Nya 1:an på DI Weekends Hotelltopp - bästa hotellet i Sverige?

18 sep. 2010 22:20
Visningar: 1568
Idag kom DI Weekend ut med en ny etta på hotelltoppen och där hamnade 1909 Sigtuna Stads Hotell, Sveriges minsta 5-stjärniga hotell med endast 26 rum. Läs gärna artikeln och säg vad Ni tycker, eller har ni varit där? Skulle det vara aktuellt att åka dit på nästa weekendresa?
Har ni tips om något annat ställe som kan vara lika bra eller kanske är bättre?
19 sep. 2010 15:36
Jag har inte bott på hotellet men varit där på middag och mycket i Sigtuna då min mor bodde där. Det är mycket väl värt ett besök om man aldrig varit där.
Att fika på det äldsta fiket Tant Brun är en fröjd och speciellt deras hembakta jätte wienerbröd med kaffet som serveras i kopparkannor. de som serverar har Tant Bruns kläder på sig och det är så himla mysigt.
Båtrestaurangen i hamnen är superbra och har mycket god mat och trevlig service.
Att bara strosa omkring i Sigtuna och se deras mysiga hus och strandpromenaden är ett härligt nöje beroende på väder och vind förstås.
Mycket ruiner och historia och jag tror man även kan åka båt till och från Stockholm dit.
Mvh Eva
Av Hkn
19 sep. 2010 16:38
Oj.

Topplaceringen är för mig en gåta. Jag har sällan blivit så besviken på en hotellvistelse som när jag bodde där för ganska prick ett år sedan.

Mitt rum, ett av de bättre med utsikt över sjön, var en uppvisning i exklusiva material och tjusiga möbler men det var väldigt okänsligt inrett och bjöd på ett par mindre lyckade lösningar och duschgolv som lutade åt fel håll. Nå, det kan jag leva med. Värre är att behöva betala 120 kr för ett dygns internetuppkoppling när du slantat närmare 3000 kr för en hotellnatt...

Värst av allt är, att hotellet glömmer för vem man finns till. I veckorna stänger frukosten vid 9.30 och på helgerna 10.30. Snålt. Någon lunch serveras inte på söndagar, då hela hotellet stänger klockan 13.00.
Numera verkar de ha lagt på en timme – då jag bodde där blev vi utkörda vid 12.00.
Läs igen: Hotellet STÄNGER. Då återstår att försöka skapa söndagsmys i ett yrvaket Sigtuna. Till slut öppnade restaurangen Farbror Blå, granne med Rådhuset – den kan jag rekommendera – men se till att ha en plan B om du bor lördag/söndag!

Det är kanske företagsekonomiskt sunt att stänga hotellet på söndag eftermiddag. Men hur vore det om Sigtuna Stadshotell organiserade sin verksamhet efter gästens önskemål? Sigtuna Stadshotell marknadsför sig ju hårt med sina romantiska paket, spa-behandlingar, bröllopsarrangemang och Gud vet allt. Vad sägs om att erbjuda en late check-out? Att äta på Pressbyrån under en romantic weekend är inte min kopp te, faktiskt.

Se mina bilder och lite till här: http://www.guidebook.se/?p=581

Som du säkert redan förstått, så rekommenderar jag dig att bo någon annanstans. För samma prislapp kan du bo mycket, mycket bra i och utanför Stockholm.

:: h ::