Nyår i Bangkok för backpackers - Tips??

Av Emmalmw
21 okt. 2018 20:29 (redigerad)
Visningar: 156
Hej!

På nyårsafton påbörjar jag och min kompis Anna vår backpacking-resa i Sydostasien. Om allt går som det ska landar vi i Bangkok på morgonen den 31/12 (lokal tid). Vi har bokat 3 nätter på hostel innan vi drar vidare till Koh Tao.

Min fråga är - vad man hittar på i Bangkok på nyår? Vi är medvetna om att det thailändska året inte har samma årsskifte som vi har, men visst måste det hända en hel del i staden under vårt nyår ändå?

Vi är 23 år gamla, skulle föredra att käka gott på kvällen (obs inte allt för dyrt) följt av lite fest senare, gärna med andra backpackers. Fyrverkerier är ett måste att se (hört att det ska vara bra att befinna sig vid floden då?).

Tipsa oss gärna med allt ni kommer på! :)

Så pepp på att börja resa snart!
Av Erik777
21 okt. 2018 23:14
Jag tycker det är rätt ambitiöst att försöka sig på seriöst nyårsfirande när ni anländer jetlaggade samma dag.
Vad är "inte alltför dyrt"? I Bangkok kan man äta för från 4kr till 40 000 kr.
Av Emmalmw
22 okt. 2018 04:58
Ja, vi kommer självklart vara jetlaggade men får göra det bästa av situationen. Eftersom Bangkok är +5h är tanken att ta det lugnt på förmiddagen och kanske sova några timmar för att ladda upp inför kvällen. Bara vi är uppe till tolvslaget sen är jag nöjd men det är ju på natten vi bör vara som piggast.

Gällande prisklass var det otydligt, sorry. Vi har tänkt oss max 300-350kr för trerätters + öl/vin. Så lixom ingen matmarknad utan gärna en helt okej restaurang :)
11 dec. 2018 11:53
Ny år “party“ hittar ni omkring Siam Square...(“Place to be“ för många i er ålder). Runt omkring finns det flera restauranger..
Bangkok nyår
Thailand Familj, 15 okt. 2013
Updaterad av Marilcj för 5 år sedan
8
Hej! Kommer vara i Bangkok 31 dec tom 2 januari med mina yngre tonårsbarn. Vad göra nyårsafton, ngt förslag fina fyverkerier eller annat? Är affärer, turistattraktioner öppna dessa dagar. Vad med den här floating marked är den fortfrande sevärd som på -80 talet? ... Marilcj: Central World har ...
Fira Nyår i Bangkok 2012/2013
Thailand Mimmi2, 8 nov. 2012
Updaterad av Lawk för 6 år sedan
3
Hej, Jag och min kille ska fira Nyår i Bangkok och jag skulle gärna vilja ha lite tips på vad vi kan göra, bra restauranger etc. Är höjdrädd så Sky Bar är tyvärr inget alternativ. Tack på förhand. Mvh Marie ... Desires: One night in Bangkok hette låten som låg på topplistorna 1984 och bara ...
Flyg till Bangkok eller Phuket över jul & nyår?
Thailand Babs67, 26 jan. 2017
Updaterad av Mrsm_blogger för 1 år sedan
3
Hej! Familj på 2 vuxna och 2 st 17-åriga söner planerar resa till jul & nyår. 2 veckor. Flyger reguljärt och bokar eget boende. Vart rekommenderar ni att vi flyger - Bangkok eller Phuket? Söker klart vatten, mest solsäkert, genuint & avslappnat, promenadavstånd till restauranger, orter där det ...
Backpack bangkok till bali
Thailand Hankens, 10 aug. 2015
Updaterad av Christinee för 3 år sedan
2
Tja, jag och min sambo tänkte dra en backpack resa kommande sommar med start i Bangkok och planen är att hamna på Bali. Vi tänkte resa ungefär 2 månader. Vi behöver lite hjälp med vad man ska ta för rutt? Va för städer får man inte missa? Vad måste man se? Det är första gången någon av oss ...
Nyårsafton i Bangkok
Thailand Inanoa11, 18 maj 2015
Updaterad av Inanoa11 för 3 år sedan
3
Funderar på att fira nyårsafton i Bangkok, finns det något ställe där det är lite extra festligt. ... Inanoa11: Ja jag kan tänka mig att det är vackert med alla fyrverkerier i synnerhet från en högre nivå. Åker man utanför staden blir det på ett helt annat sätt och kanske mer folkligt. Blir ...
Bra flygpriser till bangkok jul och nyår 2009
Thailand Ull, 18 jan. 2009
Updaterad av Isabell för 10 år sedan
4
Har nu varit hemma från Koh Chang i en vecka och redan planerar vi en ny tripp inför nästa år. har varit inne letat och det verkar som att air china har höjt sina priser avsevärt. Skulle visst kosta ca 40 00 för 4 pers. Det billigaste jag kan finna för 4 pers är turkish airways för 33 300 (4 ...

Om Bangkok Thailand, Asien

Nattliv
Nöjesliv
Prisvärt
Shopping
Storstad

Bangkok kallas av thailändarna för ”änglarnas stad”, en kanske inte helt felaktig benämning av den myllrande miljonstaden som erbjuder allt mellan himmel och jord.

Bangkok är beläget fyra mil norr om Thailandviken och staden erbjuder allt från kultur och historia till shopping och fina restauranger. Oavsett storlek på ens plånbok, här finns något för alla! Du tar dig enkelt runt i staden genom Skytrain, tuk-tuk eller taxi. För den kulturintresserade finns över 400 tempel att besöka, ett av de populäraste är Wat Pho och här finns också den vilande Buddahn, helt gjord av guld. Ytterligare två stora sevärdheter är Smaragdpalatset Wat Phra Kaew och Grand Palace som bör stå överst på varje turists lista av sevärdheter.

För den som vill ägna några timmar åt shopping finns stort urval, Siam Center och MBK Center är populärt bland turister tack vare dess breda utbud och låga priser. Är du ute efter lyxvaror är snarare ett besök på The Emporium att föredra.

Bangkok har sitt eget Chinatown och här finns den ökända Nakhon Kasem, tjuvarnas marknad, som säljer alla typer av begagnat gods. Kvarteret har också mängder av restauranger och atmosfären bjuder på en upplevelse i sig. Tröttnar du på tempo och rundvandring kan du besöka Lumpini parken, den gröna oasen mitt i staden. Köp med god mat från någon av marknaderna och ha picknick i skuggan av träden.