Perhentian Islands tas sig dit och hotelltips!

Av Yessie
21 apr. 2012 12:59
Visningar: 3051
Hej!
Nu är det dags för nästa asienresa i sommar bär det av till Perhentian Islands i tre veckor!

Jag letar febrilt efter bra flyg, den bästa/billigaste/kortaste lösningen verkar vara att ta direktflyg med Thaiair till Bangkok för att sedan ta airasia till Hat Yai eller ännu bättre Narathiwat för ca 400 kr. Men vi hade gärna skippat Bangkok denna gång för att besök Kuala Lumpur några dagar istället och sen flyga till Kota Bharu men om man inte ska ta vägen via BKK så verkar det bli mycket dyrare + att det tar längre tid.

Frågan är bara, någon som vet hur det går att ta sig från Narathiwat till Perhentian? Kan man ta taxi, funkar det bra över gränsen? Sen båt? Hur lång tid tar det?

Tacksam för alla tips på hur man kan ta sig dit!

Sen så har jag kikat mycket på boende, vi tänkte ca fem dagar var på Besar, Kecil och Redang. Vi vill helst bo billigt max 300 kr natten i enklare bungalows det får gärna ingå frukost men vi vill inte ha paket med mat, snorkling m,m. Eftersom vi åker under högsäsong har jag förstått att vi måste boka boende i förväg. Tacksam för alla tips om boenden och hur man kan boka, jag hittar bara paketbokningar, jag vill gärna ha mailadresser så man kan maila direkt till hotellen.

Mvh Jessica
Av Sierra
21 apr. 2012 13:37
Narathiwat är en av de provinser i södra Thailand där de flesta terroraktioner äger rum. UD avråder för resor dit. Det kan vara något att tänka på.

Om du ändå väljer att ta den vägen har du en gränsövergång vid staden Sungai Kolok. På den malayiska sidan heter staden Rantau Panjang. Floden Golok River rinner mellan städerna som förbinds med bron "Harmony Bridge".

Du kan ta en taxi från Narathiwat Airport till Sungai Kolok border checkpoint. Det är 80 km och tar ca 1 tim 20 min. När du kommer över på den malayiska sidan tar du en ny taxi till Kuala Besut som ligger 85 km därifrån.
Av Yessie
21 apr. 2012 18:12
Kanon tack för snabbt svar som vanligt :)

Har du flygit dit eller varit i Narathiwat någon gång? Är det inte samma som Hat Yai, tror UD rekommenderade att man inte skulle åka dit heller. Om du inte varit där skulle du kunna tänka dig att åka dit ändå? Man landar ju bara och sen tar taxi därifrån direkt. Hur åkte ni när ni var där?

Mvh Jessica
Av Sierra
21 apr. 2012 22:36
De provinser i södra Thailand som UD avråder resor till är Songkhla (där Hat Yai ligger), Pattani, Yala och Narathiwat. Jag har inte varit i Narathiwat men då jag har haft för avsikt att besöka Perhentian har jag lite koll på olika vägar dit. Då jag så långt möjligt föredrar att flyga så skulle jag i dag välja flyg till Kota Bharu från KL.