Nu vet vi inte ut eller in kring Malaysia

30 nov. 2009 16:15
Visningar: 997
Fakta
Vi landar i Malaysia under Mars och skall innan vi åker hem vara 3 nätter i Kulan

Frågor;
Langkawi stog/står på menyn men nu lutar det mot att vi lägger in något ställe till.

Vilka ställen får man inte missa och hur tar man sig till dem bäst?

Langkawi
Pankor Island
Perenthian island
Tiamon Islands

HJÄLP... -)

Tack på förhand

Mvh

Familjen Moe
Av Sierra
30 nov. 2009 16:39
Förutom Langkawi kan Perhentian vara ett alternativ.
Efter monsunen börjar säsongen där i början av februari.

Till Langkawi flyger du och till Perhentian gäller flyg till Kota Bharu och därefter båtledes.
Här har du lite info att hämta från "Tuna Bay Island Resort":
http://www.tunabay.com.my/perhentian_tunabay_resort.html
30 nov. 2009 18:50
Hej!

Om ni inte varit i KL förut kan ni få en hel del tips om ni är intresserade (matställen, shopping och sevärdheter).

Vi har varit på väst- och ostkusten och jag är tveksam till Perhentian i mars om jag skall vara ärlig - vädermässigt är nog Langkawi bäst (men vi som var där första gången 1994 vet att det har hänt mycket sedan dess så det lockar inte längre!). De gånger vi varit på Perhentian (som vi gillar) har varit mellan augusti och början av oktober. Regnet är inte det knepigaste - det är att det kan bli blåsigt under monsunperioden. Vi har dock rest jorden runt och är det något som är klart så är det att alla gamla mönster håller på att förändras så det är inte säkert att det dåligt väder i mars!?! Svårt beslut faktiskt!

Eftersom ni har KL som bas kan ni ju alltid kika på Air Asia:s hemsida (www.airasia.com) för att få lite inspiration (även svar på hur man tar sig runt till de olika ställena - (dock inte Tioman och Pangkor). En variant kan vara Kota Kinabalu, en annan Manado i Indonesien eller flyg upp till Phuket och transfer upp till Khao Lak om Thailand lockar.

Mvh/Anders

http://www.sundstromtravel.se/15-reseberattelser/10-singapore-malaysia-thailand/55-perhentian-island-sundstrom-travel-aker-till-asien/
Av Janorr
12 dec. 2009 04:53
Ni kan nog få svar på många av era frågor på
www.malaysiaspecialisten.com
Månaden mars är precis i brytningstid mellan ost- och västmonsunen så vädret är nog ganska lika på båda kusterna då. Till vilken ö ni än åker så komer ni säkert att trivas.
Av Tjatta
13 dec. 2009 01:13
Perhentian är fantastiskt - var där juli 2007 och det slår allt vi varit med om tidigare (och vi reser en hel del).
Så himla vackert, mycket djurliv och en helt otrolig snorkling.
Vi flög till KL och sedan inrikesflyg till Kota Bahru - hotellet på Perhentian (Perhentian Tunabay resort) hämtade upp oss på flygplatsen med taxi för vidare transport till ön. Kan verkligen rekommendera detta hotell - bra bungalows direkt på stranden (vilken utsikt!) med rev några meter ut = många fiskar, bra mat och bar vid hotellet - vilket inte många andra hotell har på denna ö. Vi var runt en hel del på andra stränder/hotell men konstaterade att vårt hotell var helt enkelt bäst (inte dyrast, mellanklass, men lyxhotellet på ön hade mkt sämre läge med rev några hundra meter ut).
Våra döttrar, två tonåringar, pratar fortfarande ofta om denna resa - super snorkling, nyfödda sköldpaddor som vi fick hålla, stora sådana som vi dök med - helt outstanding, revhajar, nemo, alla andra fiskar......
Till jul, snart, testar vi södra Thailand, nära Malaysia gräns, och hoppas på samma fina naturupplevelse (Koh Lipe).
14 dec. 2009 14:51
Jag var i Malaysia nu i oktober och hann med en del öar på östkusten innan den "stängde". Vi hade jättebra väder under hela vår vistelse på östkusten, det var vääldigt varmt.

Langkawi: stor ö, bra strand för barn. Vi bodde på ett fint (men enkelt) hotell precis vid stranden som hette Melati Hotel med AC for ca 150 kr/natten (Cenang beach). Finns ganska mycket att göra på ön om man jämför med t.ex. Tioman och Perhentian. Man kan t.ex. åka Cable cars, göra båtutflykter, åka bananbåt och parasailing m.m. vi flög från Langawi till Kl för ca 200 kr/per med Firefly.

Perhentian: Ta bussen till Kuala Besut och därifrån går båtarna ganska ofta, ett par gånger om dagen. Det tar ca 30 min att komma ut till öarna med den snabba båten. Två annars ganska enkla öar, vi bodde på den lilla ön Perhentian Kecil och den hade bara el från klockan 6-7 på kvällen till 7 på morgonen, vet ej om det är samma på den stora ön. Det var mycket ungdomar när vi var där, stranden Coral bay på Kecil var mindre och mysigare än den på Long Beach, tyckte vi. Men Long beach stranden var finare, inga stenar/död korall på botten osv.

Tioman: Ta bussen till Mersing och därifrån går båtarna om jag inte minns fel ca 3 grr per dag. Tioman blev en av favorit öarna. Vi bodde på ABC-beach där det fanns många små mysiga bungalows och restauranger. Vi gjorde underbara snorklingsutflykter som inte alls var lika hetsiga som de på Perhentian med 5-7 båtar på samma ställe. Vi åkte också till grannorten Salang som hade en underbar strand. Salangs strand var bäst men vi upplevde att maten var godare på ABC.

Mvh /Johanna
Av Brokke
14 dec. 2009 15:58
Pangkor island är en riktig pärla!! lungt och väldigt vackert
bäst att ta sig dit är med buss, eller taxi från KL
flyg går oxå men det var inget som rekommenderades