Niagarafallen med buss från New York.

Av Kanian
23 sep. 2020 15:07
Visningar: 176
Hej! Jag ska förhoppningsvis åka till USA både nästa höst och året efter. Jag har redan börjat kolla upp kombinationsresor i New York och runt omkring. Jag har sett två resor som kör till Niagarafallen. En på kvällen så man är där på morgonen, den andra på morgonen från New York så man ser ljusshowen i vattenfallen. Vilken resa ger bäst behållning? Är det värt att åka båda? Eftersom jag ska åka året efter så kan jag ju i och för sig åka båda men det är ju i så fall ett helt år emellan..... Jag vet att det är en fråga om tycke och smak men vill gärna höra vad andra tycker.

Jag ser verkligen fram emot det!

Annika Skoglund
23 sep. 2020 19:15
Kommer du fram till fallen när det är dagsljus på turen som går på morgonen? I så fall hade jag valt den. Åka båda turerna känns ju lite overkill enligt mig.
Av Kanian
23 sep. 2020 23:22
Visst, men det beror ju på vad som är värt att se/göra. Vad jag förstår så kommer man fram på eftermiddagen om man åker från New York på morgonen, annars är det på morgonen i Niagarafallen om jag åker från New York på natten. Jag ser fördelar med båda. Som tur är har jag inte så svårt att sova på bussar, om det nu är tyst runt omkring naturligtvis. Men då får jag ju inte se något på resan upp. Men det kanske inte är något att titta på förutom motorväg. Nåja, jag har ju åtminstone minst 1 år på mig att bestämma mig. Tack för svaret.
24 sep. 2020 01:12
Ingår någonting annat förutom Niagara Falls på turerna? Om det inte gör det är det nog mest motorväg man ser.
Och själva staden Niagara Falls består mest av turistbutiker och kedjerestauranger.
Av Kanian
24 sep. 2020 07:56
Vad jag kan förstå så får man 5 timmar i Niagarafallen innan man åker tillbaka. Så då är det nog "lättare" med att åka så man är där på morgonen. Vi får se om jag ändrar mig när det väl är dags.
Av Annaer
24 sep. 2020 22:48
Hur länge ska du vara där? Det är långt mellan NY och Niagara. Om du planerar 2 resor, varför inte kombinera NY och runt där för en resa och Niagara med något som är närmare?
3 okt. 2020 06:02
Nu har jag i och för sig inte besökt Niagarafallen. Det är säkert ett intressant resmål och värt att besöka, en gång. Därefter blir det ju betydligt mer intressant att upptäcka något annat som man inte sett tidigare jämfört med att se samma vattenfall i ett annat ljus. Så vida man inte har ett väldigt stort intresse för just vattenfall, så klart.

Men att åka buss upp låter som i det närmaste outhärdligt. Vi pratar om en resa som tar 8-12 timmar. Sträckan tar 6 och en halv timme med bil, utan trafik och utan stopp, så räkna med betydligt längre med buss. Trafiken i och runt NYC är riktigt tät och det kan ta en bra stud att komma ur stan. Dessutom lär det vara en del stopp på vägen, särskilt om det inte finns toalett på bussen och chauffören behöver pauser.

Ett bättre och roligare alternativ är att hyra en bil och köra upp. Gör det på 2 eller 3 dagar och stanna till i något samhälle på vägen. Det finns gott om fina små samhällen på landsbygden både i Pennsylvania och New York. Catskills mountains är ett fint naturområde som är väldigt vackert och längs Hudsonfloden finns många fina små samhällen.
3 mars 2021 17:17
Personligen tycker jag att det blir för många timmars buss för en dagstur. Är man inte väldigt begränsad ekonomiskt så är det mycket smidigare med flyg, alternativt att stanna över en natt när man väl kommer fram till Niagara.
3 mars 2021 21:18
Vi tog en tvådagarstur och övernattade på den kanadensiska sidan av fallen. Det var en upplevelse att även se Niagara i mörkret då det är upplyst i olika färger. Det hade nog varit för drygt att ta resan t.o.r på samma dag. En övernattning rekommenderas!
Bekväma bussar med trevligt stopp på vägen gjorde bussresan trevlig.