Nyår på Dominikanska republiken

Av Nannaj
7 okt. 2010 10:08
Visningar: 1595
Hej!

Vi är ett par styckna som funderar på att spendera nyår på Dominikanska republiken. Efter en del research har jag fått en bild av att man mest hänger på dessa stora hotell komplex med all inclusive och spenderar hela sin semester där. Är detta sant? Det låter inte så roligt...

Vi vill ha sol och bad på fantastiska stränder men även kunna gå ut på kvällarna och roa oss.
Har ni några tips om vilken stad man ska åka till?

Tack på förhand!
Av Nannaj
7 okt. 2010 15:30
Är det verkligen ingen som har något att säga om DR?
10 nov. 2010 16:34
Citerat från nannaj:
Är det verkligen ingen som har något att säga om DR?
Försökt svara ett bra tag men inte kunnat, får felmeddelande varje gång. Nu när jag valde att citera så kom jag fram. Konstigt.

OK, på frågan om Dominikanska. För det första är julen en grymt skön tid. Regn och orkansäsongen är över sedan någon månad men naturen frodas och är särskilt grön efter allt regnande trots att det nästan är soligt hela tiden från slutet av Nov till mars/april.

All-inclusive passar inte alla, mig inkluderat. För oss som vill röra på oss lite mer så är Samaná och las Terrenas en solklar favorit. Essensen av vad Västindien står i min smak. Underbar natur och du bor på hotell men kan lätt välja att äta på ett dussintal restauranger som ligger vid stranden. Några har nog nästan landets bästa mat. Här är det lite mer chillat också, party kan man väl få men det är lätt att komma ifrån. Det finns ingen jobbig trafik runt hotellen heller, som på många andra ställen. Samaná är grymt, åk dit och njuuut!

Cabarete är också ett skönt ställe ungefär i mitten av nordkusten. Ligger nära den mer "all-inc"typiska Puerto Plata men här är det en helt annan livsstil. Ungt och vattensport till höger och vänster. Party tills du inte orkar med om du vill det. Massa sköna Hang outs med bra mat och dryck. Sköna människor från världens alla hörn som kommit hit för Kitesurfing. Och är du lite mer äventyrlig kan du ta taxi eller buss öster ut, hyra bil går också bra fast då ska du ha vana av att kör "utanför Sverige och Europa" ;-) En timme öster ut finns flera grymma stränder där du kan var mer eller mindre själv på. Våga upptäck det riktiga Dominikanska. Det har jag gjort och jag återkommer istort sätt varje år. Alltid ett stort smile på läpparna när jag åker hem igen :-D Människorna är så sköna, varma och med passion. Det smittar.

Hoppas det gav något?

PS. Puerto Plata och Punta Cana är mer "All-Inc" men om du tar dig utanför hotellet (även om vakterna säger att det är farligt, vilket det naturligtvis inte är) så finns även här massor att se och uppleva. Playa Macao norr om Punta Cana är exempelvis en helt bortglömd strand där du kan vara helt själv. Bra surfing för den som vill det, fast då får du ha bräda med dig... En ny "surfskola" som drivs att två grabbar finns dock har jag hört.

OK, over and out. Hör av dig om du vill veta mer. DR under jul kan inte bli fel ;-)
Av Lengan
13 nov. 2010 19:12
Tja, Dominikanska är jättefint. Och myten med tråkigt på All inclusive tycker jag är lite sned. Jag har ofta åkt All Incl och gillar att man kan ta det lugnt dom dagar man badar och slipper ha med sig pengar på dagen. Bara att äta, dricka, sola o bada hur mycket man vill. Sen om man vill ut och pröva andra restauranger och stränder så står det ju ingen vakt och hindrar, man får ju röra sig hur mycket man vill. :) Och röra på sig kan man verkligen göra på Dominikanska. Jag var nog på 7-8 utflykter under två veckor :)