Phuket 3veckor eller kombination?

9 apr. 2014 01:09
Visningar: 576
Hej!

Jag och min pojkvän hade tänkt att åka till Phuket under November.
Har aldrig varit i Thailand tidigare, så är helt ny på den fronten. Jag har nog tusen frågor, tar det som jag helst vill ha svar på:)

Jag vill uppleva mycket av den södra sidan, ett ställe som jag har blivit förtjust i är Karon.
Är det bästa stället om man vill ha lugn och ro?
Är stränderna där fina? Är det dyra matställen på Karon?
Finns det några hotell som ni skulle rekommendera, där man slipper partyprissar och många barnfamiljer?
Jag vill ändå bo centralt,nära shopping, restauranger och stränder. Skulle vilja bo mittemellan Karon & Patong. Priset för hotellet spelar ingen roll.

Är det värt att boka en kombinationsresa om man aldrig har varit i Thailand innan?

Ge gärna så många tips & råd som möjligt!
Uppskattar allting, känns som rena djungeln för mig!

// Victoria
Av Toande
12 apr. 2014 17:09
kamala e fint o väldigt lugnt o skönt , o ändå bara ett stenkast från kata karon o Patong, ja hade bara bokat flyg o fixat boende på plats, vi e nyss hemkomna för en vecka sen från Krabi o koh lanta denna ggr, fråga på om de e nåt
13 apr. 2014 19:15
Jag skulle ta mig en bit från Phuket också om jag vore er. Jag har inte alls fastnat för just Phuket, utan skulle dra mig åt Krabi hållet för lite lugn och ro.. och äkta vyer liksom. Går ju båtar åt Koh Lanta, och därifrån tar man sig lätt ut till Koh Mook, Koh Ngai osv. Men det förutsätter ju att man tycker det är Ok med lite backpacker liv, då man får röra sig litegranna :)
15 apr. 2014 14:00
Håller med. Ni har verkligen tid att besöka någon härlig ö med snorklingsbart vatten. Första gången jag var i Thailand besökte jag Phuket (Karon) och blev helt avskräckt! Som tur är flydde jag därifrån redan nästa dag till Krabi som var perfekt, detta var 2002 så mycket har hänt sedan dess. Ett tips är en ö som heter Koh Ngai (Koh Hai) som ligger lite söder om Koh Lanta, mina föräldrar var precis där och det verkade super, man kan snorkla från stranden och det är lugnt och skönt. Annars är alla öar söder om Lanta underbara.

Jag var för ett par år sedan på en ö som heter Koh Yai Noi som bara ligger en halvtimme från Phuket men är ganska oexploaterad utan stora hotell utan lugn och skön. Googla runt så hittar du garanterat bättre platser än Phuket. Vill du ha lugn och ro på Phuket är det stranden vid flygplatsen du ska bo på.
15 apr. 2014 14:46
Vill ni bara har det lugnt och skönt så kan jag tipsa om Seaside Cottages som ligger norr om flygplatsen vid Mai Khao beach. Nackdelen är att det inte finns så mycket annat att göra än att ta det lugnt, ingen shopping etc. Men helt perfekt om man bara vill gå ensam på stranden och ta det lugnt. Ligger några större resorter precis söder om Seaside, men norrut är det helt tomt.
Själv tältade jag där 4n och det var verkligen skönt att komma ifrån det övriga Phuket som jag inte alls gillade!

http://mai-khao-beach.com/

Vill ni ha lite mer utbud av boende och restauranger så tycker jag Nai Yang, precis söder om flygplatsen, är ett bra alternativ om man fortfarande vill ha det lugnt och skönt, samt slippa stressen som övriga Phuket består av i mina ögon.
26 apr. 2014 21:13
Tack så mycket för alla svar! Det har hjälpt oss mycket! :) Tusen tack,ni är bäst! :)