Nordöstra Thailand - tips!

7 maj 2018 16:27
Visningar: 260
Hej!

Vi ska vara tre veckor i Thailand (t/r Bangkok) med våra tjejer 6 + 11 år över jul och nyår 2018. Tänkte Kho Samed-Kho Chang-Kho Kod -Kho Mak.
Vad säger ni? Är det lite för dött på dessa öar? Vädermässigt är det väl en god idé att hålla sig här, eller? Finns det något mer livligt ställe längs med kusten eller rekommenderar ni att helt enkelt åka neråt till helt andra öar?
Tar gärna emot härliga tips på allt som kan vara kul att se eller göra! Tusen tack på förhand :)
8 maj 2018 11:59 (redigerad)
Hej!
Vi åkte Bangkok- Koh Samet- Koh Chang- Koh Kood i vintras, tre veckor. Det var definitivt inte tråkigt för vi fick flytta på oss väldigt mycket. Jag hade inte lagt till Koh Mak också, det var på gränsen till för många ställen tyckte jag. Öarna som sådana skulle jag beskriva såhär:

Koh Samet- vi bodde tre nätter på Vongdeuan beach. Av det vi såg från båten så var den en av de vackrare. Det fanns gott om restauranger på stranden. Vi firade jul där och hann inte se något annat av ön på dessa tre dagar. Jag skulle stanna längre om jag hade gjort om planeringen! :) det var väldigt vacker sand och vatten på Samet.

Koh Chang- Vi var längre på Koh Chang och bodde typ tre nätter på White Sand Beach och tre nätter på Kai Bae beach. Norra delen av White Sand gillade jag skarpt! Gå så långt du kan norrut. Vi bodde på Rock Sand, perfa! Längre ner var det lite mer packat med folk och inte lika vackert. Kai Bae hade ett mysigare centrum men jag tyckte det var trist att det saknades strandrestauranger. På Koh Chang fanns det härliga vattenfall att besöka och om jag hade gjort om resan hade jag lagt tid på Mangroveträsket eller höghöjdsbanan. Jag vet inte vart tiden tog vägen ;)

Koh Kood- Så vackert! Som att komma till en annan värld! Ibland kändes det som att vi var vid jordens ände, när vi åkte runt på stigarna med vår moppe. Besökte vattenfall där vi var helt själva och ett stort heligt träd i djungeln som var maffigt!
8 maj 2018 23:06
Tusen tack för ditt utförliga svar! Det var verkligen till stor hjälp! Tack igen <3
9 maj 2018 09:00
Inga problem alls! Fråga bara om det är något speciellt du undrar =) Jag ska tillägga att vi åkte två vuxna och en tolvåring. En del boenden hade vi bokat hemifrån och en del bokade vi på plats. Det var inga problem att hitta boenden trots att det var jul och nyår.
10 maj 2018 23:27
Bra att veta, för jag sitter och panikstressar över hotell redan nu :( då kan jag ta det lugnt med det då. Tack igen, guld värt! Återkommer säkert med mer frågor när vi börjar spika rutten.