Paris

Av Bergabo
8 maj 2019 23:02
Visningar: 81
Vi skall åka med en 10 årig pojke till Paris och undrar över vad som kan passa att göra där ? Disneyland är planerat, men vad annars ?
13 maj 2019 19:16
Var där under Valborg med dotter och familj. En dag på Disneyland räckte för oss, långa köer till alla åkattraktioner 60-90min. Sedan är det väldigt dåligt med "sittplatser", få bänkar att slå sig ned på.
Vi valde privat boende nära Notre Dame, nära till RER B till CDG.
Beror vad er 10-åring är intresserad av, hur många dagar ni ska vara där? Kanske han vill se de "Big five" men man måste ju inte stå bredvid dem. Många ggr ser man dem bäst på håll.
Vid Eiffeltornet har man spärrat av delen runt tornet, passering krävs...
Rådet jag kan ge är att planera resan tillsammans med han, sök på nätet, turistguider mm... Låt han utforska Paris på nätet, så finner han säkert nåt som tilltalar han.
Beroende på hur många dagar ni är där, så kan man ju använda nån dag att hyra bil och åka ut på "landet". Finns ngt i närheten han är intresserad av?...
Av Frodo
13 maj 2019 19:50
Här kommer några tips: Båttur på Seine, åka upp Eiffeltornet (köp skip the line biljett innan), lek med segelbåtar i dammen i Jardin de Luxembourg, Aquarium de Paris, Jardin d'Acclimatation.

Mer om Paris: https://www.parisfrankrike.se
13 maj 2019 20:36
Citerat från Frodo:
Här kommer några tips: Båttur på Seine, åka upp Eiffeltornet (köp skip the line biljett innan), lek med segelbåtar i dammen i Jardin de Luxembourg, Aquarium de Paris, Jardin d'Acclimatation.

Mer om Paris: https://www.parisfrankrike.se
Ska ni upp i Eiffeltornet, så räkna med långa köer, samtidigt som området är omgärdat med staket och man måste gå genom spärrar.. och de innebär mer köer och tid.
Av Frodo
14 maj 2019 08:54
Citerat från Valpolicella:
Citerat från Frodo:
Här kommer några tips: Båttur på Seine, åka upp Eiffeltornet (köp skip the line biljett innan), lek med segelbåtar i dammen i Jardin de Luxembourg, Aquarium de Paris, Jardin d'Acclimatation.

Mer om Paris: https://www.parisfrankrike.se
Ska ni upp i Eiffeltornet, så räkna med långa köer, samtidigt som området är omgärdat med staket och man måste gå genom spärrar.. och de innebär mer köer och tid.
Därav tipset om att köpa "skip-the-line" biljett på nätet innan. Lite kö kan det förstås bli ändå, men långt ifrån lika mycket.
Av Bergabo
16 maj 2019 22:33
På frågan om hur länge i Paris ?, är svaret ett längre veckoslut, t ex torsdag - söndag i höst.
Tack för alla tips bl a verkar "skip-the-line" biljett vara något att tänka på ! Köer vill man gärna undvika !
Av Lena47
19 maj 2019 14:45
Vi var i Paris i påskas med våra 10 åringar. Vi skippade faktiskt Disneyland, för långa köer och de är inte så pigga på karuseller och åkatraktioner.
Vi var uppe i Eiffeltornet och ja det är långa köer, om ni inte förbokat, ta med något att dricka och typ frukt. Vi köade i tre timmar...sen var vi till Napoleon grav, vi strosade mycket i hela staden, åkte båt utmed Saine, hade picknick i Tuillierna. Notre Dame brann en dag innan vi anlände, men vi gick förbi så nära man då kunde. Mycket var avstängt. Sen lät vi dem åka kickar, egentlig var de för små...Men de fick åka på valda delar när de blev trötta av att gå.
Som sagt, vi gick mycket, många fika och matpauser. Vi var där en hel vecka och hade hyrd lägenhet nära Louvren.
Tips på lägenhetshotell/lägenhet i Paris, annorlunda restaurang?
Frankrike Marwa, 3 apr. 2019
Updaterad av Marwa för 11 veckor sedan
6
Tar gärna tips på lägenhetshotell/lägenhet i Paris. Vi kommer att åka familj, 4 vuxna så gärna lite rymlig men prisvärd lägenhet sökes. Vilken område skall man bo i? runta Montmarte? Montparnasse? Var är trevligt och prisvärt att äta? Tips på någon annorlunda eller rolig restaurang? ... ...
Paris till våren 2019
Frankrike Partikel, 20 aug. 2018
Updaterad av E578 för 24 veckor sedan
4
Hej Skall överraska min sambo och min son med en resa till Paris , skulle vilja ha tips på bra hotell i Paris. Vill att vi skall få uppleva det parisianska alltså inga stora kedjor eller lyxhotell. Var säkert hundra år sedan jag var i Paris. Men nu hoppas jag ni kan hjälpa mig. Så om du vet ...
Ge mig Era absolut bästa Paris tips!
Frankrike Smaragden, 1 nov. 2014
Updaterad av Frodo för 35 veckor sedan
10
Tycker att det bara finns gamla trådar om Paris. Jag söker ställen som det inte står om i alla turistböcker. Restauranger dit lokalborna går, gärna med lite fransk musik, röd sammet, genuint och gott. Matmarknader, cafeér och shoppingstråk. Allt som är härligt mysigt och typiskt franskt. ...
Weekend i Paris
Frankrike Safir80, 5 nov. 2017
Updaterad av Karin för 1 år sedan
4
Hej! Jag tänkte överraska min man med en weekend i Paris. Saken är den att jag aldrig varit där. Var ska vi bo? Tar gärna emot tips på trendigt hotell i mysigt område. Om någon varit där nyligen och har restaurangtips tar jag gärna emot det också! Tack! ... Karin: Hotell finns nyöppnade och ...
Paris!!
Frankrike Anniiea, 30 aug. 2017
Updaterad av Asok för 1 år sedan
3
Hej!! Bokade precis en resa till Paris. Det blir en födelsepresent åt min väninna. Men var vilket område ska man bo? Nära sevärdigheter restaranger, shopping och uteliv? ... Asok: Har både bott nära Gare de Nord och nära Gare de Lyon. Buss runt stan rekommenderas! ... Robbowan: Personligen ...
Våren i Paris
Frankrike Lena47, 3 dec. 2016
Updaterad av Smaragden för 2 år sedan
4
Har varit i Paris tidigare några gånger och vi har sett det där stora vanliga ( som vi älskar och en del kommer vi göra igen) Men är på jakt efter små guldpärlor nu. Vi ska vara där 6 nätter min man och jag, i april. Vi har bokat ett hotell vi bott på tidigare ( Grand Hôtel de L'Univers Saint- ...

Om Paris Frankrike, Europa

Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia
Romantiskt

Paris är känt som både kärlekens och romantikens stad, och som en stor kulturmetropol. Här hittar du en mängd museer, mysiga och charmiga kvarter, romantiska restauranger och en rad världsberömda sevärdheter.

För dig som tycker om världsberömda och historiska sevärdheter är Paris rätt stad. Eiffeltornet syns från de flesta platser i staden, och ett besök till vackra Sacre Coeur och den gotiska katedralen Notre Dame rekommenderas varmt under din resa. Det världsberömda museet Louvren likaså, här finner du bland annat skönheter som Mona Lisa. Ett besök till kyrkogården Père-Lachaise låter sannolikt som ett märkligt tips men platsen är väldigt vacker och här ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.

Paris är mer än historiska och kulturella sevärdheter. Om du tycker om att promenera omkring i mysiga och romantiska stadsdelar är Montmartre något för dig. Stadsdelen ligger vackert belägen på en kulle med fin utsikt över staden. Här spelades även delar av den populära filmen Amélie från Montmartre in. Caféet från filmen heter Café des Deux Moulins och finns att besöka här.

Paris har mycket att erbjuda med allt från konst och kultur till shopping och sport. Gör till exempel ett besök till Parc des Princes för att se det stjärnspäckade fotbollslaget Paris Saint-Germain spela på arenan.

1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29