Playa de carmen/isla de Holebox

2 okt. 2018 21:20
Visningar: 621
Hej! nu behöver jag hjälp!
Jag och min sambo ska till Mexico för första gången över jul/Nyår i två veckor.
Nu stå vi inför valet och kvalet om vi ska stanna två veckor i bara i playa de carmen eller om vi ska kombinera med en vecka i PDC och en i Isla de Holebox?
Vi kommer att åka charter för vi är ute sent ute och har kollat runt lite, och detta blir det billigaste alternativet.
Och åker man charter så gick dagarna ej att minska i holebox, utan man måste köra en vecka på samma ställe.
Priserna på det olika resorna skilde rätt ordentligt, 16000kr för bara PDC och 21500kr för PDC och Holebox per person. (Alltså detta är flyg och hotell, så fickpengar är inte inräknat)

Nu till min fråga, är det värt att lägga så mycket mer pengar på att va en vecka i Isla de Holebox, eller kommer jag se/uppleva lik mycket i bara PDC ?
Vad jag förstår det som så går det att göra massa utflykter från PDC och man kan se andra fina stränder, men förstår också att PDC är turistigt, så borde man kosta på sig och vara en vecka på Holebox för att finna lugn och förhoppningsvis ännu vackrare miljö ?

Jag är jättetacksam för alla tips och råd jag kan få!
Kram Linda
3 okt. 2018 11:58
Jag skulle välja att åka till Holbox. Precis som Worldofmarie skriver, Tulum är också fantastiskt. Två veckor i PDC känns lite för länge. :)
Av Vronkan
3 okt. 2018 13:18
Citerat från Linda744:
Jag skulle välja att åka till Holbox. Precis som Worldofmarie skriver, Tulum är också fantastiskt. Två veckor i PDC känns lite för länge. :)

Holbox! Samt även Cozumel (där bodde vi en vecka när vi var i Mexiko). Rekommenderas varmt. Älskar, älskar Mexiko - måste tillbaka inom några år.
Av M4sta86
6 okt. 2018 10:06
Har varit 2v 2 år i rad i PDC... Främst för att det är en väldigt bra utgångspunkt för att göra utflykter vilket vi gjorde i stort sett dagligen. Som övriga säger är PDC stränder inte mycket att hänga i julgranen, erosion på stränderna gör att det knappt är några stränder kvar i centrala PDC.
Stränderna söderut mot Tulum är mycket finare, missa inte Xpu-Ha som är lite mindre känd för turismen även om där brukar bli rätt mycket folk på eftermiddagar.
Åk ut till Cozumel. Fantastisk ö. Hyr bil eller moppe och kör ön runt. Västra sidan för lugnt klart vatten med vattensporter osv. Östra sidan stora vågor och knappt någon bebyggelse men ouff vad vackert.

Glöm inte besöka någon Cenote som Yucatan är känd för.
6 okt. 2018 11:39
Förra året var jag i PDC nästan 4 v runt jul och nyår. Tycker det var ett bra ställe att utgå ifrån, när det gäller utflykter. Visst är det turistigt i den centrala delen. Nu bodde jag längre norrut i ett privat boende, där var stränderna helt ok, Mer lokalbefolkning och inte så turistigt, bra restauranger också. . Som nämnts har Tulum fina stränder. Mellan PDC och Tulum finns flera cenotes, som är värda ett besök.
Sian Kaan var dock inte värt ett besök, mest beroende på den långa restiden på otroligt guppiga vägar...
10 mars 2019 20:13
Jag och min sambo är också sugna på isla de holbox, men är två veckor för lång tid att spendera på ön? Eller finns det bra möjligheter att ta sig på olika utflykter osv där ifrån?