Överskattad stad?

6 juni 2014 02:42
Visningar: 556
Hej Reseguiden

Vi är ett ungt par som stannar i new york i 2 veckor,

Än så länge runt en veckas tid så har vi inte blivit särskild imponerade. Vii vill gärna ha mer och bra tips på matställen som inte kostar skjortan runt brooklyn lr Manhattan

Vår budget är runt 100 kr Max per måltid eftersom vi lever på en liten reskassa.

Finns det några andra smultronställen såsom kläder, souvenirer, barer så kom gärna med tips.

Det vi har erfarit än så länge är Coeny Island, little italy vilket var horribelt rip off ställe, chinatown med billigt skitsouvernier men intressanta och äckliga maträtter. Sen centrala Manhattan med flertals besök på starbuck för att leta efter bra matställen med deras wi-fi. Oyster bar var bra. Samt ett ställe som heter friedmans!

Hjälp oss att hitta detta fantsiska new york!!
Av Evoline
6 juni 2014 16:40
Gå dit där det är mycket folk, inte där det är tomt men mycket rent.
Av Emh87
6 juni 2014 16:44
Oj. Trodde alla gillade NYC.

Jogga runt i central park, besök wall street, besök Boodklyn, våga turista lite och hoppa på en hop on hop off buss. Dra ner på era förväntningar och sug in atmosfären.

Köp biljetter till NHL finalen.
6 juni 2014 18:54
Ska ni ha billig mat kan ni ju inte hänga i Brooklyn med alla Hipsters i världen. Måste in på lokalhak och inte cooola designerställen om ni vill komma hyfsat undan. 100 spänn är dessutom ganska lite pengar oavsett.
Av Peter_o
6 juni 2014 19:13
Jag brukar äta middag i NY för under 100 kr, men då går jag givetvis inte på restaurant, och inte heller på MacDonald om någon skulle tro det. Men det blir ju mycket Diner och liknande. Ett (av flera) skäl att jag inte äter på restaurant är att det tar onödigt lång tid att äta där. Det är ju ute på stan man vill vara.

Därmed sagt att ett av de stora nöjena på Manhattan är just att gå runt och upptäcka staden. (Jag brukar skriva att man inte ska stanna längre än 9 dagar, för fler dagar orkar man inte gå.)

Tycker man inte det ger något så är det nog riskvarning för att man valt fel stad.

I övrigt skulle jag vilja tipsa pm att cykla. Att hyra en cykel en hel dag kostar 30-40 dollar, men det går att låna CityBike för dryga 10 dollar för en dag om man byter cykel inom en halvtimme. Men man bör nog ha en karta med cykelparkeringarna markerade med sig för att det ska bli meningsfullt.

Det är väl lite sent att tipsa om att det är gratis entré till MoMA på fredagar efter kl 16. Nationaldagen (våran) har du väl missat att besöka Svensk Kyrkan på? Annars kan det säkert vara trevligt med en kopp kaffe där (14e gatan East 5 vill jag minnas det är).

Apple Store utanför FAO Swartz leksaksaffär kanske kan vara något att fördriva tiden hos? För att inte tala om B&H Bakom Madison Square Garden. En foto och elektronikaffär som inte går av för hackor.

Att gå igenom JR-affärerna nere på Park Row vid City Hall kan också vara intressant om det finns andra intressen än kläder. Obs att man får en kopp kaffe för varje kvitto man har med till deras kaffeteria.

Att sitta en stund nere i Battery Park är inte heller så dumt (gratisfärjan till Staten Island känner du väl till?)

Åka linbana är ju litet av en upplevelse också. Startar vid 60:e gatan x 2a avenyn. Gratis med 7-dagars Metrocard (för det har du väl?).

Och jag hoppas du läst mina tidigare inlägg där jag föreslår amatörtävlingarna på Apollo Teater på onsdagskvällar. Det är prisvärt, kring $20.

/PeterO
Av Peter_o
6 juni 2014 19:20 (redigerad)
Hoppsan, jag skrev alldeles fel. Svenska Kyrkan ligger på 48:e gatan en liten bit åt öster från 5e avenyn räknat.

Hmmm... Jag såg nu att du efterlyste klädaffärer. Södra delen av Broadway är trevlig att gå och har många affärer. Centry21 nere vid 911 Memorial vet jag inte om jag vill rekommendera, men det är ett Outlet. Ni har väl varit inne på 911MEM?
Ni har väl gått High Line (och varit inne på Chelsie Market)?

Var jag intresserad av barer skulle jag nog leta upp en av de dolda barerna. Den vars ingång är en telefonkiosk låter spännande.

/PeterO

Ps, här är en gammal tråd om lite udda barer/restauranter:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/dold-hemlig-restaurang-i-new-york-28980

Ds
6 juni 2014 21:02
Troll?
INGEN kan på allvar tycka att N.Y. Är överskattat...
Av Peter_o
6 juni 2014 21:26
Jag kollade på www.apollotheater.org och man får ge närmare $25 för en plats på andra raden nu till onsdagens amatörtävlingar, och så här sent blir det på balkongen övre halva. Men man ser bra och ljudnivån kan vara uthärdlig på det avståndet :)

På tal om mat/restauranter, om du inte köpt någon av böckerna "Ett annat New York" eller "Ett annat Manhattan" så är det läge att studera bloggen ettannatnewyork.com

/PeterO
7 juni 2014 01:27
Synd att ni inte trivs i NYC. Har precis kommit hem efter en vecka där, och har redan börjat spara till nästa resa. Jag ska inte säga att vi blev helt sålda på den staden, men det fanns mycket mer att se och göra innan vi känner oss färdiga, så ett besök till är ett absolut måste.

Åk upp till Harlem och bara gå omkring och kolla. Vi var runt 116-125:e gatan och det var på vissa stället som att komma till en annan värld.

Köp take away mat och sätt er i Bryant park - urmysigt, och då kan ni hålla er budget på 100 kr. Annars känns nog 100 kr som lite låg budget när det gäller kvällsmål....

Som någon ovan sagt, linbanan och high line.

Men bara att vara där, prata med trevliga människor, insupa atmosfären.

Hittar ni inte "det" så är det bara att se tillbaka på resan som att "ja, vi har varit där men det var inget för oss" och leta efter annat resmål.
Hälsningar
Anette
7 juni 2014 07:55
Tack för alla bra tips,

Framförallt Peter_o,

Vi ska ta en titt på mycket av de ni skrev

Highline park är redan gjort och det var trevligt och mysigt

Cykla är inget vi kommer våga oss på, om inte vi vill få en fet taxi i fejjan. För det har vi bevittnat när man står på övergångsstället och ser de stackars cyklarna köra slalom mellan taxis.

Apple- store var fullsmockat men inte särskilt wow uppelvelse. Förutom hissen då.

Moma blev avklarat under fredags gratis entré. Mycket folk och man blev trött av strosas omkring bland hungriga fotografer som ska stå framför Andy Warhol tavlor och van Gogh. Men så länge man vet vad man vill se kan det bli en behaglig visit.

Vi stötte på något ypperst märkligt på en resturang där man var tvungen att äta för minst 15 dollar per person. Blev otroligt irriterad över detta men vad ska man göra, man tar väl seden där man krm.
Är detta normalt?

Matbudgeten är väl inte realistisk men vi ska besöka diners snart! Om ni har några bra diners skriv gärna!
Av Peter_o
7 juni 2014 10:17
Whole Food Market är ett ställe där man plockar för sig själv vad man vill ha och betalar efter matens vikt. Finns på flera ställen, Union Square, Columbus Cirkle, Chelsea 250 7th Ave m fl.

Den här typen av matställen där man plockar för sig själv och betalar efter vikt finns det gott om (t ex samma hus som Centry21 och vid Bowling Green i närheten av Tjuren (du har väl kollat in den, eller rättare alla japaner som står och fotograferar sina vänner där?). Men man kan ju bli trött på den maten, men Whole Food har snäppet bättre utbud.

/PeterO
Av Peter_o
7 juni 2014 10:22
Cykla gör man ju inte i centrum. Det finns utsökta cykelvägar runt kajerna (kolla googles map, det går att få cykelvägarna markerade). Väl uppe i Harlem kan man cykla på flertalet gator utan problem.

/PeterO
7 juni 2014 11:21
Vi var på 230 Fifth rooftop bar och åt brunch på helgen. $29 per person, trevlig utsikt över Manhattan, trevlig personal och hyffsad god mat. Ett litet tips...
7 juni 2014 18:11
Söndag och måndag kväll 19-22 på Arthurs Tavern, Groove street. www.arthurstavernnyc.com/
Då liras det skön Dixie- jazz, på måndag av gubbar som lirat varje måndag i 51 år ;.). Ingen entré, öl 7 USD, drinkar 13.(har jag för mig).

Gillar också 230 fifth, även om det inte är billigt.. Så mysigt att gå dit medan det är ljust, se skymningen och alla fina byggnader tändas upp, sedan alla upplysta byggnader i mörkret :-). www.230-fifth.com/

Kanske någon utomhusfilm?
http://www.nycgo.com/articles/free-summer-movies-2014

Ååå nu längtar jag till 18 juli då jag åker dit igen för åttonde gången sedan 2010 :-).
Av Ziesta
10 juni 2014 12:06
Hej,

Jag var i New York för några månader sedan och fick mycket bra restaurang-tips genom den här bloggen:
http://ettannatnewyork.blogspot.se/

Vi var bland annat och åt på S'Mac.. ett snabbmatsställe med olika varianter av den typiska amerikanska rätten "macaroni & cheese".. Inte det allra nyttigaste såklart, men gott & billigt och rätt kul ställe. Vi provade två något mer "europeiska" varianter.. Paris med brie och fikon och Medelhavet med getost och oliver.
http://www.smacnyc.com/

Om ni är där just nu i sommarvärmen kanske det annars passar bra att åka och bada någonstans utanför New York.. eller att ta en tur till "The Hamptons".