Nyår i Filippinerna

Av Idaa10
23 okt. 2013 04:47
Visningar: 1435
Hejhopp,

Jag och min sambo ska åka till Filippinerna över jul och nyår och har i dagsläget bestämt och bokat El Nido, Palawan över jul. Nu letar vi efter ett annat ställe att fira nyår på. Vi har dels funderat på att stanna på Palawan och dels på att ta flyg till Cebu och ta oss till någon ö i närheten.

Skulle vara jättetacksam för era tips och erfarenheter om nyår i Filippinerna.. Vilka ställen har ni varit på och vad är era erfarenheter av dessa? Vart kan det tänkas vara lite happenings kring nyårsfirandet?

Vi är inte intresserade av Boracay då det nog är lite för mycket håll i gång för våran del, utan är mer ute efter någon bar/uteservering, musik, kanske någon ljusshow på stranden, fyrverkerier och lagom med folk. Finns detta på Palawan, eller bör man ta sig till någon av öarna runt Cebu?


Tacksam för era funderingar och tips.
Vänliga hälsningar Ida och Oskar
Av Barbaro
8 dec. 2013 05:14
Hej!
Välkomna att fira Nyår med oss på Alona Beach, Panglao 30 min m taxi från flygplats/pir i Tagbilaran (Bohol)
Jag har jobbat som dykinstruktör här i många år och kom ner dagarna innan tyfonen. Här funkar det mesta som normalt igen efter ett par veckors elavbrott. Inga skador eller skadade.
Älskar att fira nyår här. Många restauranger att välja på och några brukar ha särskild nyårsbuffé. Flera liveband "tävlar" om ljudutrymmet, men det finns lugna ställen. Vid midnatt brukar det vara massor av fyrverkerier vid beachen.
Hör av er om ni vill veta mer
Barbro
8 dec. 2013 12:38
Barbro
Kul att höra att det verkar klarat sig bra.
Vad är din uppfattning om läget runt om på olika ställen.
Jag tänkte på om det är säkert att resa runt med tanke på tyfonens skador och många
som inte har några hem längre? Kriminalitet och sjukdomar?
Vi tänkte besöka Alona Beach och se lite utav Bohol samt Siqouir och avsluta med Boracy.
Vi har 3 veckor på oss så har du några andra tips så hade det varit kul att höra lite.
Jätte tacksam för svar.
Christian & Josefin
Av Barbaro
9 dec. 2013 09:28
Hej Christian & Josefin

Det är inte helt lätt att ge helt säkra tips i rådande läge. Jag har själv inte rest runt och tittat på förödelsen.
Mitt tips är att ni letar rätt på en karta över Filippinerna och tar sikte på Tacloban i gränsen mellan Leyte och Samar. Tyfonen gick sen fram som en gata västnordväst och avslutade i norra Palawan och Coron. På UDs hemsida kan ni se deras rekommendationer, men jag tycker deras info är svår att begripa om du inte känner till Filippinerna väl.

Om ni håller er till de vanligaste turistplatserna med undantag av Malapascua och Bantayan, så kan ni ta er runt var ni vill. Mitt tips är att inte ha för många planer, det tar tid att resa här, utan kom hit till Panglao, Bohol och stanna några dar tills ni vilat er efter resan. Snorkling och dykning är fantastisk vid Balicasag där man ser bla sköldpaddor. Dit går det dagligen båtar, valhajar kan man också åka iväg till Oslob och se och för det mesta kan man se delfiner tidiga mornar här.
Härifrån är det sen lätt att göra planer, ev boka boende och biljetter till andra platser runt om i Visayas ö-värld. Inrikesflyg från Manila till Tagbilaran (Bohol) kostar några hundra. (Shuttlebus mellan terminalerna) Om ni väljer att flyga till Cebu tar man snabbfärja till samma stad. Räkna nån timme m taxi från flygplatsen till piren.

Från Tagbilaran tar ni er m färja till Siquijor och Dumaguete i Negros, Från Tagbi tar ni er med flyg via Manila till Caticlan och båt till Boracay.... sen tror jag era tre veckor är till ända. :-)
Hälsar Barbro
9 dec. 2013 17:03
Hej,

Barbro, du verkar ha bra koll! :)
Tänkte höra, då jag och sambon ska till just Alona Beach i slutet av december hur bästa sättet att ta sig dit är. Vårt plan landar i Manila runt 4 på eftermiddagen, lördagen den 28. Jag hittar inga flyg som går till Taglibaran så sent på eftermiddagen, däremot går det flyg till Cebu. Vad är bäst/billigast att flyga till cebu samma kväll och försöka ta någon båt till Panglao eller sova en natt i manila och ta första flyget till Taglibaran?

Tack :)
Av Barbaro
10 dec. 2013 04:38
Hej...
Jag brukar ta en natt i Manila när jag kommer på em. Ibland sover jag
ut och åker vidare till Tagbilaran vid lunch. Det blir bara dyrare att
flyga ner till Cebu och ta färjan för risken är nog stor att ni får en
övernattning i alla fall.
Taxi från Tagbi till Panglao och Alona bör inte kosta mer än 600 peso.
En tricykel är lite mindre bekvämt men billigare.
Välkomna till Alona. Jag finns på Tropical Divers och bor på Alona
Studios (en bit ifrån beachen)
Barbro
11 dec. 2013 09:12
Tack Barbro för alla tips. Vi siktar nog på att ta oss till Panglao först och tar det därifrån.