Pariskort?

1 mars 2013 08:08
Visningar: 2946
Hej,

Åker till Paris 1-4 maj med min sambo och ingen av hos har varit där tidigare..
Har läst lite om något som heter pariskortet och undrar ifall någon vet något mer om detta kort?
Annars uppskattas alla tips i övrigt också! :)

Tack på förhand
1 mars 2013 22:21
Vi har använt oss av Visit Paris när vi varit där. Ska ni bara röra er i innerstaden räcker det med ett som täcker zon 1-3, ska ni däremot åka till Disney, Versailles eller någon förort så behöver ni ett för zon 1-6. Något att tänka på är att på vissa merto så får man öppna dörrarna själv, där stod vi 4 som ett par fåntrattar och vi se merton åka iväg.... men man lär sig.
Titta på reseguiderna i forumet och du kommer att få massa bra tips. Eifeltornet är roligt att åka upp i dagtid för att ta del av utsikten men är väl värt ett besök kvällstid också för att betrakta det från marken då gärna från Trocadero där kan man varje hel timma se tornet belysas med blinkande lampor och det ser ut som en vacker juvel.
Något som jag också alltid vill ge tips om är Rue Mouffetard, en söt liten shoppinggata med mycket matförsäljning, fik, söta små affärer.
Av Kampala
1 apr. 2013 16:40
Har bott i Paris i fem år och det mysigaste med staden är Montmartre (norra Paris) tycker jag...man åker till Sacre Coeur och tar hissen upp (le funiculaire) och strosar runt bland de mysiga och trånga gatorna i närheten av Place de Tertre (konstnärstorget) och njuter av utsikten då det ligger på en höjd...gillar också Montparnasse (södra Paris) och från Tour Montparnasse har man också fin utsikt...där finns också mysiga creperier...le Hippotamus är en restaurangkedja med prisvärd och god mat...annars hittade jag en favorit som heter Le coup de tourchon (handduksslaget) och som ligger i latinkvarteren nära Notre Dame/St Michel...och åt där ofta med mina vänner....trevlig resa