Pokhara & Jaipur. GAP eller Intrepid?

Av Kilroy
5 maj 2013 07:58
Visningar: 296
GAP eller Intrepid?
Hej,
Vi tänker resa till Indien och Nepal i november. Vi funderar nu på om vi ska ska resa med GAP eller Intrepid. Båda erbjuder en resa som går från New Delhi till Kathmandu på ca 2 veckor. De verkar ganska likvärdiga men skiljer sig på några punkter. GAP's resplan inkluderar besök i Jaipur och i Pokhara, vilket inte Intrepids resplan gör. Bör man beöka Jaipur och Pokhara?
GAP-har inte lika mycket tid i Kathmandu, men man kan ju lägga till lite egen extra tid där eftersom det är slutet på resan.
Intrepids resplan inkluderar en båttur på Ganges med övernattning i tvåmanstält på flodbanken. Är detta något man inte bör missa? Det verkar också som det ingår mer guidning i Chitwan National Park med Intrepid än med GAP. Är det något att bry sig om i sitt val mellan arrangör?
Intrepid är tydligare i sin resplan med vad som ingår och inte, medan det inte framgår så bra i GAP's resplan. Vi blir då tveksamma till vad som är inkluderat och vad som tillkommer som tillägg om det är "optional".
För två år sedan gjorde vi en rundresa på 3 veckor i Peru med GAP och vi var jättenöjda. Vi gillar verkligen deras koncept och detta sätt att resa. Vi kan varmt rekommendera den resan som heter "Absolute Peru".
Vi är tacksamma för all tips angående vårt val av resan New Delhi till Kathmandu.
Hälsningar
Anette & Anders
Av Reseguiden - Medlemssupport
7 maj 2013 10:38
Hej Kilroy,

Låter som en riktigt spännande resa ni ska göra! :-)

Tyvärr har vi blivit tvungna att rensa i er tråd då en avstängd medlem som brutit mot användarvillkoren fortsätter skapa nya konton och skriva inlägg. Om man är avstängd är det såklart inte ok att starta nya konton, utan dessa raderas också så fort vi upptäcker dem. Detta gäller även de inlägg man gör med det nya kontot även om inläggen i sig inte bryter mot användarvillkoren.
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/riktlinjer-for-diskussionsforumet-15440

//Vi på Reseguidens Medlemssupport

Här är inlägget som postats 17 ggr. Vi har valt att citera det då det kanske innehåller bra information inför er resa:
Citerat från travelantee21:
Pokhara är ju utgångspunkten för vandringar i Annapurnaregionen.
Ska man inte vandra finns det ingen anledning att komma hit. Staden har inget speciellt i sig att erbjuda.

Gillade Chitwan NP skarpt och såg mängder med djur här. ju längre tid desto större chans för tiger :)

Max 2 hela dagar i Kathmandu är tillräckligt.