Packnings tips Nepal?

Av Villa18
15 nov. 2012 19:46
Visningar: 841
Vi ska vandra upp till mount everest bace campen i jan- feb. Någon som varit där och vet hur varma kläder / vad som rekommenderas att packa med? Glad för tips!
Medlemmen har tagit bort svaret
17 nov. 2012 16:12
Hur är det i april - maj? Då ska jag dit. Har dock inte bestämt vilken led jag ska gå en men det återstår att se. En annan fråga, Finns det möjlighet att köpa varma kläder i typ Kathmandu och hur är priserna? Ska nämligen backpacka i Sydostasien några månader innan så då känns det onödigt att bära med sig massa tjocka kläder innan.
Av Villa18
17 nov. 2012 17:05
Vad jag har förstått är det iaf några plusgrader dagtid feb stämmer det? Tänkte även på om det är möjligt att hyra kläder där så vi slipper ta med så mycket då vi ska vidare till Afrika efter...
Vilken tid på året vandrade du upp till bace campen?
Medlemmen har tagit bort svaret
18 nov. 2012 17:37
Du vet inget hur det är med Jaljare Himal trek? funderar på att vandra den :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Mgoser
2 jan. 2013 20:22
Citerat från anteee:
I Januari/Februari är det som kallast och snöigast.

Så du behöver RIKTIGT varma kläder med dig i flera lager. Nätterna kommer bli iskalla. Ja, även dagarna.
ofta överdrivet vad gäller dagtemperaturer : knappt under noll dagtid högst upp. Realtidsdata från EBC just nu betydligt varmare än Norrbotten , minus fyra dagtid , minus sexton nattetid :

http://evk2.isac.cnr.it/rt_kala.html

Lägg pengarna/vikten i första hand på en bra sovsäck och förstärkningsplagg. Glöm inte att köra ner batterier till kameran osv i sovsäcken nattetid när du börjar komma rejält högt upp .

Shonas i Kathmandu gör bra dunplagg mm : om du köper en jacka se till att den är rymlig nog för jacktricket med sovsäcken.

Skillnaderna mellan dag och natt , eller snarare mellan i solljuset och skugga , blir alltmer extrema ju högre upp du kommer. Viktigaste faktorn för att välja tältplats eller gästhus är i första hand var morronsolen kommer , och i tredje/fjärde hand närhet till vatten osv.

En enda sak i packningen du skall ordna i god tid här hemma : väl ingångna skor eller kängor.


På samma sätt som i Sverige så är snöfall ett varmväderfenomen ( relativt sett ) sett : räkna med mera snöfall mot mars .
31 okt. 2013 14:10
Tar upp denna disukssion igen. Någon som vet hur vädret brukar vara i mitten av december? Finns sängkläder i gästhusen eller är det alltid sovsäck som gäller?
Medlemmen har tagit bort svaret