Planerar en resa till Bali, tips vart man skall åka och besöka

28 okt. 2012 12:58
Visningar: 12367
Jag planerar in en resa till Bali, vill helst åka runt och se allt typ..
är det någon som har tips på vart man skall flyga till för att sedan förflytta sig? :)
Medlemmen har tagit bort svaret
28 okt. 2012 14:32
Du landar i Denpasar och sedan så kan du åka runt ön med t.ex taxi. Det finns mycket att se. Bad har du i Nusa Dua eller Sanur. Shopping i Kuta. Spännande stad med konsthantverk är Ubud. Klipptemplet Tanah Lot är värd ett besök i solnedgången. Vattenfallet gri-gri, apskogen, de flygande hundarna. Lovina beach med delfinerna. Vulkanen, hela Bali är sevärt!
Av Macho
31 okt. 2012 19:46
Hej.
Giliöarna väster om Bali är helt klart värt ett besök.

MVH Macho
1 nov. 2012 13:34
Att kalla ställen på bali helvetet på jorden så är man bra korkad visst försäljarna i kuta kan vara jobbiga men helvete är ju att ta i,och stranden är fin mer trevlig om man tycker om surfing.
Skräpig är den under vintern då strömarna darar in en heldel skit, har själv varit på stranden många gånger
och då va den inte skräpig då va jag där i juni.

Men som du skriver vill du åka runt bali och det är det bästa specielt om man ska dit första gången,
sjäv stor trivs jag i lovina med när liggande hamnstad singaraja.

väldigt lungt i lovina men ändå bra utbud av resturanger och hotel att bo på,delfinsafari,snorkling och hotspring finns t,ex att göra,Så klart ska man även utfoska singaraja finns bra resturang uta på piren.

skulle du åka förbi lovina så vill jag tipsa om hotel Aditya Beach Resort.

tar ca 3 tim åka dit från kuta så att åka dit på en gång är ju att ta i finns mycket att kolla in innan man hinner dit.

hyr bil med chaufför ca 400-500kr för en längre trip mycket smidigt av egen erfarenhet,har lyckats få bra chaufförer så jag kan bara skriva gott om det.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Theelf
3 nov. 2012 17:03
Även om det är länge sedan vill jag gärna dela med mig av ett Bali-tips:
Vi hyrde en jeep och åkte runt på ön. Ubud är trevligt. Turistigt men med mycket fint att titta på. Jag minns att vi besökte flera konstnärsateljéer och gallerier. Omgivningarna kring Lake Batur var dock det som jag gillade bäst. Vi låg över i en by som heter Penelokan. En by med fantastisk utsikt över Lake Batur och vulkanen. Jag ångrar att jag inte tackade ja till erbjudandet att bestiga vulkanen för att nå toppen i gryningsljuset. Det tycker jag du borde göra.

Hälsar,

TheElf
Av Theelf
3 nov. 2012 17:12
Och jag måste nog säga att epitetet "helvetet på jorden" inte stämmer in på min bild av Bali. Visserligen håller jag med om att Kuta inte är något trevligt ställe. Skitig strand och väldigt stökigt överlag. Men det är väl bara att hålla sig därifrån? Alla länder/öar/ställen har sin armhåla - Kuta är Balis.

Eftersom JAG har varit i flest länder av oss tre som uttryckt sin åsikt i frågan så är det JAG som har rätt :-)!! Dvs tills någon med fler länder än jag på sin lista kommer o tycker annorlunda.

/TE
3 nov. 2012 22:44
Skrev aldrig att kuta va bättre än andra stränder utan att när jag har varit där så har stranden INTE varit skräpig och att det inte är helvetet på jorden helt okej att du föredrar andra stränder,men jag tycker det låter korkat att kalla ställen på bali för helvetet på jorden som kuta .
Finns det ställen på bali man inte tycker om så bara låta bli att åka dit eller stanna kvar,och även jag tycker att kuta kan vara lita för mycket ett par dagar räcker att va där.

Tyckter du kunnde uttryckt dig bättre en att kalla det för helvetet på jorden.