Playa del Carmen 2017

Av M4sta86
30 juli 2016 15:36
Visningar: 2247
Hej!
Jag och min sambo planerar att åka till Mexico i februari och har siktat in oss på Playa Del Carmen. Vad är mest värt, All Inclusive eller inte? Är mat på restauranger dyrt för det skiljer ändå ca 5-7000 mellan Hotell med frukost jämfört med All Inclusive hotellen. Det hotellet vi har funderat på är Kay Hotel by all Riveira. Lite dåligt med bilder på Vings sida tyvärr. Någon som har bott där? Hur är frukosten isåfall?

Tack på förhand
30 juli 2016 17:22
Jag förstår inte att man ens funderar på all inclusive på ställen med bra uteliv. Det är ju underbart att komma ut på stan, leta upp trevliga restauranger och ta ett glas på en mysig bar istället för att sitta fast på ett jättehotell med trista bufféer, barnfamiljer och amerikaner.

Jag ska själv dit i december och ska bo på Magic Blue. Ska också till Isla Mujeres, Cancun, Valladolid och Tulum. Blir en rundresa.

Kolla betyget på Kay Hotel på Tripadvisor. Rankas 120 av 171 temahotell i Playa del Carmen.
31 juli 2016 08:33
Om ni väljer att bo mitt i stan så finns ingen anledning till att ta allinc. Just de hotellet du nämner ligger alldeles vid shoppinggatan så ni har nära till mat och nöjen. Väljer ni att bo lite utanför så är de flesta hotell med allinc vare sig man vill eller inte. Kolla på Pelicano in, bra betyg och prisvärt.

Var till mexiko 2014 och vi hade allinc ( hotellet är rivet nu) och maten var helt ok men vi åt även ute ibland.
Kan rekommendera ett besök på ett ställe som heter Alux, jättehäftig restaurang som ligger i en grotta.
Trevlig resa:)
Av M4sta86
2 aug. 2016 19:37
Tack för snabba svar :) Lutar mer åt Hotell med enbart frukost, vill utforska Mexico mer än bara ligga med paraplydrink i handen.. Hur ser prisläget ut för mat och dryck på vanliga restauranger? Urcellen: Tyvärr var Pelicano in slutsålt de datumen vi tänkt åka så lutar trots allt mot Kay Hotel, våra vänner har dessutom bokat det hotellet.
2 aug. 2016 22:47
Citerat från M4sta86:
Tack för snabba svar :) Lutar mer åt Hotell med enbart frukost, vill utforska Mexico mer än bara ligga med paraplydrink i handen.. Hur ser prisläget ut för mat och dryck på vanliga restauranger? Urcellen: Tyvärr var Pelicano in slutsålt de datumen vi tänkt åka så lutar trots allt mot Kay Hotel, våra vänner har dessutom bokat det hotellet.
Det blir nog toppen, ni bor mitt i smeten så nära till allt:)
När vi åt ute på ett lite finare ställe betalade vi 450kr för två pers, förrätt, varmrätt och efterrätt och dricka så om nu äter på nått ställe ett par gator från 5 avenyn så är det billigt.
Plaststolar och lokalbefolkning brukar vara ett bra betyg och billigt:)
4 aug. 2016 15:15
Vi var i playa del carmen i februari 2016. Priserna efter den stora shopping och bargatan 5:E avenyn tyckte jag var ungefär som här hemma. Priserna sjönk genast om man gick bort från den gatan. Men thailand billigt är det inte.
Vi bodde på ett all inclusive hotell som heter iberostar tucan som ving har i sitt sortiment. Det hotellet ligger i playacar som är på promenad avstånd in till Playa Del Carmen.
Av M4sta86
13 aug. 2016 12:33
Tack för alla svar:) Vi bokade Kay Hotel by all riviera, lite enklare men vi kmr knappt vara på hotellet iallafall.
Förslag på vad man ska göra under dessa 2 veckor?
Tänkte bla besöka någon cenotes, xcaret och Chichen Itza mm...
Finns det möjlighet att simma med vilda delfiner? Finns det någon stor vattenpark?
Hur är snorklingen? Hört lite att man kan dra till Puerto aventuras och snorkla med sköldpaddor direkt från stranden.
Hur är fisket där nere? Värt att ta sig en tur?
13 aug. 2016 18:06
Snorklingen på Cozumel och Puerto Morales är bra. Sköldpaddorna finns i Akumal.
Ni kan också åka till Tulum och titta på ruinerna.
Diskussionen är stängd för nya svar