Ö i grekland för 6st vuxna

22 mars 2013 13:10
Visningar: 1225
Min mamma fyller 60 i sommar och vi ska därför åka till Grekland. Det är ett sällskap på 6 personer men jag, min syster, mamma och respektive.
Det vi söker är en ö med vackra stränder, bra restauranger och lite uteliv. Vi vill inte ha någon partyö men en ö där vi kan välja flera olika restauranger och hyra bil på dagarna för att åka till stranden. Är det någon som har något bra tips?
Av Celik
22 mars 2013 15:46
Jag rekommenderar Kos i Grekland! Helt underbart är det :) turkost fint vatten, bra uteliv (nu var ni inte ute efter fest, men det finns) och bara en halvtimme med båt till Bodrum som ligger i Turkiet (kostar ca 200 kr vuxen, så värt det och då åker man tidig morgon och åker hem vid 17-tiden) som också är otroligt fint, i Bodrum är det marknader, shopping och god mat så då får man det bästa av både Turkiet och Grekland vilket är jättebra! Kos är gjort för sol bad och upptäcksfärder :) Ha en bra semester!
Av Desires
22 mars 2013 23:40
Låter trevligt!
Jag vill föreslå Skopelos (där Mamma Mia spelades in) Jättefin ö, där ni ska bo i den söta typiskt grekiska genuina staden Skopelos, pittoresk stad med stort utbud av bra och trevliga restauranger, utelivet inte särskilt hektiskt, men räcker nog för er då. Vi trivdes verkigen i den lilla byn! Dessutom finns det mängder med olika vackra stränder på ön, som man måste ta bil till, eller åka buss till. Stranden vid Skopelos stad badar man inte vid, men enkelt att ta sig runt på ön, särskilt om man har bil.

Här kan du se många foton och få tips om Skopelos. http://www.desires.se/#post91
Av Macho
23 mars 2013 10:20
Hej.
Kreta är det givna svaret på din fråga.
Här finns allt, restauranger shopping och en av Greklands bästa stränder.
Det finns mycket historia att utforska om man tycker det är kul.

Med vänlig hälsning, Macho
23 mars 2013 10:33
Jag åkte till Karpathos förra året när jag firande min 50-årsdag.
Bodde i Pigadia stad och bjöd med mina vuxna ungdomar. Vi hade en mycket trevlig vecka men då vi besökte ön en vecka i sen september så var det inte mycket party för ungdomarna på kvällarna.
Jag tror det skulle passa fint med Karpathos om ni åker i juli eller augusti.
Karpathos och Skopelos är min favoritöar som jag tycker passar alla åldrar.

Kika gärna på mina resealbum.
Detta är från Karpathos förra året. http://www.reseguiden.se/forum/resor/karpathos-med-ungdomarna-grekland-6290

ännu mer Karpathos http://www.reseguiden.se/forum/resor/hostresa-till-karpathos-grekland-5420
http://www.reseguiden.se/forum/resor/karpathos-grekland-4390

Lycka till i planeringen
23 mars 2013 16:15
Håller med om Karpathos och Skopelos (där jag tycker att Karpathos är strået vassare). Härliga öar med fina stränder, jag längtar ständigt tillbaka!
23 mars 2013 21:52
Kan rekommendera Skiathos :-) Otroligt mysig stadskärna fylld av vitkalkade hus och vindlande gränder, många mysiga restauranger och barer, utan att det blir för mycket. Ut från Skiathos stad ligger stränderna på rad, den bästa ligger förstås längst bort, men det är inte mer än 20 min på buss. Bussar går i ett på huvudgatan och man kan vara på en ny strand varje dag! Vi åkte runt i 'Mamma Mias' fotspår och kunde hitta flera av inspelningsplatserna, de flesta på grannön Skopelos som man enkelt åker till med båt.