Norge/Stavanger/jobb/kollektiv

3 aug. 2014 15:21
Visningar: 1126
Hej!!

Jag och ev två vänner planerar att flytta till Norge i höst, för att se något nytt och tjäna lite pengar. Troligtvis blir det Stavanger, men även funderat på t.ex. Bergen och Sandefjord. Är tacksam för alla tips och råd jag kan få så BRING IT ON! Var vill en bo? Är Stavanger trevligt? Var är störst chans att hitta jobb?

Alla som också planerar norgeflytt och främst då till Stavanger är också väldigt välkomna att skriva och tillkännage sig i denna tråd! Vi kollar på lite hus och tänker ev hitta något ganska stort att hyra och starta ett gött kollektiv i, så om du är go; skriv!
4 aug. 2014 13:45
hej vad kul!

jag har planer på att flytta till Norge också i höst och öppen för vilken plats som helst, när har ni tänkt åka?

// sandra
11 aug. 2014 13:07
Jag och en kompis planerar också Norge i höst! Kollat på Bergen och Stavanger och tänkte nog köra dit nästa helg för att kolla runt. Hört från många att det är rätt lätt med jobb dock att billigt boende är det kluriga! Ett kollektiv låter inte heelt fel! Hur ser era tankar ut nu?
14 aug. 2014 18:17
Hejj!

Ja för att kunna spara lite pengar verkar kollektiv va en bra idé! :) Söker massa jobb nu på typ finn.no men verkar som att det är mycket enklare att va där på plats o söka :)

Åker ni till Stavanger nu i helgen? :)
15 aug. 2014 07:19
Ja precis :) jag planera att åka till norge nu i mitten av sep men tänker ni åka nu snart och hur ser eran planer ut när ni ska till stavanger? :)
16 aug. 2014 22:09
Hur tänker du åka dit Sandra?
Jag jobbar till sista augusti här hemma och tänker jag dra när allt som behöver fixat är klart bara :) funderar på om det är smidigast att flyga från Gbg kanske..

Jag tänker att man får bo på typ hostel i början och satsa allt på att hitta bostad första dagarna, och när väl det är fixat kan man lägga all energi på att hitta jobb :) hur tänker ni?

Alexandra! Körde ni till Norge? :)
17 aug. 2014 10:08
Jag åker ifrån stockholm tror jag vet intr riktigt än jag kommer åka som det ser ut nu iaf i mitten av september.
Jaa men precis :) kan vara bra om man få intervjuer så kan det bli lättare med att få tag i boende med. Men är du igång med att fixa allt? :)
17 aug. 2014 12:47
Det verkar inte som att det blir Norge för oss ändå! Men lycka till med allt!! :)
26 aug. 2014 00:39
Tjenare!
Ska ni fortfarande dra? Jag har sökt en jävla massa jobb i närheten utav Stavanger och Oslo nu och pratat med lite vänner och de rekommenderar starkt att bara dra dit, skaffa ett boende och "knacka dörr". Det ska vara betydligt lättare att få jobben om man har en norsk adress också.

Har kollat en del på boenden och det absolut bästa verkar vara att gå ihop några stycken och hyra en möblerad lägenhet. Det blir inte alls mycket var och man kan få riktigt schyssta boenden för en bra peng om man jämnför vad man får hyra ett litet rum för.

Vad sägs som att starta vårat eget kollektiv och bara dra? Jag sa upp mig från mitt jobb för Norge och blir klar med 2 kurser nu den 1a.

maila mig vid intresse, jag drar så snart jag är klar med flytt och allt här hemma. Utan eller med boende och jobb :) Peace