Önskar tips och råd om Filippinerna

Av Jenni2
22 jan. 2013 21:47
Visningar: 950
Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (8 och 7 år) som har tänkt att resa till Filippinerna i December 2013 i ca 3,5 vecka.

Vi har några ställen som vi skulle vilja se:

Donsol - valhaj.

Bohol och Panglao

Palawan för att se underjordiska floden och El Nido med ö-hopping.

Coron

Vilken är bästa rutten för detta?
Flyg eller båt?
Ska man boka allt flyg hemifrån?

Flyga till Manilla eller Cebu?

Finns det chans att se valhaj på Palawan så vi kan hoppa Donsol?

Är det orimligt att se så mycket under så kort tid?

Behöver en massa tips och råd.

Vi vet att vi INTE vill till Boracay.

Tacksam för många svar!
23 jan. 2013 15:08
Hej,

Vi var I Filippinerna nu över jul och nyår. Vi har också barn i eran ålder. Fantastiskt härligt i Filippinerna. Vi var främst på Palawan.

Resan från Puerto Princessa til El Nido tar 5-15 timmar beroende på transportsätt. Vi hade en privat minibuss, det var grymt skönt. Vi mötta andra minibussar med 11 passagerare (fullvuxna västerlänningar) plus förare och hans ev flickvän/släkt och packning!! det bara ramlade ut folk när de stannade. Såg rätt kul ut...

El Nido var superhärligt. Island Hopping var riktigt härligt. Medtag badskor, foppatofflor el liknande. Vassa stenar och koraller vid vissa stopp. A och C tur bäst.
Finns också en bra strand 5 min från byn. så man behöver inte åka båt ut för att bada.

Underground river. Försök att komma dit på förmiddagen. På eftermiddagarna kan det vara en hopplöst lång väntan. Vi väntade i mer än 2 timmar... Detta trots att man får en tid när man skaffar tilståndet.

FLYG! Båt tar bara onödigt lång tid. Cebu Pacific fungerade klockrent. Vi gjorde ett antal flygningar, och det var inga problem. Vi bokade allt hemifrån innan.
Även boendet bokade vi hemifrån. I mitten på december är det inga problem att hitta boende. Men ju närmare jul och nyår du kommer, ju mer välfyllt blir det. I alla fall i El Nido.

Tänk på att resandet i Filippinerna tar tid. Så ta hellre ett stopp mindre, än ett för mycket.

Vad mycket härligt ni har att se fram emot. Lycka till.

// D
Av Chrlju
24 jan. 2013 05:43
Hej.
Vi planerar en resa till Palawan om ett år och skulle vilja få lite mer info om resalternativ och tider samt om boende. Är Puerto Princesa ett ställe att stanna på?
Vore tacksam för lite tips.
Christer
24 jan. 2013 19:10
En, max 2 nätter i PP räcker gott. I alla fall i mitt tycke. Finns säkert de som tycker annat. När man ser vad som finns på övriga Palawan så finns det ingen anledning att stanna där. Boende i PP finns det hur mycket som helst. Flyg från Manila eller Cebu.
25 jan. 2013 16:56
Var nyligen på Bohol/Panglao. Tog en dagsutflykt till Cebu/Oslob från Alona beach och badade med valhajar där. (1500PHP för båtresan, 1000 för "avgift" att bada med valhajarna) Inrikesflyg funkar bra att boka några dgr innan på plats. Båtbiljetter köper man på plats ca en timma innan avgång. Ta flyg om det finns, men i princip går allt bara till och från Manilla och Cebu så försök planera rutten så gott det går!
Av Annikan
25 jan. 2013 21:01
Vi reste nyligen runt i Filippinerna i 4 veckor , 13/12-10/1, tyckte bäst om Bantayan, Santa Fe. Lugnt och väldigt vackert! Boracay, roligt att ha varit där men skulle inte åka dit igen.
På Panglao, Alona Beach var vi i 5 dagar, mysigt ställe med "lagomt" mycket av allt. Hyr en båt och åk på Islandhopping. Vi bodde på Lost Horizont Annex, låg 5 min från beachen, ett år gammalt hotell, rent och fräscht. Bra men liten pool. Väldigt bra pris! En varning bara, om man som tjej tänkt klippa sig på Alona Beach, gör det INTE! De kan inte klippa kvinnor, förstörde både mitt och dotterns hår, hörde senare andra som var väldigt missnöjda!
Stanna gärna någon natt i Cebu, trevlig stad med bra shopping på SM. Ett tips om man vill ha spänning är att bo på Crown Regancy Towers, de har bl.a. Skywalk på 37 våningen... Bra hotell med fina rum. Kan också rekommendera Marco Polo, otroligt lyxigt hotell med bra priser på rum, underbar buffé både när det gäller frukost och lunch, dock rätt dyr mat.
Om man ska övernatta i Manilla så är The Bayleaf Intramuros ett bra alternativ, ligger i den gamla stadsdelen nära en golfbana. Lite av en oas i det annars så röriga Manilla.
Filippinerna är ett underbart land! Kommer absolut att återvända!
Av Jenni2
27 jan. 2013 13:46
Tack för era svar!!

Det lutar åt att vi kommer att besöka Bohol/Panglao
och Palawan och Coron.

Frågan är vilket vi ska ta först Bohol eller Palawan??

Flyga till Manila eller Cebu??

Vet någon om det går att flyga Från Buasanga (Coron) till Manila??

Om man flyger inrikes, hur är det då med packningen? Den får väl inte väga hur mycket som helst?
Eller tar dom bara handbagage?

Andra tips och råd önskas gärna.
27 jan. 2013 15:29
En smaksak vad man tar först.
Om Coron : "Airphil express" flyger från Manilla.
Om Panglao : Flyg från Manilla till Tagbilaran/Bohol med tex Philippine airlines (alternativt båt från Cebu-Tagbilaran port, tar 1 timma) Taxi/van från Tagbilaran - Panglao/Alona ca 600 PHP
Cebu pacific flyger mycket till/från Cebu.

Handbagage för inrikes = max 10kg, extra avgift för incheck av bagage, vet ej gränsen där kolla respektive bolags hemsida.
Av Missev
28 jan. 2013 09:13
Annikan: Vad var det som var så bra med Santa Fe? :) Vi åker till filippinerna om två veckor och försöker bestämma vart vi ska :)
28 jan. 2013 10:52
Bantayan är nog inget för dig om du lätt blir rastlös Missev :)
Åk till Siargao och surfa!