Phuket - Hur är det egentligen?

Av Sedin22
23 feb. 2014 19:30
Visningar: 6495
Hej!

Vi är 4 pers. (25-35) som har planen att resa till Phuket över jul/nyår 2014. Har läst runt lite här och på andra forum men inte fått någon direkt positiv bild av Phuket? :( Dock är det dit resan kommer att gå.

Huvudsakligen åker vi för att njuta av värmen genom sol och bad, någon kall Singha på stranden ;) ev några utflykter runt om. Lite snorkling och lätt shopping kanske. Är inte superkräsna någon av oss, men nu blir man fundersam, eller nyfiken snarare på hur det är där.
Vad tycker ni som varit där?

Håller även utkik på flyg till Phuket, verkar ligga runt 8000:-/pers och rätt kassa väntetider på flygplatser. Ska man vänta lite och hålla koll eller är det vad man får räkna med?

Tacksam för svar! :) /Kim
23 feb. 2014 20:02
Phuket och Pattaya är väl de sista ställen jag skulle besöka igen, turistifierat till Max med försäljare som skriker på svenska och högre priser på allt. Välj nått annat
Av Sedin22
23 feb. 2014 20:04
Låter ju inte så spännande.. Tack för svar!
Av Tipp1
23 feb. 2014 20:46
Hej. Välj nå annat har bott i pathon i 2 v å fy kommer aldrig åka dit gen å nu är tydligen ryssarna där också vidriga människor, vi var på en båt tur med båten full av dom å var på vippen att nita en av mammorna som slog sina barn. Välj något annat Thaliand är underbart kahu lak är jättefint även koh lipe vi ska nästa år till koh lanta. Välj någon av de vakra öarna ist i puket är det svårt att snorkla båtar och långtail överallt.
Av Sedin22
23 feb. 2014 20:52
I see, måste väl finnas något positivt med stället? Tusentals åker ju ändå dit :P
Ingen som vet hur det är med flygbiljetter, kommer man undan billigare om man håller utkik ett tag till?
Av Yoppe
25 feb. 2014 13:45
Nåja Phuket är väl inte första valet direkt när man besökt Thailand några visst är det förstört av turistexploateringen till stor del.Mitt tips undvik Patong beach som är mest förstörd, Karon och Kata beach är väl något bättre. Kamala Beach är lite bättre enligt mig och även Kata noi. Trots allt kan man fortfarnade njuta av kall Singha eller Chang och god mat sol och bad på Phuket.
Av Chilli
25 feb. 2014 19:31
Hej , finns fortfarande mysiga ställe på Phuket ,Nai Harn , Rawai o hela nord östra sidan, håller med om att Patong i viss mån Karon o Kata har blivit för turistigt, men ut o läs på nätet om alla små ställena runt omkring, Bang Tao, Nai Nan ,Nai Thon. Själv hade jag t ex aldrig åkt till Allcudia (Mallorca) eller Playa de Ingles (en gång räckte) (Kanarieöarna) när jag vet hur underbara platser de finns runt på andra sidan öarna. Man behöver inte besöka eller bo på dom värsta ställen.
Ps har varit på Phuket 6 ggr o skall dit igen, mysiga ställen finns ännu:)
Må väl o väl mött någonstans
Chilli
Av Sedin22
25 feb. 2014 19:56
Låter som man får bilda sig en egen uppfattning helt enkelt, som med mycket annat :)
Verkar som det finns en del att välja på iaf, vi börjar där och ser var det slutar.

Tack för era svar, ha det gött alla! :)
Av Toande
25 feb. 2014 19:58
kamala e en liten söt by med fin lugn strand
29 apr. 2014 17:34
Vi var i Phuket för några år sedan, och var inte alls imponerade, men det beror såklart på vad man uppskattar då man är ute och reser. För mig liknande det i mångt och mycket kanarieörarna (alltså charterkänsla) och det är inte direkt det som jag vill ha när jag är i Thailand. Det finns dock mycket att göra, många barer och restauranger att välja mellan osv, som är skillnaden om man väljer mindre ställen och öar som jag värdesätter högre. (Koh Lanta, Koh Mook, Koh Ngai, Koh Lipe osv), dit åker man kanske främst för lugnet, mer orörda stränder och vackra vyer.

Jag rekommenderar hur som att kombinera Phuket med något annat ställe för att inte få fel bild av Thailand. Det går relativt lätt att ta sig runt i Thailand så det finns goda chanser att få se flera ställen.

Härligt att byta vintermörkret mot varm sol och varma bad! Trevlig resa! :)
29 apr. 2014 19:19
Åkte till Phuket -99 och har sedan dess tillbringat hela min "resekarriär" med att undvika sydost asien.
:-)
Syrran brukar skälla på mig ibland och säga att jag kan väl inte döma hela Thailand (och SO asien!) efter Phuket, men det är inte det, det var bara så otroligt tråkigt och intetsägande att jag helt inte haft nån längtan åt det hållet.

Fast nu i vintras åkte jag visst till Burma, så jag antar att förtrollningen är bruten...
16 aug. 2014 19:10
Här har ni ett par som älskar Phuket! Återvänder för 7:e gången i höst. Man behöver inte bo på de mest turistiga ställen som Patong, Kata o Karon. Var i Kata första gången för 15 år sen, då var det inte så stort. Har även bott i Kamala o Surin, lite mindre orter. I höst blir det Bangtao. Vi har även bott i Khao Lak men där finns inte så mkt att göra. Phuket är perfekt. Man kan bo på ett litet ställe och ta en taxi/tuktuk till folk o nöjesliv. Vi har varit på andra ställen än Thailand bla Indien o Dominikanska, men vi har inte tyckt att det varit lika bra...
Av Hille2
17 aug. 2014 07:53
Om det är till en vanlig charterort där ni kan umgås med andra svenska turister ni vill komma så ska ni absolut välja Phuket. Är ni intresserade av oexploaterade stränder, lite turister och thailändsk kultur så väljer ni något annat.
Av Pakkhat
23 aug. 2014 20:23
I eran ålder tror jag att ni kommer att hitta till rätta i phuket. Det är mycket gnäll på Phuket men det är en turist ort med hotell, restauranger och sand strand som vi vill nyttja och då får man samsas med andra turister.
9 okt. 2014 06:56
Håller helt med Chilli. Phuket är inte heller mitt första val, men ön är stor och det finna massor av lugna fina och turistfria ständer. Hyr en bil eller moppar och ta er runt. Det är också enkelt att ta sig till småöarna runt.

Jag åker dit i början av december och hem i mitten av januari. Reser iof med två barn (4 och 8) men de är vana resenärer. Vi kommer ha en bas i Bang Tao och sedan åka runt och utforska ön. Och sen är det väldigt enkelt att åka till tex Ko Lanta eller Krabi om man skulle vilja det.

Hittar ni en billigresa så åk. Resan blir det man gör det till!