Önskar tips på resrutter i USA

30 sep. 2017 10:11
Visningar: 245
Planerar en roadtrip i USA inom de närmsta åren. Vi gjorde den klassiska LA-LV-SF förra sommaren och det gav mersmak! Funderar nu på vilken del av detta gigantiska land vi ska besöka nästa gång. Vi är två vuxna och två barn i mellanstadieåldern. Vi lockas av naturupplevelser och historiska platser. Storstad och shopping är inte viktigt. Någon som kan tipsa om trevliga resrutter? Vi tänker oss ca 3 veckor i juni/juli.
30 sep. 2017 10:33
På sommaren kan norra USA vara en bra ide. Vi gjorde, Washington DC, Pittsburgh, Niagara, Detroit, chicago, Green Bay, Duluth, St. Coud, Minneapolis i Juni Juli. Rekommenderas, omväxlande resa med massor att se och inte minst svenskbygderna är en speciell upplevelse.

Klassikern, rundresa i Florida ska ju göras minst en gång men själv undviker jag högsommar där. Miami, St. Augustine, Savannah, Charleston, Pigeon Forge, Atlanta var vår senaste, också fantastiskt men samma där, bättre på våren.
30 sep. 2017 20:48 (redigerad)
Då har jag flera rutter som inte är en utan flera resor om man gillar naturcenerier, du ser ju själv att man har ju helatiden saker man inte hann med.
Flyg till Denver ta ut hyrbil och kör mot Colorado Springs och kör upp till Pikes Peak men det måste vara klart väder annars är det ingen idé. Sedan siktar du på Gunnison och Black canyon som ligger strax före Montrose.
Där svänger du söderut och följer Million Dollar Hwy till Durango. Vill du uppleva något speciellt tar du 2 nätter där och tar buss upp till Silverton, går runt där 2-3 timmar innan du tar ångtåg tillbaka å är tillbaka i Durango till 5-tiden.

Sedan siktar du på Mexican Hat men strax före tar du höger och kan antingen köra runt Valley of Gods eller bara ta Moki Dugway upp och ner. Sök på Mexican Hat i Tripadvisor så ser du flera häftiga ställen mitt i ödemarken inklusive Forrest Gump Point som är början av Monument Valley. Vill du lämna bilen i Denver så fortsätter du efter Moki Dugway till Moab med 2 nationalparker och valfri väg tillbaka till Denver.

Har du 3 veckor så kan du fortsätta till Page 2 nätter för flera sevärdheter där å därefter är det bara några timmars färd till Southrim, men vill ni ha intressantare väg så kör över Coloradofloden å ta North Rim, Bryce Canyon, Zion innen ni kan slappa några dagar i Las Vegas å lämna bilen där och flyga hem därifrån, men denna rutt kräver 3 veckor.

Man kan även flyga till Salt Lake City och ta ut hyrbil där och köra upp till Yellowstone, sedan neröver till Moag och haka på den andra rutten vid Moki Dugway eller ta storvägen till St George å därifrån ta Bryce Canyon och Zion innan Vegas. Så där har du förslag på 2 olika resor som jag själv gjort och tycker varit fantastiska.
Google Maps och Tripadvisor så snickrar du ihop det.
Problemet vid planeringen är övernattningarna, det är rena vildmarken på flera ställen så man måste tänka på tid att stanna och se och komma till hotell i vettig tid, men det slipper man om man hyr husbil istället, då blir det friare planering.
1 okt. 2017 07:56 (redigerad)
I våras var vi på en liten tripp på östkusten, Atlantic City och Rehoboth Beach. Det var fina ställen och jag skulle gärna ha varit där sommartid och då åka söderut mot Myrtle Beach, Charleston och Savannah.

En av våra kommande USA resor kommer att bli att utforska området runt Yellowstone men först ska vi tillbaka till D.C mars/april.
1 okt. 2017 09:30
Har gjort två längre turer.
En genom bergen ner till södern, ut till kusten och upp genom bland annat Outer banks via washington tillbaka till NY.
Den andra runt Great Lakes till och från Chicago men stopp vid bla, Niagara
Bägge fantastiska på sitt sätt men Appalacherna (naturen) och Amerikanska södern (historien) är ett par klasser vassare och ger en rysningar.
Av Marulk
1 okt. 2017 09:46 (redigerad)
Utgå från Seattle med kanske en avstickare till Vancouver i Canada. Är ni musikintresserade gör ett besök på Hårdrocksmuseet i Seattle. Washington state bjuder på fantastiska vyer och häftiga berg. Olympic NP från höga berg till häftigt kustlandskap. Vidare mot Oregon som i vårt tycke är en enda gigantisk ljuvlig trädgård . Oregon kusten är magiskt vacker o Hgw101 är vackrare är den södra Hgw1 mellan SF o LA. Ta en avstickare inåt delstaten till Crater Lake, en insjunken vulkan som blivit USA djupaste sjö. Därefter ut mot kusten o via Redwood NP för att fortsätta utmed californiens norra kust o nu tar Hgw1 vid. Ett besök i Fort Bragg o 'glass Beach ' . Sen avslutar ni i Sonoma o Napa county o ngr dgr i SF
Bilder här på RG från vår resa förra sommaren.
Go tur!
4 okt. 2017 17:12
Tack snälla ni för många härliga tips och idéer! Uppskattas!😊
27 dec. 2017 21:37
Noterar att det är få tips i nordöst, så bidrar där. Flyg till Boston, som är en mycket trevlig och historiskt intressant stad (även om ni inte var så intresserade av städer). Därifrån ett par timmar med bil till Cape Cod, som är fantastiskt. Där finns sol och bad, fantastisk natur med milslånga stränder, Lobster rolls, pittoreska städer osv. Hyr hus och gör dagsutflykter! Därifrån är det ca 40 mil till Vermont som erbjuder träd, majsfält, bondgårdar, maple tree farms och covered bridges. Runda Lake Champlain (via Burlington kanske, trevlig småstad), och åk in i Adirondacks som är en stor nationalpark. Berg och sjöar med fiske om man önskar. Lake Placid som varit olympisk värd två gånger ligger här. Eller så åker man istället ut till Mainekusten med valsafari, färskkokta humrar och blåbärspaj uppe i Bar Harbour och neråt.