Parga

Av Ewa60
31 okt. 2010 02:08
Visningar: 1298
Var till PargaGrekland västkust 30/9 till 4/10 2010 , vilken underbar liten stad!
Fina stränder mitt i stan och sen Valtos beach så jättefina.
Alla restauranter, bästa maten i Grekland? Ja skulle tro det, allt smakade underbart inte alls så dyrt. Baachoos taverna med underbarbar personal! Superb mat och jätteportioner. Och så gillade dom hundarna som kom och hälsade på på kvällarna. Två jättefina pointerblandningar:)!
Oscars restaurant hade jättegoda pizzor.
Vi hyrde bil och åkte till Meteora via Ali Pachashas borg, Iougmenitsa och Ioannina där vi åt luch. Därefter upp i bergen till Zagoria, underbart vackra vyer och alla dessa stenbroar! Otroligt att dom kan hålla efter flera hundra år!
Fortsatte sen till Metsovo, en underbart vacker liten stad högt uppe i bergen, 14 grader 24 september 2010, men såå vackert hade gärna stannat men vi skulle ju till Meteora!
Kom till Kalampaka sen kväll , letade ett hotell och fann ett efter en liten stund ett hotell i "gamla" byn 50 euro för två med frukost ! Skulle sen se alla kloster och berg/höjder i Meteora men vaknade til regn och dimma.
Vi åkte iaf uppp i bergen och var in till två av dessa vackra kloster men fick ssen ge upp ochåka tillbaka till Parga.
Av Zahide
31 okt. 2010 08:56
Roligt att få höra lite om Parga, därför dit vill jag åka nästa gång det bär iväg till Grekland. Var på väg dit redan i somras, men så blev det Kroatien i stället, som ju också var helt underbart.
Meteora hör också till utflykterna i min Pargaresa. Synd att ni hade otur med vädret. Hur många timmar tar det att åka dit? Blir man tvungen att vara där en natt eller hinner man se det på en dag?
Har du tips på bra hotell i Parga?