Planerar flytt till Brighton i vår, lite frågor.

Av Gizd
23 dec. 2010 13:58
Visningar: 2393
Hej!
Jag har precis börjat planera in en flytt till Brighton, England.
Tanken är att jag ska komma iväg någonstans mellan mitten av Mars och början av April 2011.
Jag har funderat kring flytt sedan studenten för flera år sedan och nu har jag äntligen bestämt mig!

Mina planer är att jag ska sälja i stort sett allt jag äger, och hyra ut min lägenhet i andra hand.
Tanken är att jag ska bo i England cirka ett år.

Jag har en del vänner som bott i England men ingen som har bott i Brighton, och varför jag väljer Brighton är av den enkla anledningen att jag älskar staden, då jag varit där en gång innan och blev helt förälskad. Men då var jag bara där på semester.

Hursomhelst så har jag några frågor jag skulle behöva ha besvarade, jag har sökt runt lite på forumet och har sett några trådar som har lite intressant information men har fortfarande en del frågor obesvarade. Jag kommer att ställa alla mina frågor här så får de som vill väldigt gärna svara.

All information som kan vara hjälpsam på något sätt uppskattas, dock ser jag gärna folk som bott i England (gärna Brighton-bor) svara

Jag är utbildad bartender, och har jobbat med detta några år i Sverige.

* Hur ser arbetsmarknaden ut i Brighton som bartender?

* Kan det finnas närliggande städer där marknaden för bartenderar är större?

* Jag ska söka jobb när jag väl är på plats i Brighton, någon som har erfarenhet om detta är en bra idé eller dålig? Och hur lång tid kan jag få räkna med att gå arbetslös, snackar vi dagar eller veckor, eller kanske månader?

* Hur är det med boende i Brighton? Jag hade tänkt att ta in på något billigt vandrarhem och bo i sovsal de första nätterna tills jag hittat boende.

* Finns det några närliggande städer (med pendlingsmöjligheter) som man kanske ska ha i åtanke när man söker boende med?

* Vilket är det bästa sättet att söka boende? Ska jag sätta upp lappar på gator och torg eller ska jag vända mig till någon form av förmedlare?

* Hur fungerar det med engelskt bankkonto? Jag har hört att det är ett moment 22, typ att man måste ha en fast engelsk adress för att få ett bankkonto och så har jag hört att man måste typ ha en lägenhet för att kunna få ett jobb? Och ett bankkonto för att få ett jobb osv..

* Vilka banker ska jag gå till? Eller är alla likadana och lika bra?

* Jag har cirka 15-20 tusen kronor att röra mig med fram tills jag fått jobb och boende. Klarar jag mig på det?

* Och hur är det med national insurance?

Tacksam för svar
Mvh
Av Linneal
22 juni 2011 14:17
Hej!

Jag planerar själv att flytta till Brighton nu i höst och i mitt sökande efter nyttig information om staden hittade jag dina frågor här på reseguiden. Så jag tänkte att du kanske kunde berätta hur det gick med din flytt? Hur var det att hitta bostad/jobb och att fixa andra nödvändigheter så som bankkonto och sådant? Hade varit kul att höra från någon med egen, färsk erfarenhet!

Tack på förhand :)