Nyår i Kapstaden

Av Tamina
20 nov. 2010 15:34
Visningar: 1274
Jag och min dotter, 15 år, ska troligtvis fira nyår i Kapstaden. Skulle gärna vilja få tips på hur och var. Vi vill gärna träffa andra människor att umgås med.
Av Jes1blu
22 nov. 2010 16:01
Hej, Tamina!
Jag ser att du kommer från Ystad. Då bor vi inte så långt i från varandra precis!
Jadu, fira nyår i Kapstaden......är inte riktigt som hemma....nyårsraketer är det inte så många av, men folk festar och har kul som överallt på våran jord.
Har du varit i SA innan?
Vad vill ni göra?
Ge mig mera input vad ni önskar! Så skall jag försöka hjälpa er!

Mvh / Lars
Av Tamina
22 nov. 2010 20:54
Det är första gången vi besöker SA. Eftersom det bara är jag och min dotter som reser så skulle det vara kul att fira nyår tillsammans med andra. Vi vill göra något mer än att bara gå ut och äta på restuarang. Med tanke på att min dotter är 15 år så måste det vara någon tillställning som hon kan följa med på. Vi kommer att tillbringa 18 dagar i SA, så jag är tacksam för alla tips och råd jag kan få. Har bara bokat flygresan tur och retur än så länge, men jag har kolla upp en del på nätet. Vet att jag är ute i senaste laget, men det ordnar sig.
Av Jes1blu
23 nov. 2010 13:37
Hej, igen!
Tyvärr så kan jag inte rekommendera någon social sammankomst under nyårs helgen, då jag firar mina nyår hos min släkt i Somerset West . Du bör nog googla om där finnes något som du söker. Annars vet jag att det är mycket populärt att fira nyår på Waterfront i Capetown.
Angående era 18 dagar där, vad vill ni se och göra?
Vad intresserar er? Det finns 1 miljon saker att göra i området, så vv att berätta vad som ni vill prioritera under er vistelse.
Mvh/Lars
Av Marlne
23 nov. 2010 19:51
Hej!

Vi var i Kapstaden för ett år sedan kring jultid med våra två barn. Jag är glad att vi hade förbokat (billigare än att hyra på plats) och hyrt bil då det annars hade varit svårt att ta sig omkring. Vi åkte runt en hel del. Vi vuxna uppskattade att åka runt i vindistriktet Stellenboch. Vår dotter 13 år uppskattade mest turen till Goudahops udden (som jag tror det heter). Vi var en del gånger och shoppade på Canal walk, ett stort köpcentrum. Mitt emot finns ett nöjesfält som barnen gillade.På julafton var vi på en mindre safari.Vi har skrivit om vår resa på resedagboken.se om det skulle vara av intresse. Hoppas du och din dotter får en trevlig nyårsafton! mvh Marléne
Av Mattiasg - Sydafrikaresor.se
13 dec. 2010 11:46
Hej Tamina!

Som svar på vart ni ska fira nyår så är det nästan helt klart att ni ska vara i Waterfront. Det är ett perfekt ställe att titta på fyrverkerier och de har även en del restauranger. Om ni planerar att äta på en restaurang under nyår i Waterfront så bör ni förboka detta. Det är lätt att det blir väldigt fullt med folk där.

Annars skulle jag rekommendera Camps bay. Lite mer fest och kanske något ungdomligare.

Med vänlig hälsning
Mattias Gustafsson
29 dec. 2010 17:04
Hej!
Vi var i Kapstaden med en då 15-årig dotter. Vi bodde på ett B&B (Luisa House) i Hout Bay. Supertrevligt och bra pris, men bil behövdes för att ta sig till restauranger etc. Vi åkte in till det stora shoppingcentret Waterfront med trevliga restauranger etc. Precis innan Kapstaden, vid vattnet, ligger ett par, tre jättemysiga småorter - bl.a. Camps bay. Massor av ungdomar. Jag läste för några veckor sedan om en ny sida på webben där man just kan söka andra som ska till samma resmål och stämma träff. Kanske redaktionen på reseguiden kan hjälpa dig? Nu är ni väl redan iväg, men du kanske läser på plats? Hoppas ni fick en härlig resa. Vi sparar för fullt för att kunna åka tillbaka nästa jul/nyår men då för golf, safari och vingårdar.