Öluffa i augusti

Av Caressa
9 juli 2007 20:14
Visningar: 953
Vi ska öluffa två mammor med 4 barn/ungdomar i början på augusti. Jag vet att det är en "dålig period" men det var den enda vi kunde. Vi ska flyga till Split och anländer på morgonen vid 10. Vi hade tänkt ta en båt direkt ut till någon ö och stanna ett par dagar och aklimatisera oss.

Det jag vore tacksam för hjälp med, är vilken ö som är lämplig för oss att börja med med hänsyn till boende och bad m.m.
Bör man förboka boende? Tips på kontakter eller länkar för att göra detta?
Det är första gången vi åker utan att ha något fixat innan eftersom barnen är så pass stora (mellan 11 -15), men det vore ändå skönt att veta var vi ska bo de första nätterna.
Vi är inte kräsna utan har tänkt att försöka bo så billigt vi kan eftersom vi hellre lägger pengarna på annat.
Tar även tacksamt emot andra tips som kan hjälpa vår "familj" till en bra semester.

:-)
Av Zoca-
15 juli 2007 11:39
Hej Caressa!
Trevligt att ni har valt Kroatien som semester land (bra val)och augusti är ingen fel på trots att det är hög säsongoch kan vara lite svarare att hitta boende..man ser ju att ni är intresserade av öar men varför inte välja fastlandet och utnytja öar som utflykt möjligheter för att boende på öar i hög säsong är dyrare och svar hittad...Makarska rivijeran med Makarska ;Baska voda ,Podgora(en time med buss från Split) med mäktiga Biokovo berget i bagrunden ,mysiga restauranger och kafeer och fin bad erbjuder er (mammor med barn)avkoplande semester..Närheten av Split (måste besökas) och utflykts möjligheter gör semester roligare och har mer i spänning än man bor på öar...Men om ni ändå tar öar då är Supetar eller BolBrac som rek..Eller Jelsa på ön Hvar..Mvh"ZOCA"