Panorama Route eller inte?

Av Pelle77
10 sep. 2016 09:28
Visningar: 476
Vi har äntligen bokat en resa till Sydafrika efter många års funderingar på att åka dit. Avresa 25 Mars och hem vid påsk. Vi landar i JNB och tänkte ta en övernattning innan vi flyger upp till Hoedspruit och safari i3 dagar på privat lodge.

Frågan är om det är enkelt att hyta bil och köra Panorama route och se Blyde river canyon innan vi åker ner och kör Garden Route? Vart övernattar man lämpligast? Räcker detta som en dagsetapp?

Jag har läst olika trådar på Tripadvisor om var man bör börja sin Garden Route och det är jämt skägg mellan Port Elizabeth och George. Någon som har någon bra input?

Jag har inte hunnit sätta ihop resplanen mer än att jag vet att vi avslutar med 5-7 nätter i Kapstaden och vill få in någon/2 nätter i Franchoek eller Stellenbosch för mat, vin och fina vyer.

Knysna eller Pletternberg? De ligger nära och båda orterna ser fina ut.

Jag tar gärna emot alla tips som ni har.
10 sep. 2016 10:34
Det enda jobbiga med att hyra bil i ZA är att de är högerstyrda och man kör på fel sida vägen. Ett tips är att ta en välkänd biluthyrningsfirma.
I Sydafrika har de 3 typer av vägar, asfalt, bra grusvägar och dåliga grusvägar och de dåliga grusvägarna får man åka långt in i ingenstans för att hitta. För det mesta kommer ni antagligen att köra på asfaltsvägar så det är inget ni behöver tänka på.

Kan bara tala för Port Elizabeth, för där har jag varit. Det är en trevlig stad, den kändes rätt sömnig, men ändå. Har åkt delar av Garden Route och det är väl trevligt, det är lite som att åka genom Sverige på sätt och vis, naturen är ganska lik. Men ändå olika. Har nog ingen vidare bra input på dina frågor egentligen. Du har redan tänkt ut det mesta. :)