One night in Dubai

Av Larst
28 dec. 2012 01:01
Visningar: 721
Hej. Jag åker till Asien i början på januari och gör ett stop i Dubai.

Jag kommer fram klockan 23.00 lördag kväll och flyger vidare ganska exakt ett dygn senare.

I vilket område bor jag så det är nära till flygplatsen men också till sevärdheter? Hur tar man sig till och från flygplatsen? Jag har hört att man kan köpa sig förbi köerna vid tull och passkonroll och samtidigt få en elbilstransport till hotellet. Någon som vet hur man bokar detta, kanske bara de bättre hotellen?

Jag tänkte verkligen passa på och turista runt och se så mycket jag kan på de 24 timmarna så jag är tacksam för alla tips!

LarsT

Av Gevalia
28 dec. 2012 10:25
Hej! Inte behöver du betala för att slippa köa i ett par timmar då du ska vidare inom ett dygn. Du går till rummet intill de långa köerna och fixar allt. Var noga med att visa ditt boardingkort från flyget ner samt biljetten för vidare färd, annars får du kanske återvända till den långa kön.

Ta ett hotell i närheten av terminalen i Deira, vet jag. Taxi är billigt, men staden är stor och förarna hittar inte alltid.

För att se dig omkring rekommenderar jag en tur med den högt gående metron. Hållplatserna ligger i allmänhet nära malls och annat av intresse.
Om du åker från Deira till Jumeira eller Dubai Marina och tillbaka så har du sett det mesta av stadens silhuette. Ett besök på Burj Khalifa är ett "måste". Du behöver inte förboka,om det inte är vid solnedgången du vill vara där. Jag betalade ca 200 kr och fick åka upp en timme senare. Detta skedde en vecka efter invigningen.
Vill du beskåda Burj al Arab (seglet) på nära håll, men inte betala dyrt, så finns ett matställe mittemot infarten, där många taxiförare äter god och billig mat. Mitt tips!

Trevlig resa!
Av Larst
28 dec. 2012 18:49
Hej.

Tack för dina tips.

Det var jättebra, du skall få en liten berättelse om Dubai även om du varit där kanske många ggr.

Vänligen
Lars T.
28 dec. 2012 18:59
Hej! Vi är på semester i Dubai just nu. Vi besökte Burj Khalifa för två dagar sen, då hade jag bokat och betalt biljetterna hemifrån via http://www.burjkhalifa.ae/ för två veckor sedan.
Och det var tur, för det var utsålt hela dagen. När jag kollar hemsidan nu så ser jag att det är helt utsålt på lördag och söndag. Tyvärr! (https://tickets.atthetop.ae/eticketing/SearchResult.aspx)

Dessutom vill jag påpeka att det kostar ca 200 SEK att boka via nätet, och ca 800 SEK att köpa direkt. Som tips till andra som ska dit senare och tänkt åka upp där.

Du kan ta tunnelbanan direkt dit, stationen har samma namn som byggnaden. Så kan du i alla fall se världens högsta byggnad, den är imponerande.

Ha en trevlig dag i Dubai!
Av Gevalia
29 dec. 2012 11:26
Hej! Jag betalade på plats och det kostade inte mer. Kanske det var specialpris då det var nyöppnat.
Av Larst
29 dec. 2012 23:19
Hej.

Bokade precis biljett till toppen. Stämmer bra, 200 kr på webben och 800:- på plats. 2 timmars väntan tydligen för att komma upp.

2 dagar innan 9/11 besökte jag WTC och fick en väldig obehagskänsla när jag stod i ett av fönstren och tittade ut över New York, mycket underligt men det kändes inte säkert att vara där uppe på "Top of the World" som det kallades.

Jag gjorde ett snabbt besök och åkte sedan hissen (arna) ner och det var en lättnad när jag hade mark under fötterna igen. Dagen efter som var en måndag (om jag minns rätt) åkte jag hem till Stockholm och på tisdagen 09.00 lokal tid flög planen in i tornen.

Jag hörde om det på radion och slog direkt på TV, overkligt var bara förnamnet, 2 dagar tidigare hade jag varit uppe på toppen och fått en obehagskänsla när jag stod där uppe. Föraning....?

Får väl hoppas inte samma sak händer 800 meter upp....!

Ha det fortsatt bra i Dubai!
Av Annl
30 dec. 2012 12:48
En båttur på Creeken är också kul och kan rekommenderas. Bra sätt att se den delen av Dubai.

Burj Kalifa har det redan talats om och jag kan bara instämma och glöm inte fontänerna utanför.