OK ATT ÅKA TILL FILLIPINERNA NU!

Av Mythai
14 feb. 2018 10:15
Visningar: 277
Varit mycket snack om dendär vulkanen (?) på Filippinerna, och nu någon storm/oväder som dragit in? Någon som är på plats eller vet någon som är där???

Funderar på att åka dit om ca 1v, frågan är om man ska börja uppe vid Palawan eller åka ner mot bohol??? Alla tips om Filippinerna är för övrigt välkomna :D vet ingenting mer än att det ser sjuuukt lovande ut!!!
14 feb. 2018 13:30
Om en vecka har det dragit förbi det är Basyang som är en Tropical depression som drar in över Palawan snart. Du kan kolla på www.pagasa.dost.gov.ph och hålla dig uppdaterad. Angående Mt. Mayon så ska det inte vara några problem, Bohol och Palawan är en bit ifrån.
Börja i Bohol... om du börjar i Palawan så blir du missnöjd när du kommer till Bohol.
//Micke
Av Mythai
14 feb. 2018 13:48
Tack snälla för svar!!!
Men är det värt att åka till bohol också?
Har Palawan och boracay på top 1 måste göras. Har 30 dagar i Filippinerna och vill spendera dom så väl som det bara går!!
14 feb. 2018 15:03
Jag blev lite missnöjd när jag var på Bohol för 2 år sedan, snorklingen var inget att ha vi tog en tur runt till chocolate hills, tarsier sancturary mm trevligt men kunde varit bättre.
Det beror lite på vad du är intresserad av, sol, bad förstår jag, men kanske ta en tur upp till norr? Stanna till i Baguio för att sedan åka vidare upp till Sagada och Banaue. Jättefina ris terasser i Batad strax utanför Banaue. Sagada finns det jättehäftiga grottor att utforska med guider. Sök på Sumaging cave sagada.
I Baguio kan man njuta av det lite svalare klimatet som perfekt Svensk sommar 25 på dagarna och nu är det väl runt 15 på kvällarna. Från Manila till Baguio ta victory liner helst de luxe bussen 750 peso tar ca 6 timmar. Äta, shoppa titta på utsikten. Vägen till Baguio är häftig när du väl kommer fram till bergen. Välj en buss som går medans det är ljust ute. Har ingen koll på bussen till Sagada så här på rak arm.
Fundera på det, om du tycker om lite hiking.
Hör av dig om det är något mer du vill veta om Baguio mm.
14 feb. 2018 15:07
Om du väljer Batad, får du inte missa vattenfallet, kolla med någon i byn om dem kan guida dig dit, kallt vatten men riktigt häftigt.