Njuta av New york utan att turista?

7 dec. 2015 13:17
Visningar: 150
Hej!

Jag och min blivande man gifter oss i juli 2016. Redan i augusti planerar vi att åka iväg på bröllopsresa, det lutar mot New york.

Då vi har småbarn som vi kommer lämna hemma blir det en relativt kort resa, siktar in oss på 9 dagar totalt. Vi var till New york oktober 2014 i 5 dagar och då hade vi barnen med oss. Vi hann se ganska mycket men vi känner oss inte alls färdiga, utan längtar tillbaka!

Nu när vi åker själva vill vi inte turista så mycket, inte heller planera för mycket utan mer leva för dagen.

Men jag har såklart några frågor :)

Varför ska man INTE vistas kring Central Park kvällstid? Kanske en dum fråga enligt vissa men jag hittar inget svar om jag googlar, endast dessa varningar.
Blir man mördad? Rånad? Konstiga typer som vistas i parken?
- Hur rädd behöver en vara?

Vi har hittat biljetter som tar oss från Luleå - New york med SAS för totalt 13200kr. Då är det en sammanhängande biljett, direktflyg mellan Stockholm och New york med en restid på ca 10-12 timmar. Tur och retur alltså.
- Är det bra, OK eller dåligt pris? Hur länge bör man avvakta med att boka?
Vi vill inte ha för lång restid då vi vill hinna njuta av New york också.

Vad gör man om man vill leva mer som en riktig New york-bo? Var håller man till? Brooklyn?

Vad undviker man för att inte behöva vara med en massa turister?

Det här kommer som sagt bli vår bröllopsresa, då vill vi göra allt vi inte gjorde på förra resan då barnen var med. Vi var t.ex alltid på hotellet från 19.00, hann aldrig uppleva New york kvällstid.

Vi vill mest fika, promenera och bara njuta!
7 dec. 2015 16:09
Ganska lustig fråga eftersom ni ber om tips just om att turista -men jag fattar vad du menar.

Inget är väl mer sönderturistat och hipsterfierat (just nu) än just Brooklyn.

Newyorkers arbetar ju dagtid de också, så ni får nog finna er i att många turister rör sig ute dagtid. Däremot är NY "världens mest vidunderligaste stad" (för att citera Asterix) så ni kan inte göra mycket fel om ni rör er i olika stadsdelar på Manhattan.

Omkring Great Jones Street finns många bra hak, men allt handlar om preferenser.

Men undvik ESB, FN, Brooklyn och Ground Zero... Ja ni fattar!
7 dec. 2015 16:33
Det är väl snarare I parken man inte skall vistas nattetid. VID parken är inga problem - beroende på var du befinner dig.VID kan ju vara ett par kvarter från parken. Nattetid i parken behöver det inte hända något, men det är väl att utmana ödet. Av dina alternativ väljer jag konstiga typer som mest rimligt. Kanske med rån som följd. Men min spekulation är lika god som din.

Häng i Hell's Kitchen - där är inte så mycket turister.
Midtown east mellan gatorna 50 och 60 typ borta vid 1 och Lex ave fungerar också. Där finns pubar och barer och restauranger. Och mer Nybor än turister.

Köp med frukost från en matvagn i nåt hörn och käka den i en park. Green acre park är en liten undangömd oas i Midtown east med vattenfall där det är full med lunchare varje dag. Det är tyst och lugn och fotografering är inte tillåten.

Åtminstone en fika rekommenderar jag på Cafe Lalo - men då menar jag fika som i kaffebröd och inte mat.
7 dec. 2015 17:53
Hej.
Utan barn- frossa i New Yorks takbarer!

Gå och se en bra musikal på Broadway.
Titta på solnedgången från Brooklyn Heights Promenade. Sedan promenera över bron tillbaka till Manhattan.
Fika i Bryant park.
Hyr cyklar och cykla längs Hudson och sedan i Central Park.
7 dec. 2015 19:06
Tack för era svar!

Någon som har några synpunkter på priset på flygbiljetterna?
Av Peter_o
7 dec. 2015 20:59
Citerat från Hitochdit:
Tack för era svar!

Någon som har några synpunkter på priset på flygbiljetterna?
Eftersom ni ska resa under högsäsong så är det nog svårt att få en SAS-biljett för under 5.000. Då skulle man kunna säga att Lule-biljetten går på 1.600 per person, och det är väl ett bra pris om det handlar om första plan på morgonen.

Stockholm - NY ligger om man bokar idag på kring 8.000 så jag skulle nog behålla biljetterna du har fått tag i.

/PeterO
Av Peter_o
7 dec. 2015 21:37
Att gå och se en musical innebär knappast att man undviker turister, men vill du se något där ni är de enda turisterna ska ni gå på Apollo Theatre en onsdagskväll och se amatörtävlingarna. Tyvärr är det nog risk att de har sommaruppehåll under augusti, men kolla in https://www.apollotheater.org/ de kan ju ha något annat som passar er.

/PeterO
8 dec. 2015 13:07
Du skriver inte vilken biljettyp men jag gissar på billigaste SAS GO.

Jag gör en sökning på Luleå-NYC 2-11 aug 2016 och den biljetten (hela veckan f ö) går på drygt 19000 t o r för 2 pers. SAS Go.

Så jag skulle säga - slå till på biljetterna!
Av Bjwe
8 dec. 2015 13:41
Min erfarenhet av NYC och Manhattan är att det är turister över allt. Men generellt ju längre fån Times square du kommer desto mer vanliga New Yorkbor hittar du.

Områden som vi har tyckt om att promenera i är Columbia university de finns en fin park ned mot Hudson river. Men även Chelsea och Upper East Side.

Vi har hyrt bil två gånger vi har varit där då får man också lite mer känsla för staden och området runtom kring.
9 dec. 2015 07:48
Se till att ni är där en måndag, gå då till Arthurs Tavern kl 19-22, 57 Grove street (vid 7 ave) (T-bana Christoffer street) o lyssna på Grove Street Stompers, som har lirat gladjazz där varje måndag i 52 år... Kitchig liten bar med jul-påsk o Halloween-dekorationer året runt. Ingen entré, cash only, o gubbarna går runt o skramlar i en burk i pauserna..Ett måste för mig vid varje NY-besök. Söndagar 19-22 med Creole Cookin jazzband oxå bra..
http://arthurstavernnyc.com/

Ta med badkläder o åk ut till någon av stränderna som finns i/runtom, har bl.a tagit en härlig färjetur från Rockaway beach, dit jag tog mig med lokalbussar, ser mycket på väg när man åker buss.... Metrocardet räcker ganska långt... även Gratisfärjan till Staten Island, sedan lokalbussen till South beach funkar bra t.ex...

http://www.timeout.com/newyork/attractions/best-beaches