Packning, en stor eller flera små?

1 okt. 2014 18:59
Visningar: 498
Hej, jag ska till Thailand om några veckor och är en väldigt ny resenär överlag. Så min fråga är då vad är bäst - att köpa mig en ny STOR väska eller ta den jag har och isf köpa en där? Och jag tänkte på vikten, man fick ha 30 kg. Borde man köpa extra vikt?

Uppskattar verkligen alla tips och råd som handlar om packningen till Thailand..

Mvh.
Av Hille2
1 okt. 2014 19:52
Antar att du tänker shoppa mycket eftersom du funderar på att köpa till vikt? Köp en ny väska innan du far. De thailändska som är av bra kvalité är ungefär samma pris som hemma. Alternativt köp en billig väska i Thailand som du kan slänga när du kommer hem. 30 kg är rätt mycket och själv klarar jag mig hur bra som helst med 20 kg så för min skull hade de inte behövt höja vikten :)
Av Androf
1 okt. 2014 19:52
Hur länge ska du vara borta? Kläderna där är ju billigt så när jag åker till thailand så tar jag en stor med jättelite kläder i och fyller där nere.
1 okt. 2014 19:53
Jag är en av dom som anser att man ska försöka ha med sig så lite som möjligt när man reser. Speciellt när man åker till ett land som Thailand där det är varmt, fuktigt och billigt att köpa kläder om man behöver något. Samt att man mest går runt i t-shirt och kortbyxor eller i badkläder. Självklart är det bra att ha med något med längre ärmar/ben om man skulle behöva något heltäckande. Men oftast reser man ju alltid i något heltäckande så att packa ner något extra känns onödigt i min mening.

Personligen försöker jag alltid att hålla min packning under 7kg, allt över det brukar oftast vara onödiga saker som man klarar sig utan på semestern. Och är det något man saknar kan man köpa det på plats, samt att det alltid finns möjlighet till att tvätta om det behövs.

Mina 5 cent / Simon
1 okt. 2014 21:18
Hej! tack för era svar.

Jag ska vara borta i tre veckor, och ska bo på tre olika ställen så jag tänkte att det egentligen skulle vara lättare att ha EN stor. Det är ju ett billigt land och jag tror att det kommer bli en heel del shopping, och är drf rädd att det både kommer att gå över viktgränsen o h platsen i väskan..Men det blir nog att jag köper en väska där nere.
Av Hille2
1 okt. 2014 21:23
Om jag köper kläder så brukar jag ta dem i en sån där stark plastkasse med dragkedja på som finns att köpa överallt i Thailand. Funkar utmärkt, nästan gratis och dessutom väger inte kassen någonting.
1 okt. 2014 21:29
Åh vilket bra tips! Det ska jag definitivt ha i baktanken! :)
Av Marilcj
1 okt. 2014 23:09
Kolla vad din befintliga väska väger tom bara innan du packar, så du inte har en sån väska som väger 6-7 kg i sig.
30 kg är rätt mycket trots allt o en vikt vi inte kommit i närheten av trots kostymer o likn som har lite tyngd, jeans och massa pikétröjor.
Som sagt res med så lite som möjligt o packa smart när du ska hem, ta de "tyngsta" kläderna på o ev jacka i handen, sen har du ju trots allt ha 8-10 kg i handbagaget oxå. (Vi tvättar så mycket som möjligt innan vi ska hem, de är överjäkliga på att vika ihop kläder och vi har bara 1-2 ombyte o 1 omg badkläder m ner + de kläder vi åker i)