Nyår i Dubai?

Av Simona6
9 okt. 2013 23:16
Visningar: 5686
Vi är en familj med massa barn. Vi ska fira nyår i Dubai. Jag försöker hitta något ställe att fira nyår på. Är det någon som kan rek. något? De äldsta barnen är 13år. ´Tacksam också för andra tips. Ska vara där i 14dagar.

En sak till ska vi åka taxi, metro eller hyra bil. Vi vill se så mycket vi kan av landet.
27 okt. 2013 14:06
Hej!
Vi har varit 2 gånger på semester i Dubai och ska göra vår tredje resa dit i februari 2014. Vi har åkt en gång med barn och en gång utan.

När vi åkte utan barn firade vi nyår i Dubai och det är helt klart mitt livs häftigaste nyårsfirande! Dock kan inte det göras med barn, då vi var bland annat på en skybar.
Kanske att ni skulle kunna kolla upp Atlantis? Vi har vid båda resorna bokat bord på Atlantis (ute på Palmen). Där kan man normalt sätt boka bord och det är världens häftigaste buffé och byggnaden är helt otrolig. Man måste dock boka bord där, även om det är en vanlig onsdag, så jag vet inte hur möjligheterna är till Nyår. Kolla upp det!

Nu kom jag på en sak till. Trafiken i Dubai blir totalt igenkorkad på Nyårsafton. Det gick inte att ta sig med taxi genom staden, för trots alla motorvägar, så stod den helt still. Vi fick helt enkelt gå hem på natten. Tur vi inte hade barn med. Vi gick över motorvägar och stora gator, men trafiken stod ju som sagt var still. Det kan vara värt att ni kollar upp ställen nära där ni ska bo, med andra ord.

Vi åkte för övrigt bara metro EN gång under vår vistelse. Annars tog vi taxi vart vi än skulle. Det var billigt. De tar bara kontanter (eller gjorde det då i alla fall) så man måste ha cash.

Jag har lite tips på min blogg: http://wila.nu/2013/february/resmal-dubai.html
I övrigt så gillade mina barn vattenparken Wild Wadi. Det var det bästa de gjort i hela sitt liv! =D
Ökensafarin var skitkul, men man kan behöva ladda med åksjuketabletter....
På min blogg kan du även läsa om vårt nyårsfirande i Dubai, men det går nog tyvärr inte med barn =(
Anna
Av Dirgis
27 okt. 2013 14:32
Jag har firat Nyår i Dubai och jag är glad över att ha varit där en gång. Mina idag vuxna barn skulle nog inte ha uppskattat att ha varit där eftersom mycket är tillrättalagt och överdåd.
Vill nämna några saker jag uppskattade. Det var en dagstur till grannlandet Oman och se det bergiga ökenlandskapet. En annan tur gjorde vi till Sharjah också intressant.
I Dubai körs en liknande rundtur av modell hopon-hopoff. Mest intressant var museet där man fick ta del av pärlfiskarnas tidigare jakter på pärlor.
Att gå in i några matvarubutiker är värt ett besök och där är överdådet slående.
Det sägs att guldbazarerna inte finns kvar utan att ha flyttat in i gallerier.
Fiskhandeln intill hamnen kan vara något att promenera genom.
Om restauranger tror jag barn skulle uppskatta att äta på Fish-market för golvet är ett akvarium.
Vi åkte taxi till allt vi skulle se och göra. Många hotell ordnar transport till havet på fm och på em till någon Galleria som är gratis.
Av Annl
2 nov. 2013 11:56
Ni ska definitivt hyra bil tycker jag. Visst är det billigt med taxi men avstånden är så stora att det är smidigare att ha tillgång till egen bil. Och vill ni dessutom åka runt och upptäcka landet så är det perfekt med egen bil.

Moskéen i Abu Dhabi är helt fantastisk och klart värt ett besök.

Och missa inte bilturen öknen - det är så häftlgt när jeeparna sladdar fram där.