Outlet strax utanför New York + frisör!?

Av Tina_m
23 aug. 2014 11:38
Visningar: 1323
Det ska finnas en stor outlet strax utanför New York som jag tror heter Woodbury outlet. Någon som känner till den och kan rek om det är värt att åka dit?
Hur tar man sig enklast och smidigast dit?

Jag funderar på att klippa ny frisyr samtidigt som jag är på semester i Newyork.
Någon som kan tipsa om bra frisörer? Tillämpas drop-in systemet även där precis som här hemma i Sverige? Vad ligger priserna på?
23 aug. 2014 12:43
Hej,

jag har själv ingen erfarenhet av outletten men jag vet att den ofta har diskuterats här på forumet.

Sök så hittar du massor av svar - där står även hur du tar dig dit.
Av Mrahl
23 aug. 2014 12:47
Hej.

Den är helt klart värd att besöka. Det finns hur mycket affärer som helst och de har bra priser.
Jag tog en buss ut dit, tror det var med Gray Line. Bussen avgick från Port Authority och den har flera avgångar om dagen både dit och hem.

Om du googlar Woodbury Common Outlet så hittar du all tänkbar info om stället.

Jag kan tyvärr inte tipsa om några frisörer då mitt hår "försvunnit" på naturlig väg. Haha

// Micke
Av Birgere
23 aug. 2014 13:13
Är det inte enklare att ta sig till Jersey Gardens vid EWR?
Av Lazybow
23 aug. 2014 13:26
Planerade själv att åka ut till Woodbury eller Jersey Gardens senast jag var i NY (första gången).
Jag fann det dock inte vara prisvärt (biljett) eller värt den tid det tar att åka ut. Det finns så många bra butiker på Manhattan, så spendera en halv dag på dessa först för att se om ni ens behöver åka ut till en outlet :)

Av Zodezo
23 aug. 2014 19:40
Jag skulle rekommendera er att kolla in deras hemsida för att se vilka butiker som finns där och om det kan tänkas vara sådana som passar dig. Jag har inte varit just där, men på flera andra liknande outlets och för min egen del så har det inte varit där jag gjort några fynd eller knappt köpt något alls.
Av Peter_o
24 aug. 2014 11:33
Citerat från Tina_m:
Jag funderar på att klippa ny frisyr samtidigt som jag är på semester i Newyork.
Någon som kan tipsa om bra frisörer? Tillämpas drop-in systemet även där precis som här hemma i Sverige? Vad ligger priserna på?
Du får ju en ganska lång lista på frisörer genom att googla "hairdresser new york"
T ex denna: http://www.timeout.com/newyork/shopping/best-cheap-haircuts

På en och annan står det:
Walk-ins are always welcome, but appointments are strongly suggested for weekend services

De har oftast priser angivna. Men jag förstår att du vill ha en rekommendation, för det är ju rätt många att välja bland.

/PeterO
24 aug. 2014 21:01
Kolla på Woodburys o Jersey Gardens hemsida, W ligger utomhus, har för mig ca 1,5 timme med buss o har mer lyxiga affärer än JG. Vi köpte biljett till Woodbury utanföf vårt hotell, Pennsylvania, där vi också blev upphämtade o avlämnade. Kommer inte ihåg om det kostade 29 lr 34 USD. Tror billigare om man åker från Port Authority. Jag föredrar dock Jersey Gardens ca 25 min med buss 111 från gate 222 Port Authority. 13 usd t.o.r. inomhus.

Kolla t.ex Burlington coatfactory på Union square o 23rd/6th o DSW union square lr 34th för skor..

Macys har ju ofta bra reor på t.ex Ralph Lauren o Fossil... 10 % rabatt även på rea på Macys o Bloomingdale, pass behövs inte, svenskt körkort går bra. Även i Jersey Gardens får man ett rabatthäfte om man visar svenskt pass lr körkort. Antagligen woodbury ovkså..

Saknar Sears på Manhattan, det var ganska behändigt att ta PATH från Herald square till Newport mall på new jersey sidan, gick inte på mitt veckokort, men 2,50 usd per väg var helt ok.
Av Peter_o
24 aug. 2014 23:09
Citerat från Reselover:
Saknar Sears på Manhattan, det var ganska behändigt att ta PATH från Herald square till Newport mall på new jersey sidan, gick inte på mitt veckokort, men 2,50 usd per väg var helt ok.
Numera kan man lägga "kontanter" (reskassa på stockholmska) på ett Metrocard veckokort. Från dessa dras om man åker med PATH. Men $10 är det minsta man kan ladda kortet med, så det är ju bara aktuellt om man ska åka flera gånger med PATH.

/PeterO
Av Peter_o
25 aug. 2014 14:36
Citerat från Reselover:

..., det var ganska behändigt att ta PATH från Herald square till Newport mall på new jersey sidan, ...
Förklara gärna lite närmare hur du åkte. PATH-stationen heter visserligen 33rd Street, men den ligger ju alldeles intill Herald Square. Men sedan? Var byter du och till vad?

/PeterO
25 aug. 2014 19:42
Helt rätt Peter, stationen heter 33rd street, men ligger vid Herald square, nås inifrån Manhattan mall bl.a. Och jag lyckades t.o.m toppa upp mitt veckokort med de 5 USD som behövdes för PATH t.o.r :-), så 10 behövs inte..

http://www.yelp.com/biz/newport-centre-jersey-city

http://www.panynj.gov/path/ gula linjen från 33rd street till Newport (går till Journal), inget byte, 5 stationer. sen upp o i princip över gatan o in i shoppingmallen.

Det låg några hotell alldeles där vid Path Newport, kanske nåt att kolla in om man inte vill bo på Manhattan, vet inte prisbilden... men hyfsat behändigt att ta sig in...
Av Peter_o
25 aug. 2014 20:22
OK, nu fattar jag!!!

Jag trodde vi talade om Jersey Gardens, och att Newport Mall hade något samband med den. Men så är det ju inte.

Vi kan ju komplettera med att den här PATH-linjen även stannar vid 23, 14, 9 och Christoffer Street. Samt att det går att ta den gröna PATH från World Trade Center två stationer till Newport.

/PeterO
30 aug. 2014 11:23
Jag åker alltid PATH-train när jag är i NYC, riktigt smidigt och på söndagar åker det även till Hoboken om man vill dit en sväng.