Omis - sandstränder, flodfärder, forsränning i naturskön miljö!

Av Desires
18 maj 2013 17:15
Visningar: 1791
Hej!
Jag får fortfarande mest frågor om Kroatien till min mail, tänkte därför här passa på och tipsa om en ort som jag själv också brukar glömma bort.....

Vacker flodfärd...
Den mysiga kuststaden Omis ligger bara 3 mil från Split. Denna vackert belägna lilla pärla omsluts av höga berg vid Cetinaflodens mynning. Naturälskare kan njuta av en skön båttur längs med floden och uppleva den kroatiska naturen på nära håll.

Bergsklättring och forsränning...
Vill du ha ett mer aktivt liv i dessa omgivningar kan man ägna sig åt bergsklättring. I april/maj kommer klättrare hit från olika delar av världen, för att bestiga de branta klipporna bakom den gamla staden. Även forsränning börjar bli populärt i Omis. Flottfärden tar ca 3 tim och har både lugna och lite mer forsiga partier. Detta ska vara den enda forsränning som finns i närheten av Split (men längre norrut finns det fler möjligheter).

Långgrunda sandstränder för barnfamiljerna ...
I Omis hittar man även sandstränder, vilket är mycket ovanligt i Kroatien, så denna plats passar även för småbarnsfamiljer. Barnfamiljer kanske tycker det är mysigt att campa - och här finns det flera campingplatser, den mest populära är Camp Galeb som ligger vackert med fin barnvänlig sandstrand och lekplats. Här kan man även välja hel- eller halvpension på restaurangen intill.

Foton från dessa omgivningar http://www.desires.se/#post86
18 maj 2013 17:24
Härligt tips!

Har själv kikat på den orten någon gång inför en familjesemester (och då hamnat på din hemsida!), men det blev Spanien i stället den gången.
Men nästa gång kanske...
Av Zahide
18 maj 2013 20:56
Kan bara hålla med Desires.

Omis är en vacker och naturskön liten stad. Båtturen längs floden Cetina är väldigt rogivande och när man har kört en bit efter floden stannar båten vid en restaurang för ett kort uppehåll innan den åker tillbaka.