Ö-luff i Grekland

Av Deconna
9 feb. 2011 12:06
Visningar: 1424
Vi är två vuxna med en tonåring som planerar en ö-luff i Grekland i juni. Vi flyger till Aten och vill sedan ta oss med båt från Pireus ut till öarna i Kykladerna. Vi kommer att vara borta i 3 veckor. Har aldrig båtluffat där innan och vore tacksam för tips.
Vilka öar är värda att besöka? Bra och kanske mindre bra båtlinjer (inte bråttom)? Tips om bra och prisvärda boenden, gärna med kokmöjligheter. Packtips och annat som kan vara bra för oss att veta.
Tack på förhand.
Av Deconna
9 feb. 2011 21:12
Tack så mycket för tipset!

Tar gärna emot annan info också.
Av Hathor
10 feb. 2011 20:25
Missa inte den underbara staden Aten med allt som finns där att se..

innan ni drar iväg,gör en tripp till Hydra,en mkt speciell ö nära Aten..

Till kyklderna har många båtluffare ställt kosan,så också jag som båtluffat mkt

Mykonos denna magnet för nöjeslystna,med bra stränder o nattliv,följd av Ios så charmig.

Naxos Paros livliga med mkt charterturister under högsäsong,

själv gillar ja Folegandros o Amorgos där de är lugnare..

Vulkanön Thira..Santorini så fantastiskt,kontrasterna mellan mörka klippor vita hus o Azurblått vatten gör att denna ö är omtyckt.
jag kan tyvärr inte ge några tipps kring boende då det var många år sedan jag luffade runt,men de brukar ordna sej då man kommer fram till en ö,folk står ofta vide piren där båten lägger till,o erbjuder rum.
Packa för en het sommar..mkt hett kan de bli.
O kom ihåg att de kan blåsa mkt,runt dessa öar..
Att ha med sej egen flytväst är en bra livförsäkring,,säkerheten kan på grekiska båtar är inte den bästa.
lycka till
Av Deconna
11 feb. 2011 00:58
Blir jätteglad över alla de fina resetipsen. Jag är säker på att jag kommer ha nytta av dem.

Allt Gott!
2 mars 2011 14:09
Hej!

Vi har båtluffat i Kykladerna vid två tillfällen och båda gångerna varit borta i tre veckor.

Första året (2007) flög vi till Santorini och tog flying cat till Katapola på Amorgos. Denna ö tyckte vi väldigt mycket om hyrde ett rum has Maria på Pension Amorgos - lilla huset vi stranden som hon kallade det. Därefter åkte vi vidare till Kofunissi som också var en underbar liten ö. Döttrarna tyckte det var sådär för det hände inget på ön direkt i deras ögon. Då vi var där - sista helgen i juni - så samlades en massa greker där och dansade zorba på kvällarna. Detta är en tradition som återkommer varje år. Beträffande stränderna på Kofunissi så är de helt oslagbara. Tyvärr byggs det en hel på ön, men jag hoppas att de ändå behåller charmen. Därefter bar det vidare till Naxos, vilket också var en ö som vi tyckte om. Bodde i Naxos stad och åt middagarna uppe i den gamla delen av staden. Hittade en kanonbra restaurang som hette Vassillis Garden...supergod mat. Därefter avslutade vi med Santorini...mycket charter men hade ändå sin charm.

Andra året (2008) flög vi till Aten och tog färjan till Paros och Nauossa. Ön var också trevlig men jag tror inte att vi åker tillbaka dit... Därefter åkte vi till Folegandros och där trivdes jag och maken kanonbra...mysig ö och nästan egna stränder. Döttrarna tyckte att det var för lugnt...men härdade ut. Därefter åkte vi till ön Milos vilket kom att bli hela familjens favoritö. Här stannade vi i 7 dgr - hyrde bil och utforskade stränderna. Boendet vi hittade kostade 35 euro/natt (Vamvonis) vilket var helt ok tyckte vi. Här finns lagom liv och rörelse och även lugna byar såsom Plaka. Stranden i Milos stad är inget att skryta om utan det är bättre att hyra en bil och ta sig till stränderna. Går man längre upp på gatan mot Plaka hittar man en biluthyrningsfirma som är betydligt billigare än de nere i hamnen. Efter Milos åkte vi vidare till Sifnos också en jättefin ö..dock dyrare. Här bodde vi i fyra dagar i Vathy. Pyttelitet ställe där strandpromenaden är i vattnet. återigen tyckte jag o maken om det och döttrarna tyckte också att det var ganska ok...men lite för lugnt.

Sommaren som var billuffade vi istället Aten - Parga - Lefkas - Peleponnessos. En annan typ av resa men också mycket minnesvärd.

Rekommenderar också Kalimera sidan men även Wilma Guide för Ö-luffa i Grekland.
2 mars 2011 20:05
Hej,

Vi har Ö-luffat 2 ggr med våra barn och det har varit helt fantastiskt,
Båda gångerna höll vi till i kykladerna. Första gången flög vi till Santorini och utgick därifrån vidare till Amorgos, Koufonisse samt Naxos och sedan några dagar på Santorini.

Resan därpå flög vi till Aten, och vidare ut till Amorgos igen ( helt underbar ö) och sedan blev de Sifnos innan Aten.

Kykladerna har en mängd fina öar och även om ni inte har bråttom skulle jag nog ändå rekommendera att ni tar katamaranerna.

Jag kan mer än gärna rekommendera Amorgos, Sifnos och Naxos. Santorini är också fint.

När det gäller boende så tror jag att det är ganska enkelt att hitta i juni utan att förboka. På Amorgos har vi båda gångerna bott hos Eleni.( kolla på Kalimera)
Packa ska ni def. göra i ryggsäckar, allt blir så mycket enklare. Andra gången hade vi med oss ett "halvt" tält som vi hade som solskydd, då det inte finns många ställen där det är skugga om mna inte är på turiststränderna. Finns att köpa som solskydd, och tar liten plats, och är enkla att sätta ihop på plats. Bra att kunna pausa i, ha sina saker osv.
En liten kikare är inte dumt att ha med sig, finns så många fina båtar och annat att kika på när man sitter på en strandtaverna eller nere på stranden och njuter av livet.

Tänk på att inte ta för många öar under resan, njut av de platser ni väljer.

kika gärna in på min sida där har jag våra resealbum.

/ Cecilia

i