Peking

Av Borgaf
27 sep. 2009 12:40
Visningar: 247
Hej
Vi är sex väninnor som avser att åka till Peking på egen hand nästa år. Två av oss har varit där förut men det är några år sedan, Vi känner naturligtvis till de stora sevärdheterna men är det någon som kan tipsa på något annat trevligt ni sett. Kan man besöka någon cloisonnefabrik och var ligger den. Någon trevlig restaurangupplevelse eller bra shoppingplats. Vad köper man? Vi bor ganska centralt.
Mitt barnbarn gillar att göra halsband kan man köpa billiga pärlor där o var i så fall, är det någon som vet.
27 sep. 2009 16:03
Hej!

Kul att ni har valt Peking, ni kommer klara er utmärkt på egen hand i staden. Tänk på en sak om ni planerar många taxifärder, ni måste ha alla sevärdheter som ni ska besöka skrivna med kinesiska tecken eftersom taxichaufförerna sällan pratar engelska.
Vill ni ha väldigt billig shopping ska ni ta och bege er till Silk Street and Pearl Market som ligger på Chang'an Avenue, det är ett varuhus med 4 våningar fyllda med små stånd som säljer många billiga märkeskläder... på fjärde våningen hittar ni många restauranger, jag kan rekomendera att äta Pekinganka på Beijiing Duck restaurangen där, ankan där är väldigt god och priset på Peking anka är lägre där än i restaurangerna i centrum... Glöm inte att pruta på priset där också, annars blir ni lurade på priset!
Glöm inte också att utforska de gamla hutongerna som många pekingbor fortfarande bor i, hutongerna är väldigt gamla och håller på att försvinna väldigt fort i takt med att Peking växer så att det knakar... hutongerna rivs ner för att de ska få plats att bygga mera moderna skyskrapor, snart kommer alla hutonger i staden vara borta. Var inte rädd för att gå till någon liten restaurang i hutongområdena, vi gjorde det och det måste vara den mest ekonomiska måltiden jag ätit någonsin, hygienen är väldigt bra i Kina så man kan äta nästan varsomhelst.
Fråga gärna om det är något annat ni undrar över,
kolla gärna in mitt resealbum från Peking också: http://www.reseguiden.se/forum/resor/peking-1644

Lycka till!
/Travellover
2 okt. 2009 10:48
Hej Borgaf,

Du kan hitta bra svar på alla dina frågor om du klicka på de olika kategorierna "Mat", "Shopping" och "Turism" i min blogg:

http://kristeribeijing.blogspot.com/

Ha så kul, och lycka till!

Mvh "Krister i Beijing"