÅNGT så tar man den vägen känns de alltid kortare hehe...HAr promenixat den vägen själv ett x. antal ggr. o med lite vilja o en glädje kommer man lågnt med den vägen :) sedan finns ett x. antal ställen att stanna till på om man känner att man vill fukta strupen på vägen :)